reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jak u was z nasieniem? Nie jest ze jakieś nieliczne plemniki czy coś w tym stylu?
My specjalnie uwolniliśmy plemniczki na 12 godzin przed punkcja. Zrobiłam tak jak każą w klinice Ewuni - ze jak zdrowe nasienie to 24 h nie więcej abstynencji a takie trochę kiepskawe i leniwe to właśnie jeszcze krótsza abstynencja, nie więcej niż 12 h. Bo wtedy zostaną te najbardziej świeże i żywotne, lepsze parametry są z takiego nasienia jak by je porównać z kilkudniowym. A sztuk jest dość ze embriolog sobie nazbiera tych kilka na nasze jajka. U nas podstawowy problem to mały % tych o ładnej morfologii dlatego abstynencja 12 godzin (krucej to się trochę bałam). I zrobiliśmy tak pytając się wcześniej Lewego z Nowum czy możemy. Powiedział ze jak najbardziej. Ze oni robią zwykle 3 dni ale w sumie ciekawe i spokojnie tak możemy. Nawet chyba zadzwonił do laboratorium spytać. (Akurat mojej lekarki nie było i trafiłam na wizyte do niego ostatnia w stymulacji)
Dziękuję Ci Konieczynko, tak samo mówił moj Małżonek. on woli świeżynki.
U niego nie ma żadnego problemu. 105mln/ejakukat (norma _>39mln).

Ja jestem jednym wielkim chodzący problemem [emoji21]

reklama

Nie mozesz mowic o sobie, ze jestes problemem!!! Hallo!! Tak nie wolno!!!
My kobiety jestesmy bardziej skomplikowane niz 1 rurka i 2 kulki u facetow.
Nigdy tak nie mysl. Nie doluj samej siebie. Trzeba byc silna!

Nie mozesz mowic o sobie, ze jestes problemem!!! Hallo!! Tak nie wolno!!!
My kobiety jestesmy bardziej skomplikowane niz 1 rurka i 2 kulki u facetow.
Nigdy tak nie mysl. Nie doluj samej siebie. Trzeba byc silna!
Dziękuję kochana, ale wiem że nigdy naturalnie nie dam mojemu mężowi dzieci.
Ja jestem z tym pogodzona.
Najważniejsze że żyje, bo ledwo nie wylądowałam na drugim świecie, jak miałam roczek.
Zapalenie wyrostka robaczkowego, później zaraz po tym zapalenie otrzewnej. Ja mam cały brzuch popruty. A jeszcze wodniak mi się Przypałętał, mało wszystkiego. Jeszcze trzeba mi dowalic[emoji14]
No trudno, takie jest życie, do boju. Trzeba walczyć
[emoji2] [emoji110]

Hoope nigdy ale to nigdy tak nie myśl. Jesteśmy tylko ludźmi i nie znaszej winy coś się w tych naszych organizmach poplątało. Jesteś wartościową kobietą i dasz mu dziecko naturalnie ( nie liczac poczęcia) a po roku uwierz mi że nie będziesz o tym pamiętać. Na całe szczęście jest in vitro, są lekarze i to wszystko kończy się w większości szczęśliwie. Czasami patrzę na moją 10 letnią in vitrową córeczkę i nie mogę się nadzwić jaka jest piękna i kształtna. Dobrze że mąż ma dobre wyniki więcej szansy, a tobie pomogą lekarze.

reklama
Do góry