reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie juz koniec zludzeń, koniec nadzieji wszystko sie skonczyło. Moja beta z dzis 19dpt 344, w 16 dpt bylo 216. Odstawiam leki. Tylko co dalej? Na usg nic nie widac. I co jak ta beta dalej bedzie rosla? No cholera :(:( kazal mi sie obserwowac i znowu na usg przyjsc w sobote. Juz bym chciala na chwile zapomniec o tych lekarzach o tym wszystkim!!! Po co to w ogole drgnelo...
Bardzo mi przykro, :( :hmm: trzymam kciuki za szybkie zakończenie tego etapu.

Kochane. Badanie wyszło bardzo dobre. Dzieci zdrowe :) na poprzednim badaniu wyszło, że będą dziewczynki. Więc wszyscy znajomi dawali ubranka po swoich (w naszym obrębie same dziewczynki). Wyszło juz tego dwie torby ruskie, tak wielkie :)

A to chłopcy. 20 tydzień i 2 dzień. Ważą 416 i 431.

Po tym krwiak u, co był - wielka ulga, że są całe, zdrowe ♡♡
Fajne te chłopaki [emoji173] [emoji7] [emoji779] [emoji779]

Jak się nazywa badanie, które sprawdza homocysteinę?

Mam też pytanko, teraz jak weźmiemy dwa zarodki i się uda (pozytywne myślenie ;) ) to chciałabym, żeby mój mąż zamroził plemniki, ewentualnie, żeby zrobić biopsję i zamrozić plemniki. Obawiam się, że w jego wieku i sytuacji, niedługo może nie być zadnych plemników. I tu moje pytanie, w której klinice zrobiliby to najlepiej? Czy Ciechocinek będzie w porządku? Jakie macie doświadczenia? :)
Ciechocinek nie poleca mrozenia plemników z biopsji - nam zdecydowanie odradzali .
InviMed ma już odmienne zdanie i jest za .
I bądź tu człowieku mądry ...

Ok. :) jadę właśnie do kliniki.
Jakie badanie jeszcze proponujecie? Jak już będę kłuta, to chociaż żeby miało to sens. ;)
Ach, jeszcze to APTT sobie zrobię. :)
Justynko, ale wieksOsc z tych badaninnych musi byc robiona na czczo, wiec nie wiem ile zrobis. Na pewno homocysteina po lekkostrawnej diecie dzien wczesniej i mon 12godz poscie. Aptt tez raczej na czczo. Witaminy ipt rowniez najlepiej oznaczac na czczo i w ogole na 2-3 dni odstawic suplementy, zeby wynik byl miarodajny. Tazke dzis chyba juz lipa bedzie.

reklama
U mnie juz koniec zludzeń, koniec nadzieji wszystko sie skonczyło. Moja beta z dzis 19dpt 344, w 16 dpt bylo 216. Odstawiam leki. Tylko co dalej? Na usg nic nie widac. I co jak ta beta dalej bedzie rosla? No cholera :(:( kazal mi sie obserwowac i znowu na usg przyjsc w sobote. Juz bym chciala na chwile zapomniec o tych lekarzach o tym wszystkim!!! Po co to w ogole drgnelo...
Nadzieja umiera ostatnia. Przynajmniej wiesz, ze walczylas do konca. Ale kochana tez wiesz, ze potrafisz zajsc w ciaze, a to tez duzo. Teraz tylko trzeba pokombinowac jak donosic :/
Baaaardzo mi przykro, trzymaj sie :*

Do góry