reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To ja miałam szczęście, bo u nas w klinice dostawałam każda dokumentację bez dodatkowych kosztow i proszenia o nią. Zarówno po stymulacji jak i po transferach czy criotransferach. Były tam wszystkie szczegółowe informacje, które mogły mnie interesować.
No karty wypisowe tez w Novum i w invimed daja. Ale są takie informacje których jak nie zamówisz to nie daja a w systemie są. Choćby o użytych odczynnikach, szlakach, takich tam. No i większość klinik informuje o „efekcie” czyli jakiej klasy zarodki udało się zamrozic, natomiast nie daja w standardzie tej płachty z obserwacjami każdego dnia. A szkoda bo to ciekawe, jak ty dostałaś tak po prostu to fajnie.

reklama
Na pewno maja znacznie mniejsze szanse. Ale... możesz włożyć albo do macicy albo na szkiełko. Nie da się tego samego zarodka jednocześnie „sprawdzic” w obydwu środowiskach wiec zdania są podzielone bo nie ma jak tego porównać. No ale jeśli są słabsze to chyba lepiej brac 2 i każdemu dac szanse...
Dziękuję. :)
Jak się czujesz? Jutro kolejna weryfikacja?

No karty wypisowe tez w Novum i w invimed daja. Ale są takie informacje których jak nie zamówisz to nie daja a w systemie są. Choćby o użytych odczynnikach, szlakach, takich tam. No i większość klinik informuje o „efekcie” czyli jakiej klasy zarodki udało się zamrozic, natomiast nie daja w standardzie tej płachty z obserwacjami każdego dnia. A szkoda bo to ciekawe, jak ty dostałaś tak po prostu to fajnie.

No właśnie miałam "zdjecia" z obserwacjami z każdego (albo prawie każdego) dnia. I rzeczywiście przydatna to rzecz bo pozwala widzieć co się działo krok po kroku.

Ja mojemu chłopu zbadałam ostatnio. 14...
Teraz przynajmniej nie grymasi i łyka.
I folik z witaminami b tez łyka bo homocysteina 16...
Jak się nazywa badanie, które sprawdza homocysteinę?

Mam też pytanko, teraz jak weźmiemy dwa zarodki i się uda (pozytywne myślenie ;) ) to chciałabym, żeby mój mąż zamroził plemniki, ewentualnie, żeby zrobić biopsję i zamrozić plemniki. Obawiam się, że w jego wieku i sytuacji, niedługo może nie być zadnych plemników. I tu moje pytanie, w której klinice zrobiliby to najlepiej? Czy Ciechocinek będzie w porządku? Jakie macie doświadczenia? :)

Jak się nazywa badanie, które sprawdza homocysteinę?

Mam też pytanko, teraz jak weźmiemy dwa zarodki i się uda (pozytywne myślenie ;) ) to chciałabym, żeby mój mąż zamroził plemniki, ewentualnie, żeby zrobić biopsję i zamrozić plemniki. Obawiam się, że w jego wieku i sytuacji, niedługo może nie być zadnych plemników. I tu moje pytanie, w której klinice zrobiliby to najlepiej? Czy Ciechocinek będzie w porządku? Jakie macie doświadczenia? :)
Novum albo Ciechocinek

reklama
Do góry