reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jak się nazywa badanie, które sprawdza homocysteinę?

Mam też pytanko, teraz jak weźmiemy dwa zarodki i się uda (pozytywne myślenie ;) ) to chciałabym, żeby mój mąż zamroził plemniki, ewentualnie, żeby zrobić biopsję i zamrozić plemniki. Obawiam się, że w jego wieku i sytuacji, niedługo może nie być zadnych plemników. I tu moje pytanie, w której klinice zrobiliby to najlepiej? Czy Ciechocinek będzie w porządku? Jakie macie doświadczenia? :)
Badanie to po prostu poziom homocysteiny z krwi. Prywatnie 70-90 zl kosztuje.
Z tym gdzie mrozic to chyba najlepiej tam, gdzie planujecie ewentualna kolejna procedure. Tak mysle bo potem za transport materialu tez mozna slono zapłacić. Wybierala bym pod kontem przyszlosci kiejsce docelowe. Z dobrym laboratorium, procedurami wspomagajacymi plemniki na ful jakie sa obecne. Dziewczyny pisaly chyba ze lekarz z ciechocinka to urolog, moze dobry pomysł.

reklama
Może faktycznie ciąża to zawyża. Z drugiej strony niewyleczony stan zapalny może bardziej zaszkodzić niż sam antybiotyk.
Dlatego wykupiłam, ufam lekarce i będę brała, plus osłonówka i resztki jogurtów w sklepie jakie mieli :-) dostałam amotaks, czytałam, że mogą go spokojnie brać kobiety w ciąży, więc trochę się uspokoiłam, chociaż chodzi mi po głowie ciągle skąd to badziewie :p

Kochane. Badanie wyszło bardzo dobre. Dzieci zdrowe :) na poprzednim badaniu wyszło, że będą dziewczynki. Więc wszyscy znajomi dawali ubranka po swoich (w naszym obrębie same dziewczynki). Wyszło juz tego dwie torby ruskie, tak wielkie :)

A to chłopcy. 20 tydzień i 2 dzień. Ważą 416 i 431.

Po tym krwiak u, co był - wielka ulga, że są całe, zdrowe ♡♡
Ale jajca :D i doslownie i w przenosni :D gratuluje :)

Dzięki. :* dzięki Wam ogarnęłam się, że mąż nie miał badanej d3 ani homocysteiny. Musimy to sprawdzić w takim razie. :)
Ja mojemu to pod kontem zdrowia w ogole kazalam bo na razie zarodeczki mamy na lodzie. A on ciagle zmeczony i zmeczony. Homocysteina duzo za wysoka, to moze powodowac miazdzyce. Wit D na poziomie 14 mimo ze biega na powietrzu 3x w tygodniu to jest kropla w morzu. Jedno i drugie objawia sie takim permanentnym zmeczeniem.
A jak nie mial zbadane to nie chcial łykać. Teraz uszka po sobie i sie pilnuje :D

To są już objawy ciążowe a później przychodzi okres spania na stojąco. Przynajmniej ja tak miałam ale zaczęło się od wolniejszego myślenia. Jakkolwiek później się odmieniło i śmiałam się, że mam dwa mózgi. Byłam wtedy na studiach, które wymagają pamięciówki, to był najlepszy czas w okresie studiów i nauki. ;)
Dobrze, że znalazłaś taką miejscówkę ale życzę Ci, żeby nie było potrzeby z niej korzystania, przynajmniej w najbliższym czasie. Dopiero jak będziesz transferować rodzeństwo dla Leonków. ;)
Negocjujemy z młodzieżą odnosnie tych objawow ciążowych. Tlumacze Leo ze ma byc grzeczny bo mama nie chce spedzic paru tygodni nad miską. I musi w miare skladnie myśleć zeby pamietac o tych wszystkich pigulach i zastrzykach :D

Może te słabsze z wyglądu, np z feag

Te słabsze z wyglądu ( z fragmentacją) raczej tak, bo jak zarodek wygląda z dnia na dzień gorzej to

Mi Pani embriolog powiedziała, że nie wie na jakim etapie się zatrzymały, jakby się rozpadły, bo ona nie wie ile komórek miały. To szybka rozmowa pezez tel. była i trudno było czegokolwiek się dowiedzieć, dlatego teraz nie wyjdę z tej kliniki bez dokumentacji, bo serio dziwi mnie brak nawet jednego papierka z in vitro.
Przepraszam ale jakas do d..y ta immumolog.w ciechocinku to dzwonia w dniu punkcji ile zapladniaja,nastepnego dnia ile sie zaplodnilo,jakie to sa zarodki itp itd. Liedyr bym nie zadzwonila to mi powiedza jak tam moje zarodki. Twoja klinika chyba nie obserwuje zarodkow albo ta pani embriolog jest oderwana od rzeczywistości

Może te słabsze z wyglądu, np z feag

Te słabsze z wyglądu ( z fragmentacją) raczej tak, bo jak zarodek wygląda z dnia na dzień gorzej to

Mi Pani embriolog powiedziała, że nie wie na jakim etapie się zatrzymały, jakby się rozpadły, bo ona nie wie ile komórek miały. To szybka rozmowa pezez tel. była i trudno było czegokolwiek się dowiedzieć, dlatego teraz nie wyjdę z tej kliniki bez dokumentacji, bo serio dziwi mnie brak nawet jednego papierka z in vitro.
Przepraszam jeszcze za pytanie ale w jakiej klinice sie leczysz?

Kochane. Badanie wyszło bardzo dobre. Dzieci zdrowe :) na poprzednim badaniu wyszło, że będą dziewczynki. Więc wszyscy znajomi dawali ubranka po swoich (w naszym obrębie same dziewczynki). Wyszło juz tego dwie torby ruskie, tak wielkie :)

A to chłopcy. 20 tydzień i 2 dzień. Ważą 416 i 431.

Po tym krwiak u, co był - wielka ulga, że są całe, zdrowe ♡♡
Sliczne male szkraby. To wam niespodzianke zrobily :D beda chodzic w rozowych spiochach

Ostatnie CRP robiłam wieki temu, jak odebrałam we wtorek to się zdziwiłam co to i wczoraj powtórzyłam. Znów zdziwienie wzrosło...tylko nie mam pomysłu z czego :-\ Alergii nigdy, żadnej nie miałam, a zęby mam zdrowe... Ale może wybiorę się do stomatologa, bo może ja tam nic nie widzę i nie czuję, a coś znajdzie.. Wkurza mnie to :p
Zobacz, czy nie masz żadnego "dziada" kleszcza

reklama
Do góry