reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale po 3 dobie włącza się „czynnik męski” i jeśli od strony plemnikow było coś nie tak to właśnie takie zarodki po 3 dobie padają.
Wiem właśnie i tak sobie to tłumacze, bo żal by było, że były dobre tylko sztuczne warunki je zniszczyły :( Miałabym wielkie szczęście, że podano mi jeden zarodek który miał szanse, skoro trzy były identyczne. Swoją drogą liczyłam na dokumentacje od embriologa, typu zarodek 8A zatrzymanie 3 doba, czy tam morula, ale nie ma takiej dokumentacji, musze pogadać bo w ogóle z mojego in vitro nie mam ani jednego dokumentu, a ja ciekawska jestem :)

reklama
Ale po 3 dobie włącza się „czynnik męski” i jeśli od strony plemnikow było coś nie tak to właśnie takie zarodki po 3 dobie padają.
Zastanawiam się czy takie słabsze że względu na czynnik męski mają większe szanse na przetrwanie w macicy, w sytuacji gdy w warunkach laboratoryjnych przestają się rozwijać.

Kochane. Badanie wyszło bardzo dobre. Dzieci zdrowe :) na poprzednim badaniu wyszło, że będą dziewczynki. Więc wszyscy znajomi dawali ubranka po swoich (w naszym obrębie same dziewczynki). Wyszło juz tego dwie torby ruskie, tak wielkie :)

A to chłopcy. 20 tydzień i 2 dzień. Ważą 416 i 431.

Po tym krwiak u, co był - wielka ulga, że są całe, zdrowe ♡♡
Slonko cudowne wiesci!! Gratuluje chlopakow, no to sie beda prezentowali w rozu... hahahaha

Odebrałam wyniki tego cholernego CRP ze wczoraj i od tygodnia wzrosło z 18.5 na 22.6 :-\ Lekarka kazała mi brać antybiotyk, który przepisała we wtorek, a ja się martwię i szukam w sobie gdzie mogę mieć jakiś stan zapalny, gdzie mi coś nie hula... Tak bardzo chciałam uniknąć brania antybiotyków... Ech

Cześć dziewczynki. Dzwoniła laborantka do mnie po wczorajszej punkcji z 9 zostało 3. Pytała czy chcemy jedno podać czy dwa. Od początku procedury mówili tylko o podaniu 1 bo jestem poniżej 30r.z a teraz biorą pod uwagę podaniu 2. Jeśli wezmę teraz 2 nie zamrożą mi tej jednej. A jeśli wezmę jedna to oni te dwie od razu zamrażają czy jest możliwość ze coś się jeszcze z nimi może stać przed zamrożeniem? A po rozmrożeniu podają od razu czy tez czekają i może któraś odpaść? Byłyście w takiej sytuacji? Moje pierwsze podejście od ivf
Karolinko mam nadzieje ze uda ci sie za tym podejściem, ale jeżeli nie daj Boże nie, to rozważ kliniki w pln bo z 9 w drugiej dobie 3 to coś chyba im niezbyt wyszło tym bardziej że jesteś młoda. Pozdrawiam cie serdecznie i trzymam kciuki za szczęśliwy transfer.

Odebrałam wyniki tego cholernego CRP ze wczoraj i od tygodnia wzrosło z 18.5 na 22.6 :-\ Lekarka kazała mi brać antybiotyk, który przepisała we wtorek, a ja się martwię i szukam w sobie gdzie mogę mieć jakiś stan zapalny, gdzie mi coś nie hula... Tak bardzo chciałam uniknąć brania antybiotyków... Ech

Może jakaś infekcja intymna. Kiedy posiew robiłaś ostatnio?

reklama
Do góry