reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale po 3 dobie włącza się „czynnik męski” i jeśli od strony plemnikow było coś nie tak to właśnie takie zarodki po 3 dobie padają.
Wiem właśnie i tak sobie to tłumacze, bo żal by było, że były dobre tylko sztuczne warunki je zniszczyły :( Miałabym wielkie szczęście, że podano mi jeden zarodek który miał szanse, skoro trzy były identyczne. Swoją drogą liczyłam na dokumentacje od embriologa, typu zarodek 8A zatrzymanie 3 doba, czy tam morula, ale nie ma takiej dokumentacji, musze pogadać bo w ogóle z mojego in vitro nie mam ani jednego dokumentu, a ja ciekawska jestem :)

reklama
Ale po 3 dobie włącza się „czynnik męski” i jeśli od strony plemnikow było coś nie tak to właśnie takie zarodki po 3 dobie padają.
Zastanawiam się czy takie słabsze że względu na czynnik męski mają większe szanse na przetrwanie w macicy, w sytuacji gdy w warunkach laboratoryjnych przestają się rozwijać.

Kochane. Badanie wyszło bardzo dobre. Dzieci zdrowe :) na poprzednim badaniu wyszło, że będą dziewczynki. Więc wszyscy znajomi dawali ubranka po swoich (w naszym obrębie same dziewczynki). Wyszło juz tego dwie torby ruskie, tak wielkie :)

A to chłopcy. 20 tydzień i 2 dzień. Ważą 416 i 431.

Po tym krwiak u, co był - wielka ulga, że są całe, zdrowe ♡♡
Slonko cudowne wiesci!! Gratuluje chlopakow, no to sie beda prezentowali w rozu... hahahaha

Odebrałam wyniki tego cholernego CRP ze wczoraj i od tygodnia wzrosło z 18.5 na 22.6 :-\ Lekarka kazała mi brać antybiotyk, który przepisała we wtorek, a ja się martwię i szukam w sobie gdzie mogę mieć jakiś stan zapalny, gdzie mi coś nie hula... Tak bardzo chciałam uniknąć brania antybiotyków... Ech

Cześć dziewczynki. Dzwoniła laborantka do mnie po wczorajszej punkcji z 9 zostało 3. Pytała czy chcemy jedno podać czy dwa. Od początku procedury mówili tylko o podaniu 1 bo jestem poniżej 30r.z a teraz biorą pod uwagę podaniu 2. Jeśli wezmę teraz 2 nie zamrożą mi tej jednej. A jeśli wezmę jedna to oni te dwie od razu zamrażają czy jest możliwość ze coś się jeszcze z nimi może stać przed zamrożeniem? A po rozmrożeniu podają od razu czy tez czekają i może któraś odpaść? Byłyście w takiej sytuacji? Moje pierwsze podejście od ivf
Karolinko mam nadzieje ze uda ci sie za tym podejściem, ale jeżeli nie daj Boże nie, to rozważ kliniki w pln bo z 9 w drugiej dobie 3 to coś chyba im niezbyt wyszło tym bardziej że jesteś młoda. Pozdrawiam cie serdecznie i trzymam kciuki za szczęśliwy transfer.

Odebrałam wyniki tego cholernego CRP ze wczoraj i od tygodnia wzrosło z 18.5 na 22.6 :-\ Lekarka kazała mi brać antybiotyk, który przepisała we wtorek, a ja się martwię i szukam w sobie gdzie mogę mieć jakiś stan zapalny, gdzie mi coś nie hula... Tak bardzo chciałam uniknąć brania antybiotyków... Ech

Może jakaś infekcja intymna. Kiedy posiew robiłaś ostatnio?

reklama
Do góry