reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Odebrałam wyniki tego cholernego CRP ze wczoraj i od tygodnia wzrosło z 18.5 na 22.6 :-\ Lekarka kazała mi brać antybiotyk, który przepisała we wtorek, a ja się martwię i szukam w sobie gdzie mogę mieć jakiś stan zapalny, gdzie mi coś nie hula... Tak bardzo chciałam uniknąć brania antybiotyków... Ech
A masz jakieś wyniki wcześniejsze np z medycyny pracy ile wtedy miałaś. Może alergia? Zęby?

reklama
A masz jakieś wyniki wcześniejsze np z medycyny pracy ile wtedy miałaś. Może alergia? Zęby?

Ostatnie CRP robiłam wieki temu, jak odebrałam we wtorek to się zdziwiłam co to i wczoraj powtórzyłam. Znów zdziwienie wzrosło...tylko nie mam pomysłu z czego :-\ Alergii nigdy, żadnej nie miałam, a zęby mam zdrowe... Ale może wybiorę się do stomatologa, bo może ja tam nic nie widzę i nie czuję, a coś znajdzie.. Wkurza mnie to :p

Dzien dobry dziewczynki :) wyczytalam na internecie ze witamina D i koenzym q10 dziala na poprawe jakosci komorek jajowych:confused2:Moze zanim zaczne stymulacje lekami w czerwcu to moze zaczne lykac te witaminy do tego czasu:confused:

Też biorę wit. D, koenzym q10 i jeszcze wit. E 400 i mam nadzieję, że poprawi to jakość komórek :)

Wiem właśnie i tak sobie to tłumacze, bo żal by było, że były dobre tylko sztuczne warunki je zniszczyły :( Miałabym wielkie szczęście, że podano mi jeden zarodek który miał szanse, skoro trzy były identyczne. Swoją drogą liczyłam na dokumentacje od embriologa, typu zarodek 8A zatrzymanie 3 doba, czy tam morula, ale nie ma takiej dokumentacji, musze pogadać bo w ogóle z mojego in vitro nie mam ani jednego dokumentu, a ja ciekawska jestem :)
Bo takich dokumentów nie wydają standardowo, dla większości pacjentów to nie są dane o których w ogóle wiedza czy myślą. Wszystko dostaniesz tylko musisz zamowic. W Novum ów Invimedzie dostałam tez tylko po tym jak poprosiłam. Płaci się za każda stronę jak za kserówke. Dostajesz taka tabele gdziedzien po dniu o każdym zarodku embriolog dyżurny nanosił informacje od zapłodnienia aż do mrozenia/degradacji. Dostaniesz nawet spis wszystkich szalek jakiej firmy były uzyte

Ale że jak tej jednej nie zamrożą??? To co z nią zrobią? Wyrzucą??? Pierwsze słyszę o takiej sytuacji.
Zawsze jest możliwość, że zarodek się źle rozmrozi, ale zdaża się to bardzo rzadko. Po rozmrożeniu na ogół podają od razu.
Ja myśle ze jakieś nieporozumienie było w tej rozmowie. Nie ma opcji ze „jednego to nie zamrożą”...

Bo takich dokumentów nie wydają standardowo, dla większości pacjentów to nie są dane o których w ogóle wiedza czy myślą. Wszystko dostaniesz tylko musisz zamowic. W Novum ów Invimedzie dostałam tez tylko po tym jak poprosiłam. Płaci się za każda stronę jak za kserówke. Dostajesz taka tabele gdziedzien po dniu o każdym zarodku embriolog dyżurny nanosił informacje od zapłodnienia aż do mrozenia/degradacji. Dostaniesz nawet spis wszystkich szalek jakiej firmy były uzyte

To ja miałam szczęście, bo u nas w klinice dostawałam każda dokumentację bez dodatkowych kosztow i proszenia o nią. Zarówno po stymulacji jak i po transferach czy criotransferach. Były tam wszystkie szczegółowe informacje, które mogły mnie interesować.

Zastanawiam się czy takie słabsze że względu na czynnik męski mają większe szanse na przetrwanie w macicy, w sytuacji gdy w warunkach laboratoryjnych przestają się rozwijać.
Na pewno maja znacznie mniejsze szanse. Ale... możesz włożyć albo do macicy albo na szkiełko. Nie da się tego samego zarodka jednocześnie „sprawdzic” w obydwu środowiskach wiec zdania są podzielone bo nie ma jak tego porównać. No ale jeśli są słabsze to chyba lepiej brac 2 i każdemu dac szanse...

reklama
A jakie dswki bierzesz? Robilas badania zanim zaczelas je brac?
Ja Ci mogę wysłać, bo teraz znalazłam, co mnie poleciła moja lekarka. Zawsze miałam dobre komórki :-)
Screenshot_20180517-134638.jpg

Na górze co ja brałam, poniżej co brał mój M.

Załączniki

• Screenshot_20180517-134638.jpg
    Screenshot_20180517-134638.jpg
    67,1 KB · Wyświetleń: 488
Do góry