reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Odebrałam wyniki tego cholernego CRP ze wczoraj i od tygodnia wzrosło z 18.5 na 22.6 :-\ Lekarka kazała mi brać antybiotyk, który przepisała we wtorek, a ja się martwię i szukam w sobie gdzie mogę mieć jakiś stan zapalny, gdzie mi coś nie hula... Tak bardzo chciałam uniknąć brania antybiotyków... Ech
A masz jakieś wyniki wcześniejsze np z medycyny pracy ile wtedy miałaś. Może alergia? Zęby?

reklama
A masz jakieś wyniki wcześniejsze np z medycyny pracy ile wtedy miałaś. Może alergia? Zęby?

Ostatnie CRP robiłam wieki temu, jak odebrałam we wtorek to się zdziwiłam co to i wczoraj powtórzyłam. Znów zdziwienie wzrosło...tylko nie mam pomysłu z czego :-\ Alergii nigdy, żadnej nie miałam, a zęby mam zdrowe... Ale może wybiorę się do stomatologa, bo może ja tam nic nie widzę i nie czuję, a coś znajdzie.. Wkurza mnie to :p

Dzien dobry dziewczynki :) wyczytalam na internecie ze witamina D i koenzym q10 dziala na poprawe jakosci komorek jajowych:confused2:Moze zanim zaczne stymulacje lekami w czerwcu to moze zaczne lykac te witaminy do tego czasu:confused:

Też biorę wit. D, koenzym q10 i jeszcze wit. E 400 i mam nadzieję, że poprawi to jakość komórek :)

Wiem właśnie i tak sobie to tłumacze, bo żal by było, że były dobre tylko sztuczne warunki je zniszczyły :( Miałabym wielkie szczęście, że podano mi jeden zarodek który miał szanse, skoro trzy były identyczne. Swoją drogą liczyłam na dokumentacje od embriologa, typu zarodek 8A zatrzymanie 3 doba, czy tam morula, ale nie ma takiej dokumentacji, musze pogadać bo w ogóle z mojego in vitro nie mam ani jednego dokumentu, a ja ciekawska jestem :)
Bo takich dokumentów nie wydają standardowo, dla większości pacjentów to nie są dane o których w ogóle wiedza czy myślą. Wszystko dostaniesz tylko musisz zamowic. W Novum ów Invimedzie dostałam tez tylko po tym jak poprosiłam. Płaci się za każda stronę jak za kserówke. Dostajesz taka tabele gdziedzien po dniu o każdym zarodku embriolog dyżurny nanosił informacje od zapłodnienia aż do mrozenia/degradacji. Dostaniesz nawet spis wszystkich szalek jakiej firmy były uzyte

Ale że jak tej jednej nie zamrożą??? To co z nią zrobią? Wyrzucą??? Pierwsze słyszę o takiej sytuacji.
Zawsze jest możliwość, że zarodek się źle rozmrozi, ale zdaża się to bardzo rzadko. Po rozmrożeniu na ogół podają od razu.
Ja myśle ze jakieś nieporozumienie było w tej rozmowie. Nie ma opcji ze „jednego to nie zamrożą”...

Bo takich dokumentów nie wydają standardowo, dla większości pacjentów to nie są dane o których w ogóle wiedza czy myślą. Wszystko dostaniesz tylko musisz zamowic. W Novum ów Invimedzie dostałam tez tylko po tym jak poprosiłam. Płaci się za każda stronę jak za kserówke. Dostajesz taka tabele gdziedzien po dniu o każdym zarodku embriolog dyżurny nanosił informacje od zapłodnienia aż do mrozenia/degradacji. Dostaniesz nawet spis wszystkich szalek jakiej firmy były uzyte

To ja miałam szczęście, bo u nas w klinice dostawałam każda dokumentację bez dodatkowych kosztow i proszenia o nią. Zarówno po stymulacji jak i po transferach czy criotransferach. Były tam wszystkie szczegółowe informacje, które mogły mnie interesować.

Zastanawiam się czy takie słabsze że względu na czynnik męski mają większe szanse na przetrwanie w macicy, w sytuacji gdy w warunkach laboratoryjnych przestają się rozwijać.
Na pewno maja znacznie mniejsze szanse. Ale... możesz włożyć albo do macicy albo na szkiełko. Nie da się tego samego zarodka jednocześnie „sprawdzic” w obydwu środowiskach wiec zdania są podzielone bo nie ma jak tego porównać. No ale jeśli są słabsze to chyba lepiej brac 2 i każdemu dac szanse...

reklama
A jakie dswki bierzesz? Robilas badania zanim zaczelas je brac?
Ja Ci mogę wysłać, bo teraz znalazłam, co mnie poleciła moja lekarka. Zawsze miałam dobre komórki :-)
Screenshot_20180517-134638.jpg

Na górze co ja brałam, poniżej co brał mój M.

Załączniki

• Screenshot_20180517-134638.jpg
    Screenshot_20180517-134638.jpg
    67,1 KB · Wyświetleń: 495
Do góry