reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No moje cyce też masakra, dodatkowo mam strasznie ukrwione narządy rodne, co mi bardzo przeszkadza no i tak jak w ciąży z Michałem tak już wpierdzielam tony kiszonej kapusty. Idziesz jeszcze na przyrost bety?
Tak, jutro jeszcze idę i w środę, bo w klinice dopiero w środę kazali mi zrobić pierwszy raz [emoji4]

reklama
Nie ma tragedii. Nie wiem czy mi się wydaje czy ktoś pisał kiedyś, że jak się bierze luteinę i zwiększa dawkę, to żeby nie zmniejszać na własną rękę dawki z powrotem. Może któraś z dziewczyn podpowie, co w takiej sytuacji jak Ty masz. :) najlepiej jak najszybciej umów się do ginekologa, on najlepiej doradzi. :)
Dziękuję Ci bardzo za rady i pomoc. Tak zrobię jutro koniecznie gdzieś musze się wcisnąć do lekarza :)

Nie no my tylko z męża nasieniem, bo lekarz prowadzącą portal wstępnych badaniach stwierdziła że wystarczy taka ilość i nikt nie sugerował żeby jeszcze dołączyć dawce.
Mój mąż miał i ma bardzo słabe nasienie żę u nas w ogóle nie było i nie ma szans na ciąże naturalną po 2, uszkodzone plemniki,witki,wstawki 98% uszkodzonych morfologia też bardzo słaba i mieliśmy też zamrożone nasienie bo tak radził nam androlog bo, powiedział że przy tak słabym nasieniu i gdzie jeszcze coś tam jest, lepiej zamrozić bo nie wrózył nic dobrego od razu powiedział nam że u nas metoda in vitro tylko wchodzi w grę.I przy tak słabym nasieniu udało nam się za pierwszym razem.Więc trzeba wierzyć i być dobrej myśli że nawet z tak bardzo słabym nasieniem się udaje.

Tak, jutro jeszcze idę i w środę, bo w klinice dopiero w środę kazali mi zrobić pierwszy raz [emoji4]
Ja też jeszcze idę w tygodniu raz bo w weekend mamy wesele i chciałabym wiedzieć czy mogę poszaleć czy też na spokojnie z nogi na nogę :-) A usg mam dopiero zaplanowane na następny wtorek, tj. 22.05 i do tej pory będę się napewno nieziemsko stresować :( powodzenia jutro!

Ja też jeszcze idę w tygodniu raz bo w weekend mamy wesele i chciałabym wiedzieć czy mogę poszaleć czy też na spokojnie z nogi na nogę :-) A usg mam dopiero zaplanowane na następny wtorek, tj. 22.05 i do tej pory będę się napewno nieziemsko stresować :( powodzenia jutro!
Mam nadzieję, że obu nam będą rosły i na weselu nie poszalejesz [emoji6] ja dopiero w środę dowiem się na kiedy ustalą mi wizytę o ile wszystko do środy będzie szło po mojej myśli [emoji4]

Mój mąż miał i ma bardzo słabe nasienie żę u nas w ogóle nie było i nie ma szans na ciąże naturalną po 2, uszkodzone plemniki,witki,wstawki 98% uszkodzonych morfologia też bardzo słaba i mieliśmy też zamrożone nasienie bo tak radził nam androlog bo, powiedział że przy tak słabym nasieniu i gdzie jeszcze coś tam jest, lepiej zamrozić bo nie wrózył nic dobrego od razu powiedział nam że u nas metoda in vitro tylko wchodzi w grę.I przy tak słabym nasieniu udało nam się za pierwszym razem.Więc trzeba wierzyć i być dobrej myśli że nawet z tak bardzo słabym nasieniem się udaje.
Gratuluję;-) wszystko się okarze niedługo, teraz liczę tylko że dojdzie do transferu ;-)

Bo pomyślałam że tak bd bezpieczniej ja brać. Zawsze po iui kazali brać mi ją do testu i jak bd pozytyw to dalej ja brać. Kurcze chyba źle zrobiłam
Nicole, gratuluje cudu!! Tak jak dziewczyny pisza, nic zlego nie.zrobilas, ze bierzesz luteine. Powiedz tylko o tym lekarzowi, a poki co bierz normalnie tak jak zaczelas do wizyty. Lekarze baaaardzo czesto przepisuja dodatkowy progesteron na poczatku ciazy, nawet jesli jest to ciaza naturalna, bez problemow z poczeciem. Tak po prostu, zeby dzidzi mialo papu caly czas bez zmian i wiekszych wahan :) na wizyte powtorz bete, zrob progesteron (przed aplikacja luteiny) i tsh, lekarz bedzie mial juz wieksze pole manewru jesli chodzi o jakies dodatkowe leki czy zlecenie innych badan :) jeszcze raz gratuluje! Nigdzie sie nie zmywaj, dawaj znac co u ciebie, koniecznie odezwij sie po wizycie :)

Tzn ja to nie moglam od punkcji do testowania czyki 7 tc zero sex
Potem moglam no ale 13 tc wykryto lozysko przodujace centralnie I zakaz znow az do porodu bo nigdy sie nie podnioslo cholerstwo jedne

W tej ciazy caly czas sexik gorzej z moim libido[emoji13][emoji13]
Maz wymysla swiece czerwone kwiaty [emoji23]masaze a mi hmmm albo srednio albo nic ochoty
Pewnie przejdzie po porodzie mi
Hehe le.moj to już wytrzymać nie może ..hehe chodzi nabuzowany jak nie wiem co heh ..

reklama
Do góry