reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A jakiej klasy zarodeczki macie? Ile dotrzymuje do blastki? Masz już dziecko, owszem jest coś takiego jak niepłodność wtórna, ale rzadko.
Niby ładne ale w invimedzie nie podają klas tak jak w innych miejscach, że np.4AA, tylko są numery. Z tego co pamiętam, to zarodki otrzymały klasę 1, czyli najlepsze. Ostatecznie miałam 4 zarodki 3 dniowe mężowe i 3 blastki z nd. U nas zapładniali wszystkie jajeczka. Mojego męża zarodki nie przetrwały do 5 doby. Najpierw miałam transfer 2 trzydniowych mężowych, beta pojawiła się 11 dpt i była wtedy 2, później słabo rosła aż osiągnęła wartość 42,5. Te zarodki były bardzo ładne, 10 komórkowe. To był transfer bez dodatków typu embryoglue itd. Następnie wzięłam mrożaczka blastkę nd, beta nie drgnęła, też transfer bez dodatków. Teraz wzięłam znowu 2 trzydniowe mężowe zarodki, przy transferze miałam intralipid a zarodki nacinane otoczki. Cykl przed transferem miałam histeroskopię. Usunięto trzy fałdki skórne. Histeroskopia poza tym nie wykazała zmian, histopatologia w porządku.
Mój mąż ma azoospermię. Plemniki uzyskano w drodze biopsji. Dziecko moje jest z poprzedniego związku.
I tak jestem teraz 8 dpt 2 trzydniowych zarodków z betą 1,09.
I sama nie wiem, co już o tym myśleć.
Teraz transfer miałam na cyklu naturalnym.

Ostatnia edycja:
Nowy
Hej wszystkim;) dzisiaj miałam wizytę u ginekolog odnośnie biopsji i mówi ,ze wszystko w normie i ,ze teraz tylko czas i czas:mad: powiedziałam jej o immunologii u Pasnika i oczywiście ona się nie zna ,ale zastrzyki które Pasnik proponuje jej zdaniem moga mi dopiero zaszkodzić i ta heparyna encortan nie wróży mi dobrze i teraz mam mętlik :mad:skonsultować musze to z immunologie w Bxl i teraz jestem głupia bo nie wiem komu zaufać ? Czy Pasnik rzeczywiście wie co robi?
Kochana duzo dziewczyn tu ma takie leki i rodza sie zdrowe dzieci. Ta gin cos chyba nie kuma tematu
Cześć. Zaczynamy przygotowania do stylu stylumacji. Dostałam Gonapeptyl na 8 dni. Brała to która z Was? Jak się po tym czulyscie? Bo zastanawiam się czy iść na urlop czy spokojnie mogę chodzić do pracy.
Dziewczyny miewaja bóle głowy, ale ja bym to mogła brać całe życie bo tak mi po tym dobrze było :D

Ostatnia edycja:
A powiedzcie mi jeszcze od czego zależy czy dają jeden zarodek czy dwa zarodki? Mi powiedziała że jeden bo wiek poniżej 35 lat. Ale jak Was czytam to niektórym z Was dają dwa. To Wasza decyzja czy jak to jest?
Kochana ja mam 29 lat, lecze sie w invimedzie i moja Pani dr juz przy pierwszym transferze pytala czy chcemy 1 czy 2 zarodki. Uprzedzila mnie tylko o skutkach i niebiezpieczenstwach zwiazanych z podaniem 2-ch ale pozostawila to do naszej decyzji.. Nie wiem od czego to zalezy...

Dziewczyny melduję się po wizycie. Jednym słowem moja endomitrioza zniszczyła mi bardzo komórki więc nie ma sensu mnie dalej stymulować bo lepszych nie uzyskam bo i amh spada. Stwierdził, że w chodzi w grę tylko kd. Ale decyzję podejmiemy my. Mam dodatkowo zrobić komórki nk bo może wtedy będę przyjmować inny steryd. Histeroskopię mam zrobić tuż przede transferem. Zapytał się tylko czy gdyby nie kd czy zdecydowalibyśmy się na adopcję więc my że tak więc powiedział, że jesteśmy zdecydowani. A w sumie ważne kto rodzi i wychowana a nie kto dał komórkę. Teraz w domu wszystko umówimy ustalimy i jak zapadnie ostateczna decyzja wpłacam depozyt i szukają nam dawczyni.

reklama
Kochana ja mam 29 lat, lecze sie w invimedzie i moja Pani dr juz przy pierwszym transferze pytala czy chcemy 1 czy 2 zarodki. Uprzedzila mnie tylko o skutkach i niebiezpieczenstwach zwiazanych z podaniem 2-ch ale pozostawila to do naszej decyzji.. Nie wiem od czego to zalezy...
To dziwne. Mi powiedziała że dają jeden bo wiek poniżej 35, a nie będą narażać na mnoga ciąże. I na ile się zdecydowałaś?

Do góry