reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Są trzy pakiety i różne ceny. Pakiet z mrożonymi 17 tys. Pakiet gdy dawczyni jest stymulowana a zarodek podany w dogodnym dla mnie czasie 18.600. Gdy w tym samym czasie mamy cykl i transfer jest na świeżo 19.600. Podają że ten drugi pakiet daje największą skuteczność . Podobno mrożenie zarodków też dobrze na nie wpływa.
Z zarodkami to opinie są podzielone. Podobno, tak mi tłumaczył lekarz, skuteczność z mrozakow jest coit niższa bo w większości przypadków najlepiej rokujące zarodki podaję się na świeżo czyli tuż po stymulacji a resztę (te słabsze)się mrozi. Więc jak słabsze to mniejsza szansa na powodzebie. Dodatkowo mrożenie ma wpływ na to że zarodekowi trudniej wydostać się z otoczki bo ta staje się twardsza i zaleca się AH. Ja miałam transfer dwóch mrozakow, jeden samodzielnie opuścił otoczke tuż przed transferem więc nacięcie nie było konieczne a drugi był naciety. Skuteczność u mnie 100% [emoji4]

reklama
Są trzy pakiety i różne ceny. Pakiet z mrożonymi 17 tys. Pakiet gdy dawczyni jest stymulowana a zarodek podany w dogodnym dla mnie czasie 18.600. Gdy w tym samym czasie mamy cykl i transfer jest na świeżo 19.600. Podają że ten drugi pakiet daje największą skuteczność . Podobno mrożenie zarodków też dobrze na nie wpływa.
Może @annemarie Ci pomoże.

Jestem po rozmowie z lekarzem. Steryd mam brać jeszcze przez jakiś czas stopniowo schodzi z dawką. Już umówiłam się na wizytę konsultacyjną z dr. H na 8 maja. Jeszcze ma się ze mną kontaktować opiekun pacjenta w sprawie części zwrotu z procedury, bo będą coś zwracać.
Mam tylko dylemat czy zdecydować się na dawczynię, która będzie stymulowana czy skorzystać z komórek z bazy Invicty. Jest różnica w cenach procedur a u nas musi być jeszcze separacja nasienia i chcę dodatkowo podłoże, więc nie wiem która opcja jest korzystniejsza.
@Agonia777 - kochana ja dzis po rozmowie w invicta. Rozmawialam z lekarzem na temat opcji i wybraliśmy program IVF ED ALL INCLUSIVE FRESH NS - jajeczka dawczyni sa swieze - ale po zapłodnieniu zarodki zamrażają - nie trzeba synchronizować cyklów . Mozna spokojnie twoją śluzówke przygotować - w tym przypadku to roznica w cenie 1600 zl od banku mrozonych.

Dziewczyny gdybyście miały wybierać zdecydowałybyście się na dawczynię czy na komórki z banku kliniki? Nie wiem co jest lepsze
Roznica jest taka ze dawczyni ktora sie extra dla ciebie stymuluje jest przebadana genetycznie na podstawowe aboracje chromosom. Oczywiscie nie daje to 100%pewnosci ze od tej strony jestes absolutnie bezpieczna. Biorac komorki mrozone moze tego nie byc. Nie wiem czy masz prawo wyboru np . w jakim wieku i jak wyglada dziewczyna od ktorej wezmiecie komorki. Niby sie mowi ze transfer ze swiezych jest lepszy, ja tej teorii nie uznaje bo w tej chwili sa tak doskonale metodymrozenia i rozmrazania , ze raczej nie tu pies pogrzebany. Jesli komorki sa slabe albo chore , to nic z tego i tak nie bedzie, albo szanse sa marne. Jeszcze cos do zaplodnienia musza je rozmrozic, nie wiem jak bardzo ten proces wplywa na ciag dalszy i powodzenie.kolejna sprawa, dawczyni przy stymulacji moze miec i 10 dobrych komorek i jesli wszystkie sie zaplodnia , to macie i swiezy transfer i pare kryo transferow, ile komorek dostaniecie z banku?
Sumujac to wszystko i pamietajac ze z kd opcja poronienia wzrasta, chyba bym sie zdecydowala na poszukanie dawczyni, ktora ma swoje dzieci juz, jest mloda i juz jako kd z pozytywnym koncem poddala sie stymulacji.

reklama
@Agonia777 - kochana ja dzis po rozmowie w invicta. Rozmawialam z lekarzem na temat opcji i wybraliśmy program IVF ED ALL INCLUSIVE FRESH NS - jajeczka dawczyni sa swieze - ale po zapłodnieniu zarodki zamrażają - nie trzeba synchronizować cyklów . Mozna spokojnie twoją śluzówke przygotować - w tym przypadku to roznica w cenie 1600 zl od banku mrozonych.
@Agniecha1508 więc kiedy startujesz?:)

Do góry