Miejmy nadzieję :*a u Ciebie jak sprawy wyglądają ?Napewno wszystko jest dobrze i tak musisz myslec!
reklama
misis188
Fanka BB :)
Jesli z banku sa mrozone to zdecydowanie dawczynia bo chyba w dniu punkcji zapladniaja. Ja mialam zapladniane mrozone oocyty i porazka-z 12 tylko 2 zarodkiDziewczyny gdybyście miały wybierać zdecydowałybyście się na dawczynię czy na komórki z banku kliniki? Nie wiem co jest lepsze
tamiza
Ja w pierwszej procedurze zapładniałam swoje zamrożone komórki. Wszystkie się rozmrozily ok ale już tylko 3 się zaplodnily. Ostatecznie przeżył jeden zarodek który ciąży nie dał.Są trzy pakiety i różne ceny. Pakiet z mrożonymi 17 tys. Pakiet gdy dawczyni jest stymulowana a zarodek podany w dogodnym dla mnie czasie 18.600. Gdy w tym samym czasie mamy cykl i transfer jest na świeżo 19.600. Podają że ten drugi pakiet daje największą skuteczność . Podobno mrożenie zarodków też dobrze na nie wpływa.
W drugiej zapladnialisny na świeżo komórki i było 6 na 6.
Agniecha1508
@Never give up - połowa czerwca -do 10 lipca bedzie po wszystkim i mam zamiar być w ciąży - chocbym se ja kurna miała wystrugać@Agniecha1508 więc kiedy startujesz?
annemarie
Juz wam ktorys raz chce napisac...jesli bedziecie mialy w dodatkowych metodach opcje zrobienia LATZ(laser- assisted zona thinning) to wybierajcie to zamiast AH. Nie jest to tak inwazyjna metoda jak AH a tak samo pomocna. Polega na scienczeniu laserem otoczki blastki po rozmrozeniu, nie ma naciecia ktore niestety czasami oznacza dla zarodka koniec zanim wogole doszlo do implantacji. Nie wiem czy to w Pl juz robia, pytajcie.Z zarodkami to opinie są podzielone. Podobno, tak mi tłumaczył lekarz, skuteczność z mrozakow jest coit niższa bo w większości przypadków najlepiej rokujące zarodki podaję się na świeżo czyli tuż po stymulacji a resztę (te słabsze)się mrozi. Więc jak słabsze to mniejsza szansa na powodzebie. Dodatkowo mrożenie ma wpływ na to że zarodekowi trudniej wydostać się z otoczki bo ta staje się twardsza i zaleca się AH. Ja miałam transfer dwóch mrozakow, jeden samodzielnie opuścił otoczke tuż przed transferem więc nacięcie nie było konieczne a drugi był naciety. Skuteczność u mnie 100% [emoji4]
misis188
Ja bym brala ta najdrozsza opcje ale to jaSą trzy pakiety i różne ceny. Pakiet z mrożonymi 17 tys. Pakiet gdy dawczyni jest stymulowana a zarodek podany w dogodnym dla mnie czasie 18.600. Gdy w tym samym czasie mamy cykl i transfer jest na świeżo 19.600. Podają że ten drugi pakiet daje największą skuteczność . Podobno mrożenie zarodków też dobrze na nie wpływa.
anetka303
Rok temu nie mialam takiej opcji Ale w ciągu 12 m-cy wiele mogło się zmienićJuz wam ktorys raz chce napisac...jesli bedziecie mialy w dodatkowych metodach opcje zrobienia LATZ(laser- assisted zona thinning) to wybierajcie to zamiast AH. Nie jest to tak inwazyjna metoda jak AH a tak samo pomocna. Polega na scienczeniu laserem otoczki blastki po rozmrozeniu, nie ma naciecia ktore niestety czasami oznacza dla zarodka koniec zanim wogole doszlo do implantacji. Nie wiem czy to w Pl juz robia, pytajcie.
Biedroneczka83
@Never give up - połowa czerwca -do 10 lipca bedzie po wszystkim i mam zamiar być w ciąży - chocbym se ja kurna miała wystrugać
Wystrugasz mi Agniecha też jedną, tak „po znajomości???
Never give up
Ja jestem jak najbardziej za ... zacznij strugac hahha abys tylko soe wyrobila@Never give up - połowa czerwca -do 10 lipca bedzie po wszystkim i mam zamiar być w ciąży - chocbym se ja kurna miała wystrugać
I wierzę że teraz to podejście będzie szczęśliwe.
A lekarz jak? Jak wrażenia?
Do czerwca to w sumie raz dwa minie... ja do ten pory zamierzam być po wizycie serduszkowej
reklama
Agniecha1508
@Agonia777 - a propo naszych dylematów i pozostałe dziewczynki rozmawialam wczoraj ze swoja kolezanka z dawnej pracy , w moim wieku. Razem zaczelysmy starania - ona endometrioza , brak jednego jajnika , troche operacj i zabiegow na macicy ( szczegółów mocno nie znam) - inscenizację chyba z 3 - ivf - 4 albo i wiecej ..... i co i jest w 4 m-ce ciazy - dopiero sie zaczyna chwalic bo wczesniej sie bala . I kurna szczerze jej z serducha pogratulowałam - bo quzwa dała mi nadzieję , że mi tez sie uda. Dzis do tej kliniki jechalam z takim optymizmem jakiego dawno nie mialam. Dziewczynki - kazdej z Nas się uda
Podziel się: