Dziewczyny co macie wskazania do acardu i heparyny. W podejściach crio.
Mam problem.
Poprzedni lekarz kazał acard 75 jesc od 2dc zawsze. Heparyna jak już zaczęłam z nią 5 dni od transferu blastki.
Kiedyś raz jeden trafiła mi się konsultacja mailowa z takim jednym bardzo dobrym lekarzem co przyjaciółce za granica dziecko „zrobił”. Kazał acard od 8dc albo wcześniej a heparynę 5 dni przed transferem albo nawet wcześniej.
I
Jestem w tym Novum. Dr Z. zabrania mi acardu przed transferem. Mówi ze jak bardzo chce mogę kilka dni przed heparynę ewentualnie bo ona nie chce do transferu żeby nie było krwawień. Poprzednio jej nie posłuchałam i brałam acard normalnie od początku. Nigdy w życiu nie plamilam po transferze a miałam ich już 5.
A teraz w dodatku jestem na sztucznym, biore 3x1 estrofem i ja czuje ze moje żylaki tez to czują.
Miałam plan jej posłuchać w tym podejściu ale kurna z każdym ukłuciem w łydce bardziej mnie to stresuje. Napiszcie mi proszę jak wam zalecają acard i heparynę wasi lekarze.
I jeszcze zielona jestem w tych cyklach sztucznych, denerwuje się ze monitoring 11 dnia, ze ja biore 3 estrofemu a widze ze niektóre z was 3 inne 2... nie chce żeby mi endo nie przerosło. Tylko się nie śmiejcie