reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Daga i jak decydowali? Miałaś czy nie?
Kochana w tej klinice w ktorej leczylam sie ja, kurczaczek i wiele tu obecnych dziewczyn o nacieciu otoczki zawsze decyduje embriolog..mowi sie mu o tym.gdy dzwoni w sprawie transferu, tak samo jak o.embrioglue bo do tego nie trzeba chyba adnotacji w kartotece. Adnotacja jest potrzebna do atosibanu. Ja mialam 4 razy transfer tam i za kazdym razem.mialsm AH

reklama
Dzieki dziewczyny za dobre slowo i wsparcie... Pijemy sobie z mezulkiem drina i myslimy co dalej... Swoja droga to ciekawe jest jak zmienia sie czlowiekowi myslenie po transferze, niby nie doszukuje sie objawow, bo wie ze to za wczesnie, a mimo to kazde uklucie, zawrot glowy, zgaga, zachcianka - podswiadomie uwazamy za znak...

No tu dopiero wizyta w październiku więc zanim będą wyniki będzie grudzień ***** nie wiem już co ja mam robić
Jak nie chcesz czekac tyle czasu to działaj na 2 fronty. Próbuj ale żeby być ubezpieczoną to pozapisuj się też gdzie trzeba. Taka wizyte przeciez zawsze można odwołać, jak się uda. A jak nie to będziesz mieć zaklepane terminy. Ja tak zrobiłam np w tamtym roku - po 2 nieudanych IUI zaklepałam już termin w klinice od ivf, jak 3 iui się nie udała to zaraz miałam wizytę startową do ifv. Zresztą teraz też zaatakowałam oba fronty - zapisałam się do nowej kliniki i równocześnie na szczepienia. Na wizycie byłam za wczasu, żeby poznać nowego doktorka i obczaić temat, ustalić mniej więcej plan itp, umówić się kiedy start i takie tam. Jakby pozlecał jeszcze jakies dodatkowe badania to miałabym też czas, żeby spokojnie i bez nerwów je zrobić. Ale chyba był zaskoczony grubością mojej teczki bo sam stwierdził, że mam ich już tyle, że on nic już nie będzie zlecał.

Cześć dziewczyny, staram się wrócić do walki. Kupiłam wczoraj olej z wiesiołka. Powiedzcie mi jak powinnam go stosować. Gdzieś przeczytałam, że powinnam go brać dopiero od 1dc.
Niestety beta była negatywna, a @sie jeszcze nie pojawiła. Rozwaliły mnie te wszystkie leki.
Jem też zmielone siemię lniane, a orzechy brazylijskie szukam w sklepach.
Czy coś mogę jeszcze zrobić? Dziś mam wizytę u lekarza, zobaczymy co powie.
Orzechy brazylijskie zamow sobie na allegro bo ogolnie w sklepach jest z nimi problem. Do tego migdaly i suszone morele. Witamina e i nasiona chia

Znajoma która jest w 30 tc ost była na ip bo 2 razy pocieklaj ej po nogach woda bezwonna bezbarwna.Zbadali ja wody plodowe itp wszystko ok.Wczoraj miała to samo mówi że trzy razy poczuła jak jej poleciało nic jej nie boli nie zauważyła nic niepokojącego oprócz tego.Czy ktoras was tak miała albo słyszała o podobnym przypadku?

Jak nie chcesz czekac tyle czasu to działaj na 2 fronty. Próbuj ale żeby być ubezpieczoną to pozapisuj się też gdzie trzeba. Taka wizyte przeciez zawsze można odwołać, jak się uda. A jak nie to będziesz mieć zaklepane terminy. Ja tak zrobiłam np w tamtym roku - po 2 nieudanych IUI zaklepałam już termin w klinice od ivf, jak 3 iui się nie udała to zaraz miałam wizytę startową do ifv. Zresztą teraz też zaatakowałam oba fronty - zapisałam się do nowej kliniki i równocześnie na szczepienia. Na wizycie byłam za wczasu, żeby poznać nowego doktorka i obczaić temat, ustalić mniej więcej plan itp, umówić się kiedy start i takie tam. Jakby pozlecał jeszcze jakies dodatkowe badania to miałabym też czas, żeby spokojnie i bez nerwów je zrobić. Ale chyba był zaskoczony grubością mojej teczki bo sam stwierdził, że mam ich już tyle, że on nic już nie będzie zlecał.
Hehe czyli masz taki segregator wynikow jak ja;)

reklama
Kochana w tej klinice w ktorej leczylam sie ja, kurczaczek i wiele tu obecnych dziewczyn o nacieciu otoczki zawsze decyduje embriolog..mowi sie mu o tym.gdy dzwoni w sprawie transferu, tak samo jak o.embrioglue bo do tego nie trzeba chyba adnotacji w kartotece. Adnotacja jest potrzebna do atosibanu. Ja mialam 4 razy transfer tam i za kazdym razem.mialsm AH
Za pierwszym razem przy świeżym miałam, bo mówili że była grubsza otoczka. A przy crio przy 2 zarodkach mówili że nie widzieli potrzeby
Nio, ale jak się ktoś uprze że chce to zrobią? Bo ja kiedyś gdzieś wyczytałam, że przy pco nie dość że pęcherzyki mają utrudniony wzrost przez grube otoczki jajnika (co u mnie jest niestety dużym problemem), to dodatkowo komórki jajowe mają grube osłonki i nie dość, że plemniki mają się gorzej przebić to i zarodki mają utrudnione wykluwanie. Ja nie chcę ryzykować, nawet jak mi ktoś powie, że nie trzeba to mu nie uwierzę :p

Do góry