Najlepiej zadzwoń do Mastermed Białystok tam panie z rejestracji wszystko Co wytłumaczą i powiedzą co musi zawierać skierowanie ....Poradnia genetyczną jest w Białymstoku Mastermed na NFZ na wynik czekałam miesiąc
Ja tak zrobiłam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Najlepiej zadzwoń do Mastermed Białystok tam panie z rejestracji wszystko Co wytłumaczą i powiedzą co musi zawierać skierowanie ....Poradnia genetyczną jest w Białymstoku Mastermed na NFZ na wynik czekałam miesiąc
Dzieki za info [emoji5] planuje wybrac sie do niego na konsultacje jesli nie uda mi sie przy tej procedurze. Polecil mi go moj ginekolog do ktorego mam duze zaufanie.
W stosowaniu oleju z wiesiolka chodzi o to, zeby go nie brac po owulacji bo wzmaga kurczliwosc macicy, wiec dlatego w pierwszej polowie cyklu. Ale jak nie jestes w ciazy to mozesz od juz zaczac brac. Staraj sie zapewnic sobie.porcje.pelnotlustego nabialu, do tego kwasy omega 3. Super, ze dzialasz. Najgorzej jest stac w miejscuCześć dziewczyny, staram się wrócić do walki. Kupiłam wczoraj olej z wiesiołka. Powiedzcie mi jak powinnam go stosować. Gdzieś przeczytałam, że powinnam go brać dopiero od 1dc.
Niestety beta była negatywna, a @sie jeszcze nie pojawiła. Rozwaliły mnie te wszystkie leki.
Jem też zmielone siemię lniane, a orzechy brazylijskie szukam w sklepach.
Czy coś mogę jeszcze zrobić? Dziś mam wizytę u lekarza, zobaczymy co powie.
Kochana ja praktycznie jestem wzdeta od tygodnia po transferze niby to normalne ale sama nie wiem co myslec[
Hej. Wczoraj dzwonił do mnie lekarz, pytał czy nie mam problemów z oddychaniem i czy waga się gwałtownie nie zwiększa. Mam to obserwować. Dzisiaj jest ok, ale wystarczy że coś zjem i pewnie będzie to samo.
Hej. A wracasz po wygranej walce?witam
dziewczyny witam sie ponownie na forum po 3 latach.Pewnie nikogo nie bede kojarzyć.
Bede teraz podchodziła do ostatniego criotranferu
Aktualnie biore estrofem 2x1 i encorton 10 mg
Jest ktor kto bedzie teraz podchodził do crio?
Asienko nasza kochana ... teraz trzeba wierzyć że nowy doktor w którym większość dziewczyn poklada nadzieję pomoże Ci w końcu donosic maleństwa i będziesz mama wymarzonych bliźniaków... jestem pewna że ostatni transfer u Ciebie się nie powiódł bo maluszek był samSuper! U mnie tez po polipektomii wszystkie plamienia jak reka odjal. Swego czasu mialam tak, ze ciezko mi bylo odroznic @ od tych plamien, bo caly czas cos cieklo kuzwa. A teraz @ nieregularne i dalej niestety bezowulacyjne, ale po plamieniach w miedzyczasie nie ma sladu ale grzybkow i innych dziadow nie mialam. Dawaj na sztucznym i bierz 2 mrozaki, co ci zalezy ja tak wlasnie zachodzilam i gdyby nie problem z utrzymaniem to pewnie bylabym w tych okolicach z blizniakami na porodowce termin mial byc na 17 maja... ehh, to sie rozkleilam na dobranoc :/
Madix macie jeszcze mrozaki? Jeżeli nie to pomyśl nad zmianą kliniki, z 6 komórek 2 zarodki to trochę mało, i nigdy nie poznasz odpowiedzi czy to przypadkiem nie błąd laboratorium. Ile miałaś komórek? U ciebie jest problem męski? Głowa do góry, jesteś młodziutka, widocznie trzeba jeszcze trochę powalczyć?Cześć dziewczyny, staram się wrócić do walki. Kupiłam wczoraj olej z wiesiołka. Powiedzcie mi jak powinnam go stosować. Gdzieś przeczytałam, że powinnam go brać dopiero od 1dc.
Niestety beta była negatywna, a @sie jeszcze nie pojawiła. Rozwaliły mnie te wszystkie leki.
Jem też zmielone siemię lniane, a orzechy brazylijskie szukam w sklepach.
Czy coś mogę jeszcze zrobić? Dziś mam wizytę u lekarza, zobaczymy co powie.
Mhm... No właśnie ja fartem dostałam się w miesiąc ale wynik po pół roku bo zamrozili nasza krew i nie mieli czasu odmrozić. Za duzi rzeczy pilnych (prenatalne badania) i pełnopłatne zleceniaTak mozna tak zrobic ale musisz miec skierowanie pilne wtedy poradnia musi cie przyjac w ciagu 3 miesiecy. Na badanie kariotypu czasami czeka sie w kolejce ok 3-4 i pozniej ok 1.5 miesiaca na wynik. Ale warto sprobowac poradnia moze ci zlecic wiecej badan niz tylko kariotyp. A jesli termin bedziesz miala odlegly to kariotypy zrobisz prywatnie a na wizyte i tak idz bo jest pare badan jak mutacja mthfr, mutacja v-leiden, mutacja genu protrombiny, mutacja pai1, cftr ktore moze ci zlecic genetyk na nfz. A dla emka mutacja cftr mutacja azf
Ja ze wszystkim wyrobilam sie w 2,5 miesiaca i mialam wszystkie wyniki ale u nas tak sie trafilo ze genetyczka dala nam pilne skierowania bo skojarzyla emka nazwisko i spytala sie o rodzicow i siostre co tam u nich slychac wiec udalo sie nam sprintem po znajomosci
Ja byłam w 2 z powodów mojej historii. Genetycy bardziej mi się spodobali na Sobieskiego ale laboratorium maja tam całkiem zablokowane przez bo wszystko ze szpitala Orłowskiego do nch przyjeżdża. Z kolei na Woli w IMID jest poradnia genetyczna która sama w sobie mało mi pasowała ale laboratorium działało swietnie. Mega prężnie. Kariotyp z amniopunkcji zrobili w 10 dni... Ale inna sprawa ze tych dziecięcych się nie zamraża. Oni maja z kolei wszystko se szpitala Wolskiego co jest obok ale jeśli w ciazy są poważne problemy genetyczne po prenatalnych pół Polski wali do szpitala na Orłowskiego gdzie USG robo Roszkowski albo do niego prywatnie - i to wszystko trafia na Sobieskiego, wszystko oczywiscie na cito bo to prenatalne. Dlatego ze sprawami co mogą poczekac Sobieskiego odradzam bo bardzo prawdopodobne ze będziecie zamrożeni na wiele miesięcy zanim w ogóle zaczną badać krewDziękuję a orientujesz się gdzie w Warszawie jest taka poradnia genetyczną??