reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Miałam badana terczyce i to nie raz jeszcze do tego dorzucił kariotypy i zrobię parę tych badań co mi Aśka napisała jak już robić to konkretnie z wszystkim pojadę do niego
Oooo no i to jest dobra decyzja konsultuj tu z nami te swoje wyniki jakby cos sie jednak pierniczylo to zawsze mozesz przedunac transfer nie tracac kolejnego malca

reklama
Paulinka na bank można kariotyp robić na nfz, z krk jeździłam do Radomia do poradni. Kilka stów w kieszeni. Napisz skąd jesteś może dziewczynki coś podpowiedzą.

Z tego co pamiętam dzień cyklu nie grał roli, na wyniki czekałam prawie 7 tygodni. Cena badania we Wrocławiu w Invimed to 390 zł od osoby . A czy na NFZ robią to tego nie wiem. ;)

Kariotyp robi się w dowolnym dniu, można jeść przed badaniem. Mój lekarz tłumaczył że kariotyp jest jak badanie grupy krwi - jakiś jest i się nie zmienia. Na wynik czekałam ok 8 tyg.

Histero ok. Polip usunięty. I może się komuś przyda- od 2 lat miałam plamienia po okresie i wiecznie grzybicę, teraz myślę że ten polip był powodem, bo krew zmieniała ph w pochwie i grzyby się namnażały. Od histeroskopi ręką odjął- aż boję się cieszyć ale nic nie swędzi:rolleyes: Dżoasiu byłam wczoraj u Ingi- drugi cykl bez owulacji, eh chyba zdecyduje się na sztuczny cykl. Ale tak naprawdę to się boję, mam 4 mrozaki a jak się nie uda to nie wiem czy mam siłę na kolejną stymulkę:rofl2: ja mam już mój invitrowy coood i może czas się pogodzić:no: kurcze, czekam na Murawę żeby wreszcie pokazała mi że 35+ też zachodzą :-) :)
Super! U mnie tez po polipektomii wszystkie plamienia jak reka odjal. Swego czasu mialam tak, ze ciezko mi bylo odroznic @ od tych plamien, bo caly czas cos cieklo kuzwa. A teraz @ nieregularne i dalej niestety bezowulacyjne, ale po plamieniach w miedzyczasie nie ma sladu :) ale grzybkow i innych dziadow nie mialam. Dawaj na sztucznym i bierz 2 mrozaki, co ci zalezy :) ja tak wlasnie zachodzilam i gdyby nie problem z utrzymaniem to pewnie bylabym w tych okolicach z blizniakami na porodowce :( termin mial byc na 17 maja... ehh, to sie rozkleilam na dobranoc :/

Napisał mi SMS że mam jeszcze zrobić kariotypy czy którąś się z was orientuje czy to się w konkretnym dniu cyklu robi i czy można to na fundusz zrobić ile kosztuje
Kariotypy to badanie dna, całe życie ważny. Cykl nie istotny. Ja kiedyś robiłam na NFZ w poradni genetycznej. Skierowanie od gina a męża wysłałam do internisty i dał ( każde z was musi mieć skierowanie). W poradni genetycznej trzeba się umówić na rozmowę z genetykiem i on wystawia potem skierowanie na badanie. Z krwi.

Ale

Czekałam prawie pół roku na tym NFZ na wynik. Od pobrania, bo skierowania fartem szybko poszły (Luka się znalazła na spotkanie z genetykiem) i tylko miesiąc czekaliśmy na pobranie. Wynik miał być po 2 miesiącach a dopiero po 5 miesiącach nasza krew rozmroziła bo nie mieli czasu. Pewnie pilniejsze były badania z amniopunkcji, wiadomo. I pełnopłatne...

reklama
Hej. Czy Wy macie jakis patent na wkladanie tego estrofemu dopochwowo? Kurcze to jest tak male ze jak wyjmuje palec to tabletka idzie razem z nim:( jeszcze mam paznokcie poza opuszek co nie ulatwia:(
Oo aplikator od luteiny mi pomogl:)

Ostatnia edycja:
Do góry