reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W ciąży powinno się spac tylko i wyłącznie na lewym boku bo na prawy jak leżysz dziekcu dostaje się mniej tlenu pocztą na necie wtedy się zatykają jakieś kanaliki ..jak się śpi na lewym dziecko jest w 100% dotlenione
Akurat z tym się nie zgodzę. Wielu lekarzy każe spać tak jak wygodnie. Dziecko zawsze da znać czy ta pozycja mu odpowiada. Ja zawsze zasypiam na prawym boku, nie ma mowy, żeby był to lewy bok bo jest mi niewygodnie. Póki brzuszek jest mały to nawet na nim można.

reklama
Powodzenia kochane trzymam kciuki. Dziewczyny jak to jest z tym spaniem w ciąży. Ja nie mogę zasnąć na lewym boku a piszą żeby tylko na lewym spać. Dobrze ze mam jeszcze urlop to popołudniu odsypiam.

Z tym spaniem na lewym boku to ważniejsze jest w późniejszym etapie ciąży (przepływ tlenu i wartości odżywczych). No i podobno opinie lekarzy są tu obecnie podzielone. Oczywiście 'najgorsza' pozycja to ta na plecach (o tej na brzuchu nie wspominam, bo przy większym brzuszku w ogóle chyba nie da rady tak spać). Nic się jednak nie stanie jeśli ktoś będzie spał trochę na prawym, toche na lewym boku. Podobno w późniejszym etapie brzuch tak przeszkadza, że w ogóle są problemy ze spaniem i zaspypia się tak jak dzidzia pozwala (tzn.mniej się wierci, mniej uciska, itp.)

Dziękujemy że napisałaś bo dziś taki smutny dzień. Dziewczynki, Kurcia, wydrukować to proszę i powiesić nad łóżkiem, jesteście młode, dacie radę, in vitro to cud tylko czasami trzeba nauczyć się podnosić ...z kolan.

Kochane moje musicie walczyc ...
Przykro mi ze wam sie nieudalo ale glowa do gory!!!!!
zrobcie badania endometrium .na toksoplazmoze . I za duzo niemyslcie stres wam niepomoze .....
Walczcie ale nie zatracacie siebie w tej walce...
Dbajcie o relacje z partnerem.... musicie sie wspierac... nie zamykajcie sie w 4 scianach , tylko z lekarzem przeanalizujcie co poszlo nie tak..
Najlepsze efekty sa przy 5 dniowej blastocyscie...
Trzymam za was kciuki .....
Dzis dzwonili z kliniki poziom Hcg 345....
Usg przesuniete na 1maja :( ....

Akurat z tym się nie zgodzę. Wielu lekarzy każe spać tak jak wygodnie. Dziecko zawsze da znać czy ta pozycja mu odpowiada. Ja zawsze zasypiam na prawym boku, nie ma mowy, żeby był to lewy bok bo jest mi niewygodnie. Póki brzuszek jest mały to nawet na nim można.

Popieram dopiero gdy dziecko jest wieksze powinno spac sie na lewym z tego powodu ze jest wiekszy ucisk na aorte... ale to tez zalezy od mamy i dziecka jak jest im wygodnie.....

Każdy śpi jak uważa ją jak.sie przeczytałam że lewy bezpieczniejszy tylko na nim spałam ..ale ile ludzi tyle teorii więc śpij jak chcesz ;)

Dziewczyny jestem po wizycie u Paśnika.Wgl to przyjał nas godzinę wcześniej,chyba ktoś nie dotarł.
Więc mam zrobić 3xwlewy z intralipidu i encorton jezeli sie uda ciaza to do 12 tyg ciazy 10 mg na początek potem coraz mniejsze dawki i accofil.
Teraz wizyta u Lewego i jak wyrazi zgodę na te leki to dostanę receptę..
Hej. Wybieram się do Pasnika w maju bo jestem już niestety po 5 in vitro bez powodzenia mam.nadzueje że mi pomoże ...a możesz przybliżyć to było Twoja pierwsza wizyta ...? Jakieś badania zlecal coś kazał przyjmować na stałe ?

reklama
Do góry