reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzoekuje :) i teraz czekamy za kpntrola w czwartek a potem wyniki. mowil 2 do 2.5 tygodnia. To bedzie dlugi czas....
Lez sobie spokojnie, łykaj nospe i odpoczywaj. I nie łaź po zadnych forach tematycznych gdzie czesto są bardzo silne wskazania do amniopunkcji bo się tylko niepotrzebnie nastresujesz. Z nami pisz :)

Ostatnia edycja:
reklama
no to już po. trzeba bylo przez lozysko sie przebic. noby gorna czesc ale wiecie jak jest. w czwartek kontrola. dziewczyny kciuki zeby nie bylo komplikacji:) ja traz jade lezec i pachnieć. I dziekuje za yroske moje Panie :*
Wiesz ze z tyloma kciukasami które są tu trzymane nie ma możliwości żeby coś było zle, będzie dobrze... zobaczysz

Ja mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły dzieciaki z in vitro. Rodzilyscie naturalnie czy cięcie cesarskie? Czytałam gdzieś, że po ivf częściej rodzą się dzieciaki przez cc, ale nie wiem czemu. Ja 20 godz rodziłam naturalnie ale słończylo sie cesarka. Przedwczesne odplyniecie wód plodowych, poród postępował bardzo powoli, mało było skurczy rozwierajacych za to były bóle krzyżowe, które nie wnosiły nic do porodu poza potwornym bólem. Koniec końców zakażenie wewnatrzmaciczne, szybko cesarka bo mały niedotleniony i od samego początku ogromne wlewki antybiotyku. Dziewczyna obok mnie też po ivf, cc bo w ogóle nie było akcji porodowej. Zastanawia mnie, czy to przez te dawki leków, czy jest może jakiś inny czynnik? Miłego dnia :-)
Ja miałam CC ale sama chciałam właśnie bałam się tego nie dotlenienia bo później dziecko może mieć problem ze wszystkim .. podziwiam cię że się zgodzilas na naturalsa skoro miałaś tak ciężko ..

dziewczyny, podpowiedzcie jak bierzecie leki - ja mam duphaston i luteinę 3 razy dziennie (staram się co 8 h), encorton 15 mg na czczo i 5 mg w południe. oprócz tego biorę kwas foliowy i jod (raz dziennie) oraz magne b6 2 razy dziennie i zastanawiam się w jakiś odstępach powinnam brać kwas, jod i magnez
Jak po wizycie ? Opowiadaj co ci powiedzieli m

Mój mały miał 4100 a pani doktor i położne uparcie twierdzily, że mam warunki, żeby to urodzić naturalnie bo miednica się ładnie rozeszla, tylko trzeba czekać na rozwarcie.
Tak jak mówi koleżanka ja też mam brata po niedotlenieniu i jest niepełnosprawny bo ciężkiej walce chodzi o kulach więc ja się strasznie tego bałam dlatego za wszelką cenę chciałam CC niektórzy nawet sobie sprawy nie zdawała z konsekwencji jakie mogą mieć porody naturalne .. byle nie mieć blizny ..

dziewczyny, podpowiedzcie jak bierzecie leki - ja mam duphaston i luteinę 3 razy dziennie (staram się co 8 h), encorton 15 mg na czczo i 5 mg w południe. oprócz tego biorę kwas foliowy i jod (raz dziennie) oraz magne b6 2 razy dziennie i zastanawiam się w jakiś odstępach powinnam brać kwas, jod i magnez
Ja encorton miałam brac przy posilku

reklama
@RedHotChiliPepper28 @limoncia1 ✊✊ za Wasze Maluszki ;) pieknych widoków i samych dobrych wiadomości ❤❤
@shaggy ✊✊ za badanie ! Niech wszystko pojdzie po Twojej myśli! ✊

MIŁEGO DNIA KOCHANE ! :) :*
Powodzenia kochane trzymam kciuki. Dziewczyny jak to jest z tym spaniem w ciąży. Ja nie mogę zasnąć na lewym boku a piszą żeby tylko na lewym spać. Dobrze ze mam jeszcze urlop to popołudniu odsypiam.

Do góry