reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tez mam takie podejście jak Ty :) jednego dnia dołek, drugiego szukam co jeszcze mogę zrobic :)
AMH, jak na nasz wiek, masz do pozazdroszczenia, wynikałoby z niego, ze czasu hoho.... Inhibinę chciałam oststnio zbadać, bo pomyślałam, ze przy 0,7 to może "mało, ale wariaty" ;) Ale dr G z Invimedu stwierdził, ze to nic nue wniesie, ze odchodzi się już od tego badania :baffled:. Skoro u Was wsztstko w normie, a nawet IVF nie dało rady (2 podejścia już były? Dobrze kojarzę?) to co lekarz na to? To on zalecił KD czy to Wasza decyzja?
@marshia - 2 podejscia nie było jeszcze - a co do kd to tu trochu nie zgadzam sie z lekarzem - bo on stwierdził , ze jeszcze 1 lub 2 podejscia zrobić - i moze sie uda , ale tak sobie to na chłopski rozum wytłumaczyłam - z moich jajek mam mniejsze szanse niz z kd np.lat 30 - to 11 lat różnicy. Jak sie nie uda ponownie to szkoda czasu - nie wspominajac o pieniadzach. Długo sie z m@łżem zastanawialiśmy i stwierdzilismy ze probujemy z kd - bo czas ucieka :D

reklama
Mój lekarz powiedział nam, ze w Hiszpania to jeden z najlepszych ośrodków leczenia sposobem in vitro. W jakiejś klinice wprowadzają wiele nowości. Z mężem mieliśmy plan, ze jak nam się w PL nie uda to do Hiszpanii jedziemy się leczyć. [emoji4]

Tez gdzies kiedys czytalam, ze w Europie Hiszpania i Belgia przoduja w ivf [emoji4]

Mój lekarz powiedział nam, ze w Hiszpania to jeden z najlepszych ośrodków leczenia sposobem in vitro. W jakiejś klinice wprowadzają wiele nowości. Z mężem mieliśmy plan, ze jak nam się w PL nie uda to do Hiszpanii jedziemy się leczyć. [emoji4]
Klinika ivi to jedna z najlepszych w Europie .Jest też dużo dobrych i mnóstwo krzaków jak wszędzie . Ale tak Hiszpania w tym temacie jest dobra .Jak i w wykrywaniu raka i jego leczeniu.......

I jak wrażenia? Ja zastanawiałam się długo pomiędzy invimedem a polmedisem, ale zdecydowaliśmy się na invimed. Słyszałam bardzo dobre opinie o doktorze P. z polmedisu
Jestem bardzo bardzo zadowolona. Właśnie jestem u dr P. Z resztą to właściciel kliniki.

W invimed czułam się jak na taśmie. Idąc na wizytę musiałam wszystko od nowa mówić. Tu wchodzę i jestem traktowana jak "ich" pacjentka. Wizyta nie trwa 20 minut. Przy usg w gabinecie doktor stwierdził torbiel, ale nie był pewien jaka to torbiel, poszliśmy do gabinetu gdzie robią invitro i inseminacje i włączył jakiś mega sprzęt 3D i wszystko już widział.
Cena też jest inna niż w invimed.
Raz nawet za wizytę nie zapłaciłam

Ostatnia edycja:
Cześć Kochaniutkie-ciężki tydzień w pracy....to tylko podczytywalam...
@Koko8 ,@Tysiek777 -przykro mi bardzo ;(

Czytałam o Waszych przejściach,reakcjach rodzin ,znajomych....ach jak trudne to wszystko jest...Ja też czuję się coraz bardziej obserwowana,oceniana...nie mamy łatwo!!!

Ale wierzę,WIERZĘ mocno,że będzie dobrze.Predzej czy później...
...oby prędzej kuwa!!!!:errr::szok::D
Ihahaaiha(kradne Aga-bo mi tu PASI jak nic!):p

@redferrari gdzie się podziewasz Kobito???
siedzę w krzakach :) za dużo w domu ogarniania - trza było balkon ogarnąć i siebie i wogóle. Ja was podziwiam skąd wy macie czas :)

Kochane ✊✊✊ za piękne bety.
@redferrari i @Maryanka ✊✊✊✊✊ za,wizyty.
Niech ten piątek 13-go owocuje w same dobre wiadomosci
Dziękuję :) To był piątek 13 więc oczywiście mój A źle sprawdził pociąg i wpadliśmy zziajani tuż przed wizytą - na szczęście było opóźnienie :) od jutra gonapeptyl 30.04 wizyta z wynikami i zaczynyamy stymulację, 7.05 kontrolna i gdzieś 9-11 punkcja :)

Ostatnia edycja:
reklama
@redferrari ✊ za wizytę. Abyś miała już konkretne informacje kiedy będziesz mogła przytulić kropeczka w brzuszku :) Odzywaj się bo brakuje tu Twojego humoru na forum :)
@Tysiek777 wierzę ze ten cień cienia oznacza jedno - spełnienie marzenia. ✊✊✊✊✊✊✊ mocno zaciśnięte. ❤❤ ❤❤ ❤❤ ❤❤ ❤❤
@limoncia1 pięknych widoków przyrastającej bety✊ !! ❤
@Maryanka ✊✊ aby wszystko na wizycie się wyjaśniło i nie było żadnych komplikacji . ❤❤❤
@Madzix19 ✊✊leć dzisiaj na betę, jak nie to jutro też będziemy z Tobą ✊✊ kciuki ❤❤
miło, że ktoś za mną tęskni :) rozczuliłam się, kropek gdzieś w okolicach 14-16 maja :) nie mogę się doczekać :)

Do góry