reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz co to są witaminy, acard, jedna jest na cukier. Nie miałam jakiś zaleceń co to stosowania. A powinnam wg Ciebie brać o różnych porach?

My szczerze to tego nie przestrzegalismy z tym.ze u nas nie ma problemu z nasienien. Moj maz uwielbia wino i ja pilam na endo wiadomo a on mi towarzyszyl:) i wyniki nasienia byly dobre przy zaplodnieniu. Tylko to byla jedna lampka dziennie. moj M za wodka i piwem nie jest wiec tu Ci nie powiem czy jest bezpiecznie je pic..wiem ze dziewczyny zabraniaja M pic piwo ale zy faktycznie tak jest? A poza tym troche do tej procedury jeszcze macie wiec ja bym mu pozwolila sobie co nieco wypic. Chwal sie gdzie bedziesz wypoczywac:)

U mojego męża jest właśnie problem z nasieniem, i to w sumie jedyna rzecz przez którą musimy podchodzic do procedury. Mój na codzień nie pije nawet piwa ale jak wychodzimy do znajomych albo właśnie jedziemy na wakacje to lubi się "zrelaksować" :). Nie chce mu psuć urlopu i zabraniać całkowicie alkoholu ale z drugiej strony jakość nasienia jest dla nas najważniejsza. Jedziemy do Meksyku, ostatni urlop zanim zaczniemy wszystkie pieniądze przeznaczać na leczenie [emoji51]Wogóle nie czuje tego urlopu, bardziej myśle o sierpniowym wyjezdzie do Polski, o zastrzykach i wizytach u lekarza niz o tych wakacjach [emoji23]

@Ewunka miala najpierw 3 stymulacje z których w sumie dwa transfery tylko do skutku doszły. Jednej jajnik nie pracował wcale. Drugiego połowa po operacji. Wielka torbiel na jednym z jajników. Endometrioza. Poszla na czwarta stymulacje u super lekarza i po pierwsze nie działający jajnik zadziałał, jajek nazbierali tyle ze kilka pięknych zarodkow się udało stworzyć, na świecie jest Marcelinka a w lodowce jeszcze pare zarodkow na brata/siostrę dla niej czeka. Tak ze myśle ze noe można tak od razy przekreślać ze na pewno się nie da.
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1523692686940.jpg_1523692688925.jpeg
4 stymulacjia i 2 z niej transfer i jest Marcelina w lodówce 2 zarodki 3 dniowe .
Endometrioza 4 stopnia 3 operacjie na jajnikach .Przed 4 skupisko torbueliwe wielkości 10 cm z podejrzeniem nowotworu .

Załączniki

• MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1523692686940.jpg_1523692688925.jpeg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1523692686940.jpg_1523692688925.jpeg
    265,7 KB · Wyświetleń: 555
@Ewunka miala najpierw 3 stymulacje z których w sumie dwa transfery tylko do skutku doszły. Jednej jajnik nie pracował wcale. Drugiego połowa po operacji. Wielka torbiel na jednym z jajników. Endometrioza. Poszla na czwarta stymulacje u super lekarza i po pierwsze nie działający jajnik zadziałał, jajek nazbierali tyle ze kilka pięknych zarodkow się udało stworzyć, na świecie jest Marcelinka a w lodowce jeszcze pare zarodkow na brata/siostrę dla niej czeka. Tak ze myśle ze noe można tak od razy przekreślać ze na pewno się nie da.

@Koniczyna82 a zdradzisz namiary na tego super lekarza ?
Oj chyba nie zrozumiałam . To @Ewunka a nie Ty miała taka sytuację ;)

maryanka ufff kamień z serca będzie dobrze a z tym dacie radę, spokojnej ciąży kochana i nie martw się juz trzeba się cieszyć że synek zdrowy a taki mankament do naprawienia. Pozdrawiam cię serdecznie
Tak jestem spokojniejsza, liczę że po amnio już całkiem wyluzuję. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję :):););)

reklama
U mojego męża jest właśnie problem z nasieniem, i to w sumie jedyna rzecz przez którą musimy podchodzic do procedury. Mój na codzień nie pije nawet piwa ale jak wychodzimy do znajomych albo właśnie jedziemy na wakacje to lubi się "zrelaksować" :). Nie chce mu psuć urlopu i zabraniać całkowicie alkoholu ale z drugiej strony jakość nasienia jest dla nas najważniejsza. Jedziemy do Meksyku, ostatni urlop zanim zaczniemy wszystkie pieniądze przeznaczać na leczenie [emoji51]Wogóle nie czuje tego urlopu, bardziej myśle o sierpniowym wyjezdzie do Polski, o zastrzykach i wizytach u lekarza niz o tych wakacjach [emoji23]
Warto sie zrelaksować, oczyscic umysl. Ja mimo tych ogromnych kosztow leczenia zawsze nalegalam na tygodniowy wyjazd. Kochana alkohol ok a slonce. Przeciez temparatura jest bardzo szkodliwa dla nasienia. To kazesz mu siedziec przez ten czas w klimatyzowanym pokoju? Jesli to mialoby o mnie chodzic to bym.pozwolila na drinka dziennie czy nawet dwa. Ake to moje zdanie. A poza tym ponad 2 m-ce bedziecie miec czasu do procedury. Co inneho jakbyscie wrocili i od razu startoeali.z stymulacja.

Do góry