Ja też jestem byłą pacjentką nieudane 2 transfery.Ja jestem byla pacjentka
reklama
misis188
Fanka BB :)
My szczerze to tego nie przestrzegalismy z tym.ze u nas nie ma problemu z nasienien. Moj maz uwielbia wino i ja pilam na endo wiadomo a on mi towarzyszylDziewczyny jak to jest, ile przed oddaniem nasienia mąż nie powinien spożywać alkoholu? Jedziemy za 2 tygodnie na wakacje i nie bardzo wiemy jak to rozwiązać. Procedura będzie za około 3-3,5 miesiąca. Niby produkcja plemników trwa 72 dni ale gdzieś czytałam że nawet do pół roku jest ważne?
Koniczyna82
Biedroneczka, dobrzeze tak się udało. Mam nadzieje ze wielu godzin cię nie męczyli. Mi to nawet lekarze z Orłowicza mowili ze jakieś tam ciut większe szanse są na zaciążenie w pierwszych miesiącach po nieudanej ciazy od strony hormonalnej, ze tak najnowsze statystyki mówią.Ja już po szpitalu. Bliźniaki z dziadkami, a ja odpoczywam na zwolnieniu. Trochę bez sił jestem. Udało im się oczyścić wszystko farmakologicznie, więc za dwa miesiące moje drogie wracam do gry! [emoji6] [emoji6] także mamy dwa miesiące dziewczyny na akcje „bankomat”.)) miłego weekendu!
Aaaa i pan doktor w szpitalu powiedział, że mam bardzo ładną macicę, mam nadzieję, że nie na pocieszenie.powiedział też, że widuje pacjentki takie jaj ja, które im na poroówkę szybko wracają.
![]()
marzycielka81
Nadzieja76 witaj
Mi nikt nigdy nie powiedzial o endometriozie ani o tabletkach anty.
Kurcia swego czasu badalam Ca125 i bylo troche podwyzszone.
Ogolnie to najchetniej bym z tego wszystkiego zrezygnowala. Chce rozmawiac z Lewandowskim o tym, ze chce byc stymulowana. Jesli sie nie zgodzi to czeka mnie zmuana kliniki
Mi nikt nigdy nie powiedzial o endometriozie ani o tabletkach anty.
Kurcia swego czasu badalam Ca125 i bylo troche podwyzszone.
Ogolnie to najchetniej bym z tego wszystkiego zrezygnowala. Chce rozmawiac z Lewandowskim o tym, ze chce byc stymulowana. Jesli sie nie zgodzi to czeka mnie zmuana kliniki
Koniczyna82
Ale super
Dokładnie, przecież można sprobowac takiej mini stymulacji jak do inseminacji robią. Żeby chociaż ze 2/3 jajka były..
@marzycielka81 ja bym sie postymulowala takczy siak - chociaz raz, co ci zalezymoze bedzie troche pustych jajek ale na pewno jakies ladne tez sie znajda. A tak - placisz za punkcje i gucio z tego... kd pewnie nie takie straszne ale duzo drozej wychodzi i to raczej juz ostatecznosc. Musisz na spokojnie pomyslec, ale ja bym tam wierzyla w swoje komorki - masz juz dziecko wiec tym bardziej nie wierze, ze przez az tak strasznie ich jakosc spadla. Walczymy dalej i nie poddajemy sie. :*
@Kurcia ja dzis zaatakowalam kryspinow rowerowo![]()
Dokładnie, przecież można sprobowac takiej mini stymulacji jak do inseminacji robią. Żeby chociaż ze 2/3 jajka były..
Koniczyna82
Ja miałam taki jeden cykl ze brałam tylko acard na rozpędzenie krwi i encorton - steryd a to nie są konieczne leki w ogóle tylko jak komuś trzeba. Ale bez progesteronu żadnego. Raz jeden na pierwszym naturalnym mnie namówił lekarz i nigdy więcej. Ja się po pierwsze z dodatkowym progesteronem czuje bezpieczniej, po drugie on tez działa immunosupresyjne, trochę wycisza, może to coś pomoze jak będzie go więcej i różnego. Ale prg jak coś bierze się od owulacji na naturalnym cyklu, wcześniej nie wolno. Estrofemu nie bralam wcaleSzybkie pytanie, czy przy podejściu na naturalnym cyklu nie bierze się nic z leków?
Ostatnia edycja:
marzycielka81
reklama
Koniczyna82
@Ewunka miala najpierw 3 stymulacje z których w sumie dwa transfery tylko do skutku doszły. Jednej jajnik nie pracował wcale. Drugiego połowa po operacji. Wielka torbiel na jednym z jajników. Endometrioza. Poszla na czwarta stymulacje u super lekarza i po pierwsze nie działający jajnik zadziałał, jajek nazbierali tyle ze kilka pięknych zarodkow się udało stworzyć, na świecie jest Marcelinka a w lodowce jeszcze pare zarodkow na brata/siostrę dla niej czeka. Tak ze myśle ze noe można tak od razy przekreślać ze na pewno się nie da.Kucia amh 0.9. Ja tam z ta endonetrioza to nie wierze w nia. Na zadnej laparoskopii nie wyszla. To lekarz sie upiera, ze jak jest plyn to jest endomenda. Nawet nie chodzi o amh tylko lewy jajnik tragedia moze dlatego taka d wyszla a prawy pracuje. Mialam juz stymulacje i byly 3 pecherzyki i wszystkie pekly i nic zero null(starania naturalne). Ogolnie to w srodku wyglada to zle. Lekarz od razu powiedzial, ze jestesmy trudnym przypadkiem
Podziel się: