reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny kilka z Was pisało ze maja zwierzęta, używacie obroży foresto? Kiedyś czytałam ze są szkodliwe dla dzieci do 1rz ale chyba dla zarodków tez, macie jakieś info?
Ja dopiero zaczelam przygodę z foresto. Nic nie pachnie i nie zostawia sladow. jestem w 16 tc i jakos sie tym nie martwie ze moze cos oddzialywac. Wdychamy takie swinstwa w powietrzu wiec obroza nas nie zabije raczej :D a info nie posiadam

reklama
Ja dopiero zaczelam przygodę z foresto. Nic nie pachnie i nie zostawia sladow. jestem w 16 tc i jakos sie tym nie martwie ze moze cos oddzialywac. Wdychamy takie swinstwa w powietrzu wiec obroza nas nie zabije raczej :D a info nie posiadam

Wiem ze na ulotce jest napisane ze szkodliwe dla maluszków, a kiedyś gdzieś czytałam żeby uważać w ciąży. No tak te świństwa które mamy na codzień pewnie są gorsze ale ja spie z psem on zawsze przy brzuchu i już zaczynam się nakręcać ...

Nie polecam. Byłam raz u zupełny brak zaangażowania odczułam. Zmieniłam na invimed Poznań i 2 transfer zaowocował ciąża.
Barburka dzieki lekarzowi z invimed mam zanizone ahm, takze tam sie nie wybieram.

@dżoasia amh niskie bo mialam dwustronna laporoskopie.

Strasznie boli mnie dzis ten lewy jajnik i do tego mam zapalenie pecherza.

@Murawa w kd przerazaja nas koszty.

Maz chce probowac w Poznaniu w medart

Wiem ze na ulotce jest napisane ze szkodliwe dla maluszków, a kiedyś gdzieś czytałam żeby uważać w ciąży. No tak te świństwa które mamy na codzień pewnie są gorsze ale ja spie z psem on zawsze przy brzuchu i już zaczynam się nakręcać ...
Gdzies czytalam ze wolno stosowac u ciezarnych psow i kotow wiec wydaje mi sie ze nie przenika. a co do malych dzieci to pewnie chodzi o lizanie czy lapanie obrozy i wkladanie raczek do buzi. Trudno powiedziec. Moj ma i tez spi ze mna. W dodatku lize sie ( jak to pies) i poki co nie zauwazylam zeby mu cos dolegalo. a szkodliwe dla szczeniat ponizej 7 tygodnia i kociat chyba do 10
ale dlaczego ? nie wiem

Barburka dzieki lekarzowi z invimed mam zanizone ahm, takze tam sie nie wybieram.

Nie wiem nawet czy jest tutaj ktos z tej kliniki. Skoro nie jestescie łatwym przypadkiem i amh jest niskie to ja bym nie ryzykowowa kliniki niesprawdzonej.

Mnie tez przerażają koszty - tym bardziej, ze jeśli problemem nie jest jednak jakość mojej komórki, a te cholerne cytokiny i NK, to i KD skonczy się pustym jajem albo biochem :/. AMH mialam 2 lata temu w normie, a biochem i Puste jajo tez mnie spotkały. Teraz mam poniżej normy i tez puste jajo i biochem :/ Wiec się gryzę wciąż czy warto ryzykować tyle kasy, wiedząc, ze immunologia u mnie na 10000% tez jest przeciwko.

@marzycielka81 ja bym sie postymulowala takczy siak - chociaz raz, co ci zalezy ;) moze bedzie troche pustych jajek ale na pewno jakies ladne tez sie znajda. A tak - placisz za punkcje i gucio z tego... kd pewnie nie takie straszne ale duzo drozej wychodzi i to raczej juz ostatecznosc. Musisz na spokojnie pomyslec, ale ja bym tam wierzyla w swoje komorki - masz juz dziecko wiec tym bardziej nie wierze, ze przez az tak strasznie ich jakosc spadla. Walczymy dalej i nie poddajemy sie. :*

@Kurcia ja dzis zaatakowalam kryspinow rowerowo :D
Ja wole justowska ;P wizualizuje sobie przyszly dom ;D

@marzycielka81 a jakie masz amh? Bo ja mam endomende 3st i stymuluja mnie. Szalu nie ma ale 2 trasnfery byly

reklama
Ja wole justowska ;P wizualizuje sobie przyszly dom ;D

@marzycielka81 a jakie masz amh? Bo ja mam endomende 3st i stymuluja mnie. Szalu nie ma ale 2 trasnfery byly
Kucia amh 0.9. Ja tam z ta endonetrioza to nie wierze w nia. Na zadnej laparoskopii nie wyszla. To lekarz sie upiera, ze jak jest plyn to jest endomenda. Nawet nie chodzi o amh tylko lewy jajnik tragedia moze dlatego taka d wyszla a prawy pracuje. Mialam juz stymulacje i byly 3 pecherzyki i wszystkie pekly i nic zero null(starania naturalne). Ogolnie to w srodku wyglada to zle. Lekarz od razu powiedzial, ze jestesmy trudnym przypadkiem

Do góry