reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bardzo mi przykro :* ja dzis tez nie mam za dobrych wiadomości mi na teście Pappa wyszlo ze mam dużo wolnego beta hcg wszystko inne jest ok i nk i nawet ogólny wynik Pappa to ryzyko urodzenia dziecka z ze jest niskie ale lekarza nie pokoi to wolne beta hcg jest jego az 157 to okolo 4 razy ponad normę
Kochana to musisz zrobic badanie nifty. Pamietasz jak nasza @zylwia nastraszyli

reklama
Bardzo mi przykro :* ja dzis tez nie mam za dobrych wiadomości mi na teście Pappa wyszlo ze mam dużo wolnego beta hcg wszystko inne jest ok i nk i nawet ogólny wynik Pappa to ryzyko urodzenia dziecka z ze jest niskie ale lekarza nie pokoi to wolne beta hcg jest jego az 157 to okolo 4 razy ponad normę
@Faluś bardzo mi przykro. A co Ci lekarz powiedział więcej na ten temat? masz powtórzyć jakieś badania? Jakie mogą być powikłania z tego tytułu?

Dziewczyny pisałyście dziś tyle o waszych przejściach i informacjach o ciążach najbliższych, że wszystko wróciło... aż się poryczałam :(:(
Myślę, że większość z nas tu na forum zdarzały się podobne sytuacje i albo nie wiedziały jak zareagować na ciąże najbliższych albo uciekały i płakały....
My z mężem ostatnio dowiedzieliśmy się o ostatniej parze naszych znajomych (bo cała rodzina i najbliżsi mają już dzieci, albo są w drodze oczekiwania na potomstwo), którzy spodziewają się dziecka "nieplanowanego" i powiem Wam, że pół imprezy na której wtedy się dowiedzieliśmy przesiedziałam w łazience, a później mąż próbował mnie do 6 rano uspokoić abym usnęła w ogóle, bo wyłam....
Ale niestety trzeba podnieść koronę i iść dalej... Nie ma co się załamywać, chociaż stosunek do dzieci na pewno jest inny niż był kiedyś.. Kiedyś każde dziecko było dla mnie do przytulania i całowania... Teraz.... jest to jest....

Naprawdę ...?przykro mi ale z drugiej strony coś się zaczęło i tu jest nadzieja na pozytywny kolejny transfer. Ja mam niby dobre zarodki w 3 dobie ale nic nie pozostaje do stadium blastocysty tetaz miałam miesiąc przed scraching endometrium. I dwa razy wlewy z intralipidu po raz pierwszy. Ale nie miałam Ah ani embrioglue lekarz mi odradzil.a u Ciebie jakie były zarodki we wcześniejszym transferze ? Miałaś zlecone to co Ja ?

U mnie w 3 dobie zarodki jak to określił lekarz "bardzo ładne" miałam podane 2 w trzeciej dobie ale tu negatyw. Dopiero 2 transfer blastocysty 3bb dał ciąże.
Ja nie miałam nic z dodatków i zabiegów. Rozmawialiśmy z dr. Na temat embrioglue ale ostatecznie się nie zdecydowaliśmy.
Jak teraz dojdzie do transferu do bierzemy embrioglue. Zaszkodzić chyba nie zaszkodzi a nóż pomoże :-) :)

Dziewczyn zaczelam plamic na czekoladowo i boli mnie brzuch, czasem czuje jakby skurcz i wtedy jeszcze mocniej boli... Boje sie... To 8tc.

Progesteronu biore lutinus 3x2 plus duphaston 3x1 gdy zobaczylam ze plamie to wzielam jeszcze extra 1 duphaston i nospe... Przeraza mnie ten bol. Doktor nie odpowiada....

reklama
Do góry