reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Tak dokładnie o te badania mi chodzi. My chyba będziemy musieli wyłożyć całą sumę bo nie mieszkamy w Polsce. Chyba że jest możliwość z np. Kartą Europejską wziac skierowanie od lekarza rodzinnego?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A może spróbujcie u siebie zrobic te badania, w wiekszosci nazwy sa, nazwijmy to, uniwersalne, wiec lekarze nie powinni miec problemow z ich zrozumieniem, no ale druga kwestia bedzie to aby chcieli takie badania uznac.

reklama
Odpowiem Ci , tak późno rozpoczęłam starania, nie udało się ,ale staram się żyć dalej. Zawsze miałam poczucie humoru i nadal mam. Potrafię się z siebie śmiać również. Wytłumaczyłam , sobie że niestety nie wszystko dostajemy, to co chcemy, ale ...też są inne możliwości ,żeby być szczęśliwym w naszym życiu.
Nie denerwuj się i czekaj na betę. Trzymam kciuki!
Dziękuję Ci, i podziwiam... Musisz być mega silna osobą.

Ja od samego początku do polocia. Skierował nas do niego mój gin z mojej miejscowości [emoji4] i dobrze bo bardzo ale to bardzo sobie go chwale i to był dobry wybór [emoji3]
Ja też sobie go chwałę mimo tego jego zakręcenia i nieograniecia czasami ;) a mniej więcej skąd jesteś ja okolice Kalisza ;) wielkopolska do gamety mam niecałe 100 km

Witajcie :) opowiem Wam coś śmiesznego.... po prostu szok:p jeśli pozwolicie to mój naturalny cud przyłącze do waszych cudów z pomocą lekarza :D bo z Wami mi najlepiej :yes:
a więc przechodzę do rzeczy... patrzę ze jest forum odnośnie ciąż w moim okresie więc poczytałam ale ich niewiedza i przepraszam za słowo głupota i wiara w testy ciążowe itp są na tyle wkur...ze jednej napisałam co myślę i już mnie chyba nie lubią :D albo to ja taka dziwna albo one takie naiwne...:p " brzuch ja boli, niedawno poroniła ale przecież badanie bety wystarczy :mad: brak słów .... a jak delikatnie zasugerowałam że powinna pójść do lekarza zrobić inne podstawowe badania typu progresteron to mi napisano-NIE STRASZ MNIE :wściekła/y: a przecież chciałam dobrze

Acha też jak Radwan Michał mnie prowadził to latałam po lekarzach dlatego zmieniłam na polacia... A przy hiperce tak jest że nie mogą poda to to ryzyko dla ciebie ..

Przy pierwszej procedurze wydawal mi się bardziej ludzki. Teraz ta stymulacja była zrobiona na przysłowiową "pałę". Wizyta, miałam okres, myślałam, że odczekamy ten cykl i jak poprzednio zacznę brać estrofem od 22 dnia cyklu by przygotować trochę organizm do Puregonu. Niestety, od razu konska dawka puregonu od 3dnia cyklu, potem profesor na urlop, mnie przejął ktoś inny, wyblagalam dostinex, bo stwierdzili,że mi nie potrzebny, chociaż poprzednio miałam hiperke dopiero po transerze. Teraz pobrali 10 komórek z czego 3 przejrzale A 3 niedojrzałe, 4 się zaplodnily, 2 przetrwały do etapu blastocysty. No i jeszcze fakt, że otrzymalam nie swoją kartę informacyjną mnie trochę przerazil.

Przy pierwszej procedurze wydawal mi się bardziej ludzki. Teraz ta stymulacja była zrobiona na przysłowiową "pałę". Wizyta, miałam okres, myślałam, że odczekamy ten cykl i jak poprzednio zacznę brać estrofem od 22 dnia cyklu by przygotować trochę organizm do Puregonu. Niestety, od razu konska dawka puregonu od 3dnia cyklu, potem profesor na urlop, mnie przejął ktoś inny, wyblagalam dostinex, bo stwierdzili,że mi nie potrzebny, chociaż poprzednio miałam hiperke dopiero po transerze. Teraz pobrali 10 komórek z czego 3 przejrzale A 3 niedojrzałe, 4 się zaplodnily, 2 przetrwały do etapu blastocysty. No i jeszcze fakt, że otrzymalam nie swoją kartę informacyjną mnie trochę przerazil.

Faktycznie powiem ci że z perspektywy czasu trochę im się poprzewracała w głowach mają na czym kase robić my jesteśmy zaślepione mamy jeden cel a oni mają na czym kreci. Kasiorke

reklama
Do góry