reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję za odpowiedź :-)
Gameta Rzgów. Mój lekarz prowadzący jest na urlopie, przejął mnie ktoś inny i stąd takie cyrki. Generalnie podejście do pacjenta przy pierwszym programie całkiem inne, bardziej ludzkie a teraz wydaje mi się, że nastawieni są tylko na zysk, zysk i jeszcze raz zysk. Odstawiam więc progesteron, niech miesiączka przyjdzie jak najszybszej. Nie rozumiem po co był włączony, skoro nie było transferu. Wydaje mi się, że chyba po to , żeby, jak to następuje w naturalnym cyklu po owulacji był przyrost progesteronu A potem w przypadku braku ciąży powinien sukcesywnie spadać.
Asiu ja się jeszcze nie przywitałam. Mam nadzieję, że będzie ci u nas dobrze i jakoś przeturlamy się przez ten trudny etap w życiu.

reklama
Kochana kilka dni temu pisalam tu po co jest luteina po punkcji - masz "uposledzone" (bo poklute na zywca) cialka zolte na jajnikach, wiec moga nie funkcjonowac tak jak trzeba. Luteina jest po to zeby wlasnie wspomoc faze lutealna i zeby cykl wygladal jak normalny. Standardowo powinno sie ja stosowac 10dni, wiec jesli punkcje mialas tydzien temu to bierz jeszcze przez 3 dni a potem odstaw i czekaj na okres. Nie ma co na sile przyspieszac cyklu, dobre i 3 dni dluzej organizm bedzie mial czas dojsc do siebie. 3 dni to nie wiecznosc. Trzymam kciuki za maluchy:)

Dziękuję, właśnie takiej odpowiedzi potrzebowałam! Dla mnie to nie problem, mogę brać luteine nawet i 2 kolejne miesiące byleby to pomogło w osiągnięciu celu! Pozdrawiam :-)

reklama
Aktualnie jestem w 19tc [emoji6] więc pomogło ale co to nie wiem. Pewno wszystko do kupy, bo musiałam mieć jeszcze 3 kroplówki z intralipidu z powodu wysokiego poziomu komórek NK
Acha ..to super mega gratulacje teraz to już z górki .. jak ja bym już chciala wiedzieć na czy stoję :) heh i te USG seruszkowe boże pamiętam jak dziś totalny odlot ;)

Do góry