reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja uwazam ze we wszystkim trzeba zachowac umiar, szorowanie podlog na kolanach to bylo by skrajne przegiecie, ale gdyby tak ciagle tylko w łóżku lezec to tez chyba nie za dobrze. Trzeba duzo odpoczywac, oszczedzac sie, nie forsowac, ale tez trzeba zyc. Bo bez sensu byc tylko lezacym inkubatorem, o ile nie ma do tego konkretnych wskazan.
Ja myje na kolanach bo narazie mieszkamy w bloki no i bez sensu kupować mopa jak dużo tego nie ma... między np.odkurzaniem A myciem podłóg robię sobie ostatnio przerwy żeby nie wszystko odrazu ;)

reklama
Lactolosum weź z 30 ml puści wzdcie gazy otp

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co mam w domu to chyba tylko espumisan i z jedna tabletke xenny ale nie wiem czy mi to na dobre wyjdzie, w sensie nie zaszkodzi, jesli bym xenne wziela, bo tez jestem troche na tym etapie ze strach kichnac, a jak bym po takiej xennie skurczy dostala albo cos to tez strach.

Z tego co mam w domu to chyba tylko espumisan i z jedna tabletke xenny ale nie wiem czy mi to na dobre wyjdzie, w sensie nie zaszkodzi, jesli bym xenne wziela, bo tez jestem troche na tym etapie ze strach kichnac, a jak bym po takiej xennie skurczy dostala albo cos to tez strach.
Rozmawiam kiedyś że szwagrowa która jest lekarzem że w ciąży nie wiła bo zawiera jakiś tam związek który nie jest wskazany we wczesnej ciazy

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

To nie jest takie zwykle doszukiwanie sie pozytywow [emoji6] Ja mialam kompleksy ja tym pukcie cale zycie, 33 lata czekalam na takie bimby [emoji13] pamietam jak w liceum pilam litrami mleko bo gdzies przeczytalam ze od tego rosna. I nic! Nie liczac sposobow medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, probowalam juz wszystkiego!
A tu wystarczylo podejsc do ivf zeby urosly [emoji16] [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Bimby [emoji23][emoji85] no to życzę żeby takie zostały :) może leki coś tam odetkały i postanowiły urosnąć :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Poprosze na priva. Kochana jestes :*:*Ja wszystko rozumiem. Tylko nic nie rozumiem :D
Chodzi o to ze myslalam ze IMSI jest juz tym 6000 powiekszeniem. Wiec co przy imsi daje msome? To jakas dodatkowa selekcja?Hahahhaha umarlam..herbate z siana chyba tylko jedna wypilam. Tez jest fujaśna. Ale moze teraz sie zmobilizuje. Jak chcesz To Ci oddam te biale tabletki. Ja ich nie biore bo maja zwykly kwas foliowy. I czeka caale opakowanie na nowa wlascicielke.Dokladnie!!! Feeeee[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Szkoda, ze tak drobno zmielili, bo moglabys otwierac kapsulki i wybierac ten kwas co nie potrzebny, a reszte lykac:D ja je lykam, dodatkowo 2-3 razy w tygodniu lykne metylowany i tak samo wit b12 tez 2-3razy i gitarka. U mnie sie takie zestawy sprawdzaja:) kochana co do odkupienia to zobacze - jak nie bede za miesiac mogla patrzec na te gowna do picia to odkupie od ciebie, a jak jeszcze mi bedzie przechodzilo przez gardlo to znow wezme caly zestaw, nie ma lekko, trza sie katowac dalej:p

Nie zamierzam nikogo hejtowac, serio :) z definicji forum wynika że jest to miejsce WYMIANY zdań. Nie tylko jak się zgadzamy ale ogólnie:) Nic nie napisałam o wyjeździe 200 km a SZOROWANIU POGŁÓG. dla mnie mycie podłóg na kolanach to zdecydowanie przesada. Ja sama jechałam dalej kilka dni po transferze ale uważam to za 2 różne rzeczy. Reasumując - rozsądek, umiar i niech każda robi co uważa:)
Szorowanie na kolanach a smiganie z mopikiem to tez roznica :)
Jednym zdaniem okreslilabym to tak:
Róbta co chceta, tylko wcześniej pomyślta:D

Ale serio dziewczyny mam kupować mopa na kawałek podłogi ? A teraz odkąd jestem w ciąży podłogi myje TYLKO raz w tygodniu ... bo tak to ogólnie mylam co dwa dni jak miałam spoko grafik w pracy ... bardziej mecze się przy odkurzaniu niż myciu podlog

EDIT : chyba że jak moja mama przychodziła ( teraz pojechała za granicę na 2miesiaxe) to ja wykorzystałam i na tygodniu też mi umyla..

Szkoda, ze tak drobno zmielili, bo moglabys otwierac kapsulki i wybierac ten kwas co nie potrzebny, a reszte lykac:D ja je lykam, dodatkowo 2-3 razy w tygodniu lykne metylowany i tak samo wit b12 tez 2-3razy i gitarka. U mnie sie takie zestawy sprawdzaja:) kochana co do odkupienia to zobacze - jak nie bede za miesiac mogla patrzec na te gowna do picia to odkupie od ciebie, a jak jeszcze mi bedzie przechodzilo przez gardlo to znow wezme caly zestaw, nie ma lekko, trza sie katowac dalej:p
Wlasnie musze zbadac homocysteine bo jade na tych metylach a sie okaze ze mi urosla jak Tobie... to bede wtedy mieszac zwykly z metylami.
Ja sie tak naczytam co to sie powinno brac takie witaminy, smakie, choliny, dha i dokupuje dokupuje a lekarka "nic nie brac poza kwasem foliowym i jodem, o witaminy sie bedziemy martwic jak bedziesz w ciazy".

Swoja droga TSH raz na czas mam znow powyzej 2.3. Chociaz u mnie bardzo skacze i endo mowi ze to normalne, bo wystarczy dzien przed badaniem wiecej slonych rzeczy zjesc i juz inny wynik. Ale zmienila mi troche dawkowanie i w tygodniu mam 50, a w weekendy 75 euthyroxu.

reklama
O to właśnie mi chodzi. Zdrowy rozsądek i umiar :) nie mówie o tym myciu podłóg, poprostu uderzyły mnie słowa „ jezeli zależy Ci na dziecku” może hormony i jestem przewrażliwiona ale dziewczyny kurde no kupy nie zrobie bez przesady. Nie wiem jak wasi lekarze, ale mój mówił żyć normalnie a od leżenia nie ma krążenia ;)
Mój powiedział: nie przemęczać się, ale też nie leżeć "plackiem" ;)

Do góry