reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jakbys chciala wiedziec dokładnie co i jak to Ci moge umowe wyslac ale z tego co kojarzę to nie mozna jej zerwac jakbys chciala klinike zmienic i zeby Ci czesc kasy oddali a jesli sie uda za pierwszym razem to czesc kwoty Ci zwracaja ale juz nie pamietam ile bo my wykorzystalismy 2 procedury. Ja mialam mnostwo wizyt wiec jak dls mnie program byl super plus prowadzenie ciazy dodo 12 tygodnia. No szkoda ze od razu go nie wzieliscie ake teraz to i tak musztarda po obiedzie.
Poprosze na priva. Kochana jestes :*:*
@Kurcia widzę że już @misis188 odpowiedziała Ci że można tak łączyć. U nas od początku było brane pod uwagę tylko IMSI.
Za MSOME jest tylko 290 zł dopłaty. Powiększenie plemnika jest 6 000 razy większe niż przy standardowym "poszukiwaniu" najlepszego.

Jeśli chodzi o podłoża do hodowli to do pierwszej hodowli nie braliśmy dodatków. Do drugiej omowilismy różne możliwości z dr G. i padło na embryoGen. Z tego co wiem to z dodatkowych możliwość jeśli chodzi o podłoża do hodowli jest AKTYWATOR WAPNIA, niestety nie wiem jaka ma magiczna moc ale pewnie któraś z dziewczyn nam wyjaśni.
Ja wszystko rozumiem. Tylko nic nie rozumiem :D
Chodzi o to ze myslalam ze IMSI jest juz tym 6000 powiekszeniem. Wiec co przy imsi daje msome? To jakas dodatkowa selekcja?
Kochanie jest sluz slimaka w proszku do rozpuszczenia i wypicia, herbata z siana i 2 rodzaje kapsulek, z ktorych jedne polkniete w poprzek dzialaja na odruch wymiotny, a drugie mniejsze wygladaja jakby byly ze sproszkowanego gipsu huehue;) caly zestaw na 30 dni kosztuje 190zl. A tak serio to jak wejdziesz na fertinea.pl to tam jest tylko ten zestaw lub kazdy preparat osobno do kupienia. Wiecej cudow nie maja :)
Hahahhaha umarlam..herbate z siana chyba tylko jedna wypilam. Tez jest fujaśna. Ale moze teraz sie zmobilizuje. Jak chcesz To Ci oddam te biale tabletki. Ja ich nie biore bo maja zwykly kwas foliowy. I czeka caale opakowanie na nowa wlascicielke.
Ty jestes nie mozliwa:laugh2:
Dla mnie najgorsze byly te kapsulki z wit D bo zawsze mi sie po nich ryba odbijalo chocbym nie wiem co robila:oo2:
Dokladnie!!! Feeeee
Ciekawe ile ten aktywator wapnia kosztuje. Nie wiecie czy mozna miec swoj?:D bo ja za tysiaka znalazlam takie opakowanie 25kg - styknie dla wszystkich, jak sie podzielimy to wyjda grosze:biggrin2:
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze kilka dni temu czytalam wasze posty o tym ze po transferze macie lęki z wizyta na kibelku, a teraz sama mnie to dopadlo [emoji32] dodatkowo sparwy nie ulatwia fakt, ze w zasadzie od czasu ovitrela mam z tym spory problem. A teraz sie jeszcze boje ze takie "skupienie sie" moze kropka zaszkodzic. Paranoja jakas

Hahahahah grunt do doszukiwać się pozytywów [emoji7] fajnie ze już masz okres :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To nie jest takie zwykle doszukiwanie sie pozytywow [emoji6] Ja mialam kompleksy ja tym pukcie cale zycie, 33 lata czekalam na takie bimby [emoji13] pamietam jak w liceum pilam litrami mleko bo gdzies przeczytalam ze od tego rosna. I nic! Nie liczac sposobow medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, probowalam juz wszystkiego!
A tu wystarczylo podejsc do ivf zeby urosly [emoji16] [emoji16]

Odpowiedz sobie na pytanie czy Ci na prawdę zależy na dziecku? Ja od momentu pozytywnej bety przez 3 Msc nie robiłam NIC. Teraz zaczynam mężowi pomagać bo dla nas dziecko jest najważniejsze. Nikt Ci podłóg myć nie broni ale sa priorytety. Niejedna z naszego forum Tobie może bety zazdrościć i watpię by taka dziewczyna zabierała sie za podłogi....
Serio? Czyli mi nie zależało na dziecku bo po transferze jechałam ponad 200 km do domu i po wejściu od razu wstawiłam pranie, powiesiłam je. Robiłam zakupy, gotowałam itd. A 7dpt nie celowo ale przewróciłam się. Jeżeli Ktoś ma nakaz leżeć, krwawienia, plamienia to ok a tak to nie ma co popadac zeskrajności w skrajność bo to ogłupieć idzie tego nie zrobie bo ciąża, tego tez itd. Ile kobiet nie wie, że są w ciązy i robią wszystko. Dopiero w ciąży mam wrażenie ze zaczęłam korzystać z życia. Czekam na hejt;)

Jeszcze kilka dni temu czytalam wasze posty o tym ze po transferze macie lęki z wizyta na kibelku, a teraz sama mnie to dopadlo [emoji32] dodatkowo sparwy nie ulatwia fakt, ze w zasadzie od czasu ovitrela mam z tym spory problem. A teraz sie jeszcze boje ze takie "skupienie sie" moze kropka zaszkodzic. Paranoja jakas
Lactolosum weź z 30 ml puści wzdcie gazy otp

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Serio? Czyli mi nie zależało na dziecku bo po transferze jechałam ponad 200 km do domu i po wejściu od razu wstawiłam pranie, powiesiłam je. Robiłam zakupy, gotowałam itd. A 7dpt nie celowo ale przewróciłam się. Jeżeli Ktoś ma nakaz leżeć, krwawienia, plamienia to ok a tak to nie ma co popadac zeskrajności w skrajność bo to ogłupieć idzie tego nie zrobie bo ciąża, tego tez itd. Ile kobiet nie wie, że są w ciązy i robią wszystko. Dopiero w ciąży mam wrażenie ze zaczęłam korzystać z życia. Czekam na hejt;)
Ja uwazam ze we wszystkim trzeba zachowac umiar, szorowanie podlog na kolanach to bylo by skrajne przegiecie, ale gdyby tak ciagle tylko w łóżku lezec to tez chyba nie za dobrze. Trzeba duzo odpoczywac, oszczedzac sie, nie forsowac, ale tez trzeba zyc. Bo bez sensu byc tylko lezacym inkubatorem, o ile nie ma do tego konkretnych wskazan.

Hejtu nie bedzie bo za ladma dzis pogoda[emoji8]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Poprosze na priva. Kochana jestes :*:*Ja wszystko rozumiem. Tylko nic nie rozumiem :D
Chodzi o to ze myslalam ze IMSI jest juz tym 6000 powiekszeniem. Wiec co przy imsi daje msome? To jakas dodatkowa selekcja?Hahahhaha umarlam..herbate z siana chyba tylko jedna wypilam. Tez jest fujaśna. Ale moze teraz sie zmobilizuje. Jak chcesz To Ci oddam te biale tabletki. Ja ich nie biore bo maja zwykly kwas foliowy. I czeka caale opakowanie na nowa wlascicielke.Dokladnie!!! Feeeee[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Kochana wyslij mi na priva maila. Jak wroce z zakupow to Ci zrobie zdjecia i wysle

@Barburka @Agnieś191 ja też żyłam normalnie.. po transferze na drugi dzień pojechałam do galerii z mężem i pewnie latalismy że 2-3h .. W domu sprzątalam normalnie tak jak zawsze:/ i tak jak Agnieś napisała to nie znaczy że mi nie zależało:/ wylaczylam w ogóle myślenie.. A nawet pomalowalam szafkę w łazience dzień przed testem pozytywnym ... łazienkę mylam takimi samymi środkami jak przed ciąża.. I dopóki będę mogła będę sprzątala tak jak do tej pory..
Ja wiem , że każda ma inne spostrzeżenia ale zrobimy tak jak nam "glowa" podpowiada .. ja zdecydowałam się normalnie funkcjonować.. tyle ,że okien nie myje ;)

reklama
Ja uwazam ze we wszystkim trzeba zachowac umiar, szorowanie podlog na kolanach to bylo by skrajne przegiecie, ale gdyby tak ciagle tylko w łóżku lezec to tez chyba nie za dobrze. Trzeba duzo odpoczywac, oszczedzac sie, nie forsowac, ale tez trzeba zyc. Bo bez sensu byc tylko lezacym inkubatorem, o ile nie ma do tego konkretnych wskazan.
O to właśnie mi chodzi. Zdrowy rozsądek i umiar :) nie mówie o tym myciu podłóg, poprostu uderzyły mnie słowa „ jezeli zależy Ci na dziecku” może hormony i jestem przewrażliwiona ale dziewczyny kurde no kupy nie zrobie bez przesady. Nie wiem jak wasi lekarze, ale mój mówił żyć normalnie a od leżenia nie ma krążenia ;)

Do góry