reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale serio dziewczyny mam kupować mopa na kawałek podłogi ? A teraz odkąd jestem w ciąży podłogi myje TYLKO raz w tygodniu ... bo tak to ogólnie mylam co dwa dni jak miałam spoko grafik w pracy ... bardziej mecze się przy odkurzaniu niż myciu podlog

EDIT : chyba że jak moja mama przychodziła ( teraz pojechała za granicę na 2miesiaxe) to ja wykorzystałam i na tygodniu też mi umyla..
Zwykly mop z wiaderkiem kosztuje 15-20zl :p
A tak serio, to co innego jest kawalek podlogi a co innego 100m jak u limonci.

Kurde jakby moj m byl dzis w domu to pewnie bysmy sie wybrali na rowerach a tak to samej mi sie nie chce... ale w sumie.daj adres, moze uda mu sie wrocic jakos wczesniej wiec moze nic straconego:D
A jesli chodzi o slodycze w ciazy to najlepiej robic je samemu :D jak mi sie czasem chce to robie sobie sama lody z jogurtu greckiego i banana, do tego dorzucam np bakalie, kawe, kakao, truskawki czy co tam mam pod reka i troche miodu - pyyyszne, tylko minus jest taki ze najlepiej smakuja po ok 3 godzinach w zamrazarce, jak nie sa na maxa zamarzniete, bo potem to sie robi skala z tego.
Asia, jakbys dzis nie dotarla, to na jutro tez nastawili roze [emoji2]
84bda2b156ebb1e9c2efe53701aee6d2.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Zwykly mop z wiaderkiem kosztuje 15-20zl :p
A tak serio, to co innego jest kawalek podlogi a co innego 100m jak u limonci.
No właśnie dlatego można było to sprecyzowac.. Ale jak zobaczyłam, że przesada jest mycie podłóg na kolanach to mi się ciśnienie podniosło.. I tak robie dużo mniej niż przed ciąża bo robię to dla małej ... poczułam się właśnie beznadziejna matka..chybA hormony mi dopi******ja do głowy..

Dziewczyny nie ma się co sprzeczać. Niby jak się ma udać, to się uda ale nasze ciąże są niejako wymuszone na naturze, więc nie warto się forsować, bo to może wzbudzić skurcze macicy ale też nie ma co leżeć non stop. Musimy zachować równowagę w tym całym wariactwie. Ja bym podłóg nie myła, bo nie lubię tego robić a wydaje mi się, że w trakcie mycia napinają się mięśnie brzucha. Lepiej więc wyluzować, niż mieć później wyrzuty sumienia. Miłego dnia. [emoji8]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale serio dziewczyny mam kupować mopa na kawałek podłogi ? A teraz odkąd jestem w ciąży podłogi myje TYLKO raz w tygodniu ... bo tak to ogólnie mylam co dwa dni jak miałam spoko grafik w pracy ... bardziej mecze się przy odkurzaniu niż myciu podlog

EDIT : chyba że jak moja mama przychodziła ( teraz pojechała za granicę na 2miesiaxe) to ja wykorzystałam i na tygodniu też mi umyla..
Mylas podlogi co dwa dni? A myslalam ze to ja mam swira na punkcie czystosci.
No ale jak nie masz za duzo terenu do mycia, bo mi by sie nie chcialo. Ale odkurzam bardzo czesto.

reklama
Z tego co mam w domu to chyba tylko espumisan i z jedna tabletke xenny ale nie wiem czy mi to na dobre wyjdzie, w sensie nie zaszkodzi, jesli bym xenne wziela, bo tez jestem troche na tym etapie ze strach kichnac, a jak bym po takiej xennie skurczy dostala albo cos to tez strach.
Kurcze, nie znam xenny, nigdy nie mialam w reku ulotki ani tego nie stosowalam, wiec moge sie mylic. Ale z reklamy kojarze ze to preparat ziolowy. A z tego co wiem, to w ciazy nalezy szczegolnie uwazac na ziola. Nie twierdze ze Ci zaszkodzi, ale sprawdz dobrze sklad, dzialania niepozadane i czy mozna ewentualnie w ciazy brac [emoji5]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry