reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Anula, z problemami takimi, jak nasze, nie polecam Invikty. Sama na własnej skórze to przerabiałam. W naszym przypadku potrzebne jest działanie dwubiegunowe - endokrynolog i ginekolog, a tam nawet mnie nikt nie zapytał, czy jestem pod stałą kontrolą endokrynologia. Żałosne. Nie chcę Cię zrażać, ale to moje odczucie.

Anula, juz sama nie wiem co napisac. Smutne to wszystko. Tyle nas tutaj bylo do testowania i tyle optymizmu z nas plynelo........... :-(
Sciskam mocno. Jutro bedzie inny dzien i wraz z nim przyjda nowe sily i wiara.

Tosia - z tego co się orientuje to dojrzałość komórki nie gwarantuje tego, że będzie ona dobrej jakości. Komórka jajowa może być dojrzała, ale może mieć uszkodzone DNA i na to już wpływu raczej nie mamy. Możemy jedynie im zapobiegać. Suplementy, które podała Zosia mogą mieć wpływ na jakość komórek bo wspierają procesy rozwoju zdrowej komórki i na innych forach dziewczyny piszą, że to im pomogło, zdarzało się nawet, że dzięki tej suplementacji zachodziły w ciążę naturalnie (o czym ja ciągle marzę-wiem jestem naiwna) mimo wszystko ja od 2 tygodni biorę te witaminki i mam nadzieję, że coś to da. Na moim przykładzie mogę powiedzieć, że stymulacja nie daje nam gwarancji, że komórki będą dobre bo możemy słabo na nią reagować, a pęcherzyki, które sobie ładnie rosną mogą być puste. Według mnie to taka loteria stymulacja nie wybiera, tylko tych dobrych komórek, aby sobie rosły- rosną te, które wystartowały i w tej puli może nie być w ogóle dobrych komórek, mogą wszystkie być dobre, a może być dobra tylko 1, która dla nas okaże się najlepszą.
Anula - przykro mi. Zbieraj siły do dalszej walki.

Anula bardzo mi przykro, mam nadzieje ze kolejna proba sie uda! Musi! Sciskam Cie gorąco!

U mnie dobre wiesci, jest pecherzyk i maleńka dzidzia wielkości łebka od szpilki;) za 10 dni kolejna wizyta, wtedy powinno już być serduszko. Także na bezdechu kolejne 10 dni, a potem mam nadzieje, ze sie troszke uspokoje. Dr powiedziala ze wszystko jest ok i to mnie bardzo cieszy. Dolozylam sobie kwasy omega 3,6. Niestety "nie ma Pani wskazań do clexane, jodid ani estrofem, by dać zniżke"...eh......nie macie moze zbednych recept? ;) przede wszystkim na ten nieszczęsny clexane???? Albo po prostu bym od Was odkupiła? Tragedia z tymi lekami. Tłumaczyła mi też kiedy, które leki będę odstawiać, ale nie zapamiętałam...z emocji chyba;) No, za 10 dni sobie zapisze. Pozdrawiam wszystkie!

Ja dzis jestem po punkcji. pobrano 5 jajeczek. 2 odpadly. zostaly 3.same jajeczka wygladaja dobrze,ale otoczka zanieczyszczona. nie wiem co to oznacza niestety, bo po znieczuleniu jakos slabo rozumialam co lekarz mowil. Jutro bede wiedziala czy sie ktores zaplodnilo:-(.mam strasznego dola. ale przynajmniej wyszlo, ze taka idealnie zdrowa jak twierdzili lekarze nie jestem.
Anula bardzo mi przykro. Ale wierze,ze nastepnym razem sie uda.
Matram moge Cie prosic,zebys dokladnie napisala jakie witaminki bierzesz? Bede Ci bardzo wdzieczna.

Anula bardzo mi przykro że wam się nie udało ale całe szczęście, że masz takie podejście. wypłacz się a potem do roboty z nową nadzieja:-). musi się udać.:tak:

aisha no to fajna wiadomośc. trzyymajcie się dzielnie ze swoją iskierką i proszę o same pozytywne myśli:tak: żadnych smutków i czarnowidztwa!!!! no i zbieraj dla mnie ogromną ilość fluidków:-). co do clexane nie pomogę jak mialam fraxiparyne ale też pełnopłatną. trzeba by znaleźć kogoś kto się leczy na zakrzepicę albo jakie inne paskudztwo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry