reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiem, nie trzeba mi tego tlumaczyc. Po fajce myje zeby, rece dwa razy i tyle. Nie palilam jak sie staralam, noe palilam w ciazy i w czasie karmienia a potem cos peklo....wiem ze to malo madre ale co zrobic

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017
Anetka, znam to. Chocby ci milion osob powtarzalo ze to samo zlo to nie ma opcji - nie rzucisz dopoki sama nie podejmiesz tej decyzji. Wszelkie opiernicze w tej sprawie dzialaja tylko gorzej.
Ja teraz juz nie pale prawie w ogole, ale czesto nie nieudanych probach i po poronieniach kupuje fajuchy. Fee :/

reklama
Anetka, znam to. Chocby ci milion osob powtarzalo ze to samo zlo to nie ma opcji - nie rzucisz dopoki sama nie podejmiesz tej decyzji. Wszelkie opiernicze w tej sprawie dzialaja tylko gorzej.
Ja teraz juz nie pale prawie w ogole, ale czesto nie nieudanych probach i po poronieniach kupuje fajuchy. Fee :/
Dokladnie tak jest. Faktycznie dobra motywacja teraz sa dzieci. Daje sobie max 2-3 tyg a pewnie kupie d.e.s.m.o.x.a.n. i bedzie po krzyku

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

To zrob mu kwarantanne. Niech pojdzie spac do rodzicow/kumpla czy cos? A tak ogolnie to to jest az tak inwazyjne leczenie, ze musisz byc na 100% zdrowa? Czy np obecnosc zasmarkanego emka moze az tyle namieszac w twoim leczeniu? Tak z ciekawosci pytam, bo sie nie znam:)
Nie wiem wlasnie czekam co Pasikonik napisze moze niepotrzebnie sram ze strachu. Jak bylam na samym encortonie to nikt mnie nie pytal czy jesyem zdrowa. Tydzien temu wyslalam docentowi wyniki w morfologi napisal ze jest maly stan zapalny ale dal zielone swiatlo na rozpoczecie leczenia. Hehe a ze ja cykor do takich terapi to moze niepotrzebnie sie denerwuje. Narazie emek faszeruje sie wszystkim.co moze choc mowi ze nie czuje sie przeziebiony ale wole dmuchac na zimne jak do jutra mu nie przejdzie to wysle go do rodzicow

Najważniejsze że w trakcie ciąży i karmienia nie paliłaś. W mojej rodzinie jest wielu palaczy i widzę jak ciężko jest im rzucić... Ludzie nie doceniają cudu, jakim jest ciąża. Mam sąsiadkę która pali w ciąży, po prostu aż mnie trzęsie jak nawet o niej myślę, jak można być takim egoistą? [emoji853] nawet się z tym nie ukrywa...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie, ja też kiedyś paliłam, wiem jak ciężko rzucić i jak łatwo nawet po latach wrócić do nałogu (5lat niepalenia, jedna fajka na imprezie, a po tygodniu już szła paczka dziennie). A skoro Anetka planuje wkrótce kolejne, to po co narażać się dla 10 minut "przyjemnosci" dziennie na kolejny stres i wysiłek związany z rzucaniem? A po kolejnej ciąży znowu do tego wróci. Moja mama jara ponad 2 paczki dziennie i codziennie boję się, że oznajmi mi, że ma raka płuc (bo takie jaranie bezkarne być chyba nie może). Anetka kochanie nie funduj czegoś takiego swoim dzieciom. Przeszłaś in vitro to z tym też sobie poradzisz.

Najważniejsze że w trakcie ciąży i karmienia nie paliłaś. W mojej rodzinie jest wielu palaczy i widzę jak ciężko jest im rzucić... Ludzie nie doceniają cudu, jakim jest ciąża. Mam sąsiadkę która pali w ciąży, po prostu aż mnie trzęsie jak nawet o niej myślę, jak można być takim egoistą? [emoji853] nawet się z tym nie ukrywa...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja np miałam tak że przed calym ivf palilam długie lata potem rzucilam na czas stymulacji punkcji po punkcji jak się okazało że Odroczony transfer znowu zaczęłam popapalc do 2.12 jak zaczęliśmy sztuczny cykl, , i wróciłam do palenia po tym ja okazało się że cb wtedy to chyba z pół paczki prawie naraz spalilam , a teraz od poczatku cyklu znowu nie palę jakoś daję radę , mój M ma nawet zakaz palenia na balkonie bo śmierdzi że Masakra a d,dIsiaj nawet o 15 nie kupił paczki fajek zszokowała mnie2:)

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Kuzwa ale jestem zla ja tu rozpoczynam immunosupresje a moj emek popoludniu kuzwa katar i lekki kaszel super poprostu. Kuzwa bierzesz zwolnienie zeby uwazac a w domu masz siedlisko :(
Czekam co napisze Pasnik czy nie bede musiala przerwac leczenia. No i mam nadzieje ze odpisze dzis :(
Zalamana :(

Ja ostatnio swojemu zrobiłam kwarantanne. Oddałam mu sypialnię i miał zakaz chodzenia po domu (tylko do kibelka). Zanosiłam mu szamkę i herbatkę i tylko tyle mieliśmy kontaktu ze sobą. Mimo że byłam na encortonie od 3 miesięcy nic nie złapałam. A najlepiej jak masz możliwość, to wywal go na parę dni do mamusi:)

Ja ostatnio swojemu zrobiłam kwarantanne. Oddałam mu sypialnię i miał zakaz chodzenia po domu (tylko do kibelka). Zanosiłam mu szamkę i herbatkę i tylko tyle mieliśmy kontaktu ze sobą. Mimo że byłam na encortonie od 3 miesięcy nic nie złapałam. A najlepiej jak masz możliwość, to wywal go na parę dni do mamusi:)
Hehe no to juz ma wywalone zsypialni na szczescie oprocz salonu mamy jeszvze jeden pokoj jego tymczasowe komputerowe krolestwo wiec nie natzeka ze go wygnalam ;)

reklama
Kuzwa ale jestem zla ja tu rozpoczynam immunosupresje a moj emek popoludniu kuzwa katar i lekki kaszel super poprostu. Kuzwa bierzesz zwolnienie zeby uwazac a w domu masz siedlisko :(
Czekam co napisze Pasnik czy nie bede musiala przerwac leczenia. No i mam nadzieje ze odpisze dzis :(
Zalamana :(
Kozwa jak nie urok to sraczka:( a nie mozesz go wyslac do rodzicow czy tesciow zeby go od siebie odizolowac??

Do góry