reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Z perspektywy czasu żałuje IPl, efekt był krótki. Włosy się rzeczywiście mocno przerzedziły, ale po pół roku wszystko wróciło „do normy” . Ale widzę po koleżankach że diodowe lasery rzeczywiście działają.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli potwierdzasz opinie mojej kolezanki kosmetyczki [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie ja się zdziwiłam ale nie zawsze tak jest jak piszesz. U mnie paskudne pcos ze wszystkimi możliwymi objawami a dr przy stymulacji mówił, że do nie jest przeciwwskazaniem do dawstwa. Dla rozjaśnienia to nie były słowa Mirka-naciągacza :p Bo stymulację prowadził mi ten który teraz mnie przygotowuje.

A widzisz...a mi przy drugiej stymulacji zostały 4 komórki i nie chciałam ich mrozić, przyszła pani embriolog, powiedziała że komórki bardzo ładne i szkoda je zmarnować. No to mówię żeby do dastwa dali, a ona że mimo że ładne to nie spełniam kryteriów:( (myślę że chodziło o wiek - 34).
Ja tak strzeliłam z tym pcos, może to nie przeciwskazanie. Ty młoda, komórki ładne...to czemu nie ? :D

Nie no co ty Pasikonik :D daje swoje zalecenia a ginekolog do tych zalecen dzis wykombinowal taki zestaw ;) moze chcial dobrze w to nie watpie i dosc sensownie to brzmi ale czy tak mozna ?
Tym bardziej ze dopytywal 3 razy jak to leczenie ma wygladac czyli 2 tyg immuno plus 2 tygodnie przerwy i transfer
Gosia im dluzej o tym mysle , tym bardziej ma to sens , przypomina mi to moje przygotowania do transferu z kd, co ty masz za leki do immuno?

Niestety zeby miec refundacje na heparyne to musisz miec problem z krzepliwoscia czy inne konkretne wskazania medyczne poparte wynikami. Ja mam chyba tez z ostroznosci i sie na refundacje nie lapie:/
A wiesz moze czy do problemow z krzepliwoscia zalicza sie trombofilia?

Dziewczyny co do pco to sa rożne formy, ja podchodziłam do in vitro z powodu czynnika męskiego. Cykle mam długie ale tak owulacja jest, szczupła jestem i minimalne owłosienie z cera bez problemow. Ale komórki nie dzieliły sie idealnie i wtedy lekarz pow ze to wynik pco ze sa rożnej jakości. Co wiecej przy jednym pickupie zeszły mi gorsze i kolejne były duzo lepsze! Polecam obejrzeć filmik prof Łukaszuka na stronę invicty na fejsie. Nie umiem załączyć wiec podaje fotę gdzie szukać.

Załączniki

• 86089B7C-5D0A-4CF9-BB26-7F0D16D37070.png
    86089B7C-5D0A-4CF9-BB26-7F0D16D37070.png
    176,5 KB · Wyświetleń: 94
Tyle wam jeszcze powiem w temacie heparyny, ze przed styczniowym transferem po 1cb i poronieniu w 5tc dostalam od.mirka.bez.problemu refundacje na clexane, jeszcze przed transferem. A krzysiu mi dzisiaj powiedzial, ze z R mi wypisze jak.beta.bedzie dodatnia. Wiec nie czaje pisowskich ciulow i sposobu refundacji tego leku. Toż przeciez dla nich ciaza jest od poczecia, w momencie transferu to juz dziecko przecież jest

No, kochana - na sztucznym cyklu to estrofem jest tylko po to, żeby stymulować wzrost endometrium. Jak będzie rosło szybko to ni chu chu się nie wyrobisz. Niektóre dziołchy mają transfery w 10-12dc już... Ja miałam 19,17 i teraz 20 dc transfery
No to ja juz tego nie kumam wogole :D

Przykre ze spotkalo Was obcesowe zachowanie ze strony personelu Novum [emoji52] Moze to kwestia lekarza prowadzacego?
My jestesmy na poczatku drogi, dopiero w trakcie pierwszej procedury (po pierwszym transferze), ale nigdy nikt nas zle tam nie potraktowal. Czasem tylko panie z recepcji nie potrafia ogarnac tematu, ale zakladam ze w klinice nieplodnosci najwazniejsze to miec dostep do kompetentnych lekarzy [emoji5]
A co do telefonu i umawiania sie na konsultacje z lekarzem prowadzacym, nie wiem czy dobrze zrozumialam Twoja wypowiedz, ze czekaliscie 1.5h na telefon i nikt do Was nie zadzwonil? Te konsultacje w naszym przypadku (i z tego co wiem tak to w Novum funkcjonuje) polegaja na tym ze to pacjent ma dzwonic do lekarza o umowionej porze. Zazwyczaj trzeba czekac na polaczenie, moj rekord to 40 min, wynika to z faktu, ze lekarz jest w tym czasie na linii z innym pacjentem. Ale gdy sie jest zapisanym, to zawsze sie czlowiek w koncu doczeka na rozmowe [emoji4] lekarz ma na dzien okreslona liczbe pacjentow do konsultacji, takze dla nikogo nie zabraknie czasu [emoji5]
Powodzenia![emoji110]

Przez telefon powiedzieli że mamy czekać na telefon od lekarza który za 10 min zadzwoni. Sami powiedzieli że zadzwoni. Zadzwonił za 1,5 godziny i nie wysłuchując co ma żona do powiedzenia oznajmił że zapisać się na wizytę i w połowie zdania żony odłożył słuchawkę. Ale to już nieważne. Szkoda tracić czas na roztrząsanie tego.

A ja wewnętrznie mam wlasnie wszystkie objawy wzorcowe i niestety brak tej cholernej owulacji. To już bym wolała wąs nad ustami i pryszcze na zadzie. ;(((((

noooo, kochana tego wąsa to sobie nie kracz... ja niestety mam wszystkie te gówna, - hormony rozpizgane, owu brak, jajca jak durszlaki, brzuch jak z 6mca ciąży, kłacury wszęęęęędzie, cukier i insulina rozjechane, nawet takie schorzenie co się dziwnie nazywa (nie pamiętam jak), ale objawem jest ciemna skóra w okolicy bikini i pod pachami - nawet po depilacji wyglądam jakby mi już włosy odrastały... a mój mi every day powtarza, że jestem piękna... :)confused::baffled::oo:)
Do tego kiedyś wyczytałam, że doszukano się jakiejś odwrotnej zależności - nie wiadomo skąd się bierze pcos, ale jak kobieta ma pcos to jej rodzice prawdopodobnie będą mieli problemy z sercem. I co? U ojca nadciśnienie i problemy z krążeniem, a u mamy cholersterol i też problemy z krążeniem się zaczynają. Nie wiem co jeszcze, bo się nie przyznają - udają ze wszystko jest ok :/

reklama
Super to jest[emoji1] Ktos zarzuca temat, a @Dzoasia jakby nigdy nic, ot tak sobie wymienia wszystkie osoby, ktore mialy podobna sytuacje, dokladnie z nazw nickow [emoji6] i ktore moga sie okazac pomocne [emoji4]
Asia, co my bysmy bez Ciebie zrobily? [emoji8]

Pewnie to ta co wygrała wielką grę, milionerów i jeden z dziesięciu ;))?

Do góry