reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z perspektywy czasu żałuje IPl, efekt był krótki. Włosy się rzeczywiście mocno przerzedziły, ale po pół roku wszystko wróciło „do normy” . Ale widzę po koleżankach że diodowe lasery rzeczywiście działają.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli potwierdzasz opinie mojej kolezanki kosmetyczki [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie ja się zdziwiłam ale nie zawsze tak jest jak piszesz. U mnie paskudne pcos ze wszystkimi możliwymi objawami a dr przy stymulacji mówił, że do nie jest przeciwwskazaniem do dawstwa. Dla rozjaśnienia to nie były słowa Mirka-naciągacza :p Bo stymulację prowadził mi ten który teraz mnie przygotowuje.

A widzisz...a mi przy drugiej stymulacji zostały 4 komórki i nie chciałam ich mrozić, przyszła pani embriolog, powiedziała że komórki bardzo ładne i szkoda je zmarnować. No to mówię żeby do dastwa dali, a ona że mimo że ładne to nie spełniam kryteriów:( (myślę że chodziło o wiek - 34).
Ja tak strzeliłam z tym pcos, może to nie przeciwskazanie. Ty młoda, komórki ładne...to czemu nie ? :D

Nie no co ty Pasikonik :D daje swoje zalecenia a ginekolog do tych zalecen dzis wykombinowal taki zestaw ;) moze chcial dobrze w to nie watpie i dosc sensownie to brzmi ale czy tak mozna ?
Tym bardziej ze dopytywal 3 razy jak to leczenie ma wygladac czyli 2 tyg immuno plus 2 tygodnie przerwy i transfer
Gosia im dluzej o tym mysle , tym bardziej ma to sens , przypomina mi to moje przygotowania do transferu z kd, co ty masz za leki do immuno?

Niestety zeby miec refundacje na heparyne to musisz miec problem z krzepliwoscia czy inne konkretne wskazania medyczne poparte wynikami. Ja mam chyba tez z ostroznosci i sie na refundacje nie lapie:/
A wiesz moze czy do problemow z krzepliwoscia zalicza sie trombofilia?

Dziewczyny co do pco to sa rożne formy, ja podchodziłam do in vitro z powodu czynnika męskiego. Cykle mam długie ale tak owulacja jest, szczupła jestem i minimalne owłosienie z cera bez problemow. Ale komórki nie dzieliły sie idealnie i wtedy lekarz pow ze to wynik pco ze sa rożnej jakości. Co wiecej przy jednym pickupie zeszły mi gorsze i kolejne były duzo lepsze! Polecam obejrzeć filmik prof Łukaszuka na stronę invicty na fejsie. Nie umiem załączyć wiec podaje fotę gdzie szukać.

Załączniki

• 86089B7C-5D0A-4CF9-BB26-7F0D16D37070.png
    86089B7C-5D0A-4CF9-BB26-7F0D16D37070.png
    176,5 KB · Wyświetleń: 88
Tyle wam jeszcze powiem w temacie heparyny, ze przed styczniowym transferem po 1cb i poronieniu w 5tc dostalam od.mirka.bez.problemu refundacje na clexane, jeszcze przed transferem. A krzysiu mi dzisiaj powiedzial, ze z R mi wypisze jak.beta.bedzie dodatnia. Wiec nie czaje pisowskich ciulow i sposobu refundacji tego leku. Toż przeciez dla nich ciaza jest od poczecia, w momencie transferu to juz dziecko przecież jest

No, kochana - na sztucznym cyklu to estrofem jest tylko po to, żeby stymulować wzrost endometrium. Jak będzie rosło szybko to ni chu chu się nie wyrobisz. Niektóre dziołchy mają transfery w 10-12dc już... Ja miałam 19,17 i teraz 20 dc transfery
No to ja juz tego nie kumam wogole :D

Przykre ze spotkalo Was obcesowe zachowanie ze strony personelu Novum [emoji52] Moze to kwestia lekarza prowadzacego?
My jestesmy na poczatku drogi, dopiero w trakcie pierwszej procedury (po pierwszym transferze), ale nigdy nikt nas zle tam nie potraktowal. Czasem tylko panie z recepcji nie potrafia ogarnac tematu, ale zakladam ze w klinice nieplodnosci najwazniejsze to miec dostep do kompetentnych lekarzy [emoji5]
A co do telefonu i umawiania sie na konsultacje z lekarzem prowadzacym, nie wiem czy dobrze zrozumialam Twoja wypowiedz, ze czekaliscie 1.5h na telefon i nikt do Was nie zadzwonil? Te konsultacje w naszym przypadku (i z tego co wiem tak to w Novum funkcjonuje) polegaja na tym ze to pacjent ma dzwonic do lekarza o umowionej porze. Zazwyczaj trzeba czekac na polaczenie, moj rekord to 40 min, wynika to z faktu, ze lekarz jest w tym czasie na linii z innym pacjentem. Ale gdy sie jest zapisanym, to zawsze sie czlowiek w koncu doczeka na rozmowe [emoji4] lekarz ma na dzien okreslona liczbe pacjentow do konsultacji, takze dla nikogo nie zabraknie czasu [emoji5]
Powodzenia![emoji110]

Przez telefon powiedzieli że mamy czekać na telefon od lekarza który za 10 min zadzwoni. Sami powiedzieli że zadzwoni. Zadzwonił za 1,5 godziny i nie wysłuchując co ma żona do powiedzenia oznajmił że zapisać się na wizytę i w połowie zdania żony odłożył słuchawkę. Ale to już nieważne. Szkoda tracić czas na roztrząsanie tego.

A ja wewnętrznie mam wlasnie wszystkie objawy wzorcowe i niestety brak tej cholernej owulacji. To już bym wolała wąs nad ustami i pryszcze na zadzie. ;(((((

noooo, kochana tego wąsa to sobie nie kracz... ja niestety mam wszystkie te gówna, - hormony rozpizgane, owu brak, jajca jak durszlaki, brzuch jak z 6mca ciąży, kłacury wszęęęęędzie, cukier i insulina rozjechane, nawet takie schorzenie co się dziwnie nazywa (nie pamiętam jak), ale objawem jest ciemna skóra w okolicy bikini i pod pachami - nawet po depilacji wyglądam jakby mi już włosy odrastały... a mój mi every day powtarza, że jestem piękna... :)confused::baffled::oo:)
Do tego kiedyś wyczytałam, że doszukano się jakiejś odwrotnej zależności - nie wiadomo skąd się bierze pcos, ale jak kobieta ma pcos to jej rodzice prawdopodobnie będą mieli problemy z sercem. I co? U ojca nadciśnienie i problemy z krążeniem, a u mamy cholersterol i też problemy z krążeniem się zaczynają. Nie wiem co jeszcze, bo się nie przyznają - udają ze wszystko jest ok :/

reklama
Super to jest[emoji1] Ktos zarzuca temat, a @Dzoasia jakby nigdy nic, ot tak sobie wymienia wszystkie osoby, ktore mialy podobna sytuacje, dokladnie z nazw nickow [emoji6] i ktore moga sie okazac pomocne [emoji4]
Asia, co my bysmy bez Ciebie zrobily? [emoji8]

Pewnie to ta co wygrała wielką grę, milionerów i jeden z dziesięciu ;))?

Do góry