reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olejcie te sikance, ja rano 11dpt miałam blanka, już szukałam kasy na invitro kolejne, providentow i innych po czym ochłonęłam pojechałam do laborki, żeby zrobić betę i odstawić leki - i beta wyszła 120 tego samego dnia, pobrana godzinę później.
hehe to u mnie były lepsze jajca - ostatnio (pierwszy raz przy ivf sikałam, bo preferuję tylko bety) wyszła krecha, a beta na drugi dzień 4 (6dpt). 7dpt znowu bladzioch a 8dpt beta 16. Ciulowo rosła ale się rozkręciła potem.

reklama
Hej Agnies-sama się zastanawiam-jak już mi pisalas-czas leci - Ja w czerwcu 37 lat...
Mamy jeszcze jednego Mrożaka-niby jestem umówione z M. Że jak nam się nie uda z Tym OSTATNIM Kropkiem to się stymulujemy ostatni raz....hmmm ja własnym chyba z kd...nie mam z tym problemu...bardziej mój M..Ja boję się że z moich starych komórek będzie chore dziecię-lub nic...I stracimy czas...
Jest to trudna decyzja-bardzo trzeba ja przemyśleć- le chyba gdyby mój M miał takie nastawienie jak Twój bralabym kd.
Tyle.
Trzymam kciuki ♡♡♡
@Murawa za Ciebie/ Was też :)

noooo, kochana tego wąsa to sobie nie kracz... ja niestety mam wszystkie te gówna, - hormony rozpizgane, owu brak, jajca jak durszlaki, brzuch jak z 6mca ciąży, kłacury wszęęęęędzie, cukier i insulina rozjechane, nawet takie schorzenie co się dziwnie nazywa (nie pamiętam jak), ale objawem jest ciemna skóra w okolicy bikini i pod pachami - nawet po depilacji wyglądam jakby mi już włosy odrastały... a mój mi every day powtarza, że jestem piękna... :)confused::baffled::oo:)
Do tego kiedyś wyczytałam, że doszukano się jakiejś odwrotnej zależności - nie wiadomo skąd się bierze pcos, ale jak kobieta ma pcos to jej rodzice prawdopodobnie będą mieli problemy z sercem. I co? U ojca nadciśnienie i problemy z krążeniem, a u mamy cholersterol i też problemy z krążeniem się zaczynają. Nie wiem co jeszcze, bo się nie przyznają - udają ze wszystko jest ok :/

Kochana,
Ta czarna skóra to też objaw cukrzycy podobno. Chyba masz rację, u mnie wszyscy sercowcy i cukrzycy i na serce u mnie się umiera, nie ma u nas rakowych historii.
Ja też mam to szczęście, że sobie ślepego wzięłam i mam ogromne wsparcie. ;))
Ja cZytałam kiedyś na jakiejś brytyjskiej stronie teorie, że pco jest następstwem złych nawyków żywieniowych dzieciaka, i ze w tak młodym wieku rozwalony metabolizm nawet jak dzieci są szczupłe już nie jest naprawialny i ze wlasnie skutkuje to u dziewczynek pco. I ze jednak pco jest skutkiem, a nie przyczyna. Jak Bóg da to moja corka będzie jadła sałatę a jak syna to będzie jadł marchewki. ;)))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rano o 8:00 zrobiliśmy BHCG i progesteron. Beta jest, a progesteronu brak (choć miało być na cito ale nieważne)
Beta wyszła 222.49 czyli urosła. Wczoraj ok. 20:00 żona miała trzy silne ukucia. Od wczoraj czuje znowu oznaki typu bolące piersi, częste wizyty w kibelku no i odrzucanie na zapachy.

Dziś z wynikiem byliśmy u doktora, który zapoznał się ze wszystkim i przepisał Prolutex 25 mgl. Zastrzyk zrobiony i w środę mamy powtórzyć BHCG i dać znać lekarzowi.

Powiedział, że dobrze nie jest ale pytaliśmy czy odstawić wszystko to powiedział że nie. W środę USG i ma zobaczyć.

Tak jak mówiłem nadzieja umiera ostatnia. Żona już lepiej.
Hmm a moze zarodek sie podzielil i jeden sie ewakuowal stad chwilowy spadek. A jaka byla ostatnia beta ?

Przez telefon powiedzieli że mamy czekać na telefon od lekarza który za 10 min zadzwoni. Sami powiedzieli że zadzwoni. Zadzwonił za 1,5 godziny i nie wysłuchując co ma żona do powiedzenia oznajmił że zapisać się na wizytę i w połowie zdania żony odłożył słuchawkę. Ale to już nieważne. Szkoda tracić czas na roztrząsanie tego.

Bardzo Wam współczuję, co przeżywacie. Ale skoro lekarz daje silniejsze lekarstwa to widzi światełko i pewnie miał takie przypadki.
Trzymam kciuki, żeby się to wszytki rozhulało.

woooow taka zwierzyna mówisz i to w Wawie... suuuper.
Ja sie wychowałam na jelonkach. Lazurowa i te rejony. po drugiej stronie lazurowej pola uprawne były. pamietam ze mama kazałaisc kupic kapuste czy cos a ja z kolezanka na pole i wykopywałysmy a piniążek do kieszeni hahaha teraz blok na bloku. Kurdę Koniczyna i LAseczki z Wawy np. @Oczekiwanie2017 , ,@labelladurmiente ,@Margit2018 @walczaca o szczescie i kto tam jeszcze zorganizujmy spotkanie w Wawie! Trochę nas jednak jest! Kto jest za?:) @PaulinkaP kiedyś mówiłas ze jak coś to przyjedziesz też. Chętna? :)
No jeszcze ja :D co prawda nie jestem z Wawy ale bardzo często tam jestem ( mam tam doktor prowadząca ciążę) więc ja jak najbardziej jestem na tak ❤

@missis88 dziekuje, ze pytasz. Jestem po wizycie. Jak jechałam to dostałam krwotoku czerwonego, podpaska przesiąkła, jak wpadłam do przychodni to do łazienki a tam porostu jakby ktos kran odkręcił!!! I wypadły 2 duże brązowe skrzepy. Weszłam do lekarza i jak mu powiedziałam to stwierdził „patrzymy...”. Dziecko ma sie świetnie.. 3,3 cm, tętno 160, 10 tydzien 2 doba, okazuje, sie ze dziecko wypchnęło 3/4 krwiaka... co ja przeżyłam. Teraz dalej leżenie i czekanie aż sie reszta opróżni.... mój przykład pokazuje ze wszystko moze sie dziać ...
Jejku jak dobrze ze z malenstwem ok. Wypoczywaj Kochana, lez i dbaj o siebie a wszystko bedzie dobrze[emoji8] [emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana,
Ta czarna skóra to też objaw cukrzycy podobno. Chyba masz rację, u mnie wszyscy sercowcy i cukrzycy i na serce u mnie się umiera, nie ma u nas rakowych historii.
Ja też mam to szczęście, że sobie ślepego wzięłam i mam ogromne wsparcie. ;))
Ja cZytałam kiedyś na jakiejś brytyjskiej stronie teorie, że pco jest następstwem złych nawyków żywieniowych dzieciaka, i ze w tak młodym wieku rozwalony metabolizm nawet jak dzieci są szczupłe już nie jest naprawialny i ze wlasnie skutkuje to u dziewczynek pco. I ze jednak pco jest skutkiem, a nie przyczyna. Jak Bóg da to moja corka będzie jadła sałatę a jak syna to będzie jadł marchewki. ;)))

Tylko, że ja uchowana na swojskim domowym jedzeniu, żadnych fast foodów u mnie na wsi nie widzieli. Jedzenie zdrowe, bez chemii. Mama nas pilnowała, nie pozwalała się obżerać. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że za dzieciaka często chorowałam i wpychali we mnie jakieś gówniane leki, po których tyłam. Z nowotworów to obie babcie miały raka jelita grubego. Ta od strony mamy się wylizała i żyje, z tym, że bez jelita grubego bo ma je wycięte (ale normalnie funkcjonuje, śmiga jak 18stka), a ta od taty miała tą stomię (czy jak to się nazywa), potem przerzuty i ją wykończyło.

Do góry