reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Olejcie te sikance, ja rano 11dpt miałam blanka, już szukałam kasy na invitro kolejne, providentow i innych po czym ochłonęłam pojechałam do laborki, żeby zrobić betę i odstawić leki - i beta wyszła 120 tego samego dnia, pobrana godzinę później.
hehe to u mnie były lepsze jajca - ostatnio (pierwszy raz przy ivf sikałam, bo preferuję tylko bety) wyszła krecha, a beta na drugi dzień 4 (6dpt). 7dpt znowu bladzioch a 8dpt beta 16. Ciulowo rosła ale się rozkręciła potem.

reklama
Hej Agnies-sama się zastanawiam-jak już mi pisalas-czas leci - Ja w czerwcu 37 lat...
Mamy jeszcze jednego Mrożaka-niby jestem umówione z M. Że jak nam się nie uda z Tym OSTATNIM Kropkiem to się stymulujemy ostatni raz....hmmm ja własnym chyba z kd...nie mam z tym problemu...bardziej mój M..Ja boję się że z moich starych komórek będzie chore dziecię-lub nic...I stracimy czas...
Jest to trudna decyzja-bardzo trzeba ja przemyśleć- le chyba gdyby mój M miał takie nastawienie jak Twój bralabym kd.
Tyle.
Trzymam kciuki ♡♡♡
@Murawa za Ciebie/ Was też :)

noooo, kochana tego wąsa to sobie nie kracz... ja niestety mam wszystkie te gówna, - hormony rozpizgane, owu brak, jajca jak durszlaki, brzuch jak z 6mca ciąży, kłacury wszęęęęędzie, cukier i insulina rozjechane, nawet takie schorzenie co się dziwnie nazywa (nie pamiętam jak), ale objawem jest ciemna skóra w okolicy bikini i pod pachami - nawet po depilacji wyglądam jakby mi już włosy odrastały... a mój mi every day powtarza, że jestem piękna... :)confused::baffled::oo:)
Do tego kiedyś wyczytałam, że doszukano się jakiejś odwrotnej zależności - nie wiadomo skąd się bierze pcos, ale jak kobieta ma pcos to jej rodzice prawdopodobnie będą mieli problemy z sercem. I co? U ojca nadciśnienie i problemy z krążeniem, a u mamy cholersterol i też problemy z krążeniem się zaczynają. Nie wiem co jeszcze, bo się nie przyznają - udają ze wszystko jest ok :/

Kochana,
Ta czarna skóra to też objaw cukrzycy podobno. Chyba masz rację, u mnie wszyscy sercowcy i cukrzycy i na serce u mnie się umiera, nie ma u nas rakowych historii.
Ja też mam to szczęście, że sobie ślepego wzięłam i mam ogromne wsparcie. ;))
Ja cZytałam kiedyś na jakiejś brytyjskiej stronie teorie, że pco jest następstwem złych nawyków żywieniowych dzieciaka, i ze w tak młodym wieku rozwalony metabolizm nawet jak dzieci są szczupłe już nie jest naprawialny i ze wlasnie skutkuje to u dziewczynek pco. I ze jednak pco jest skutkiem, a nie przyczyna. Jak Bóg da to moja corka będzie jadła sałatę a jak syna to będzie jadł marchewki. ;)))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rano o 8:00 zrobiliśmy BHCG i progesteron. Beta jest, a progesteronu brak (choć miało być na cito ale nieważne)
Beta wyszła 222.49 czyli urosła. Wczoraj ok. 20:00 żona miała trzy silne ukucia. Od wczoraj czuje znowu oznaki typu bolące piersi, częste wizyty w kibelku no i odrzucanie na zapachy.

Dziś z wynikiem byliśmy u doktora, który zapoznał się ze wszystkim i przepisał Prolutex 25 mgl. Zastrzyk zrobiony i w środę mamy powtórzyć BHCG i dać znać lekarzowi.

Powiedział, że dobrze nie jest ale pytaliśmy czy odstawić wszystko to powiedział że nie. W środę USG i ma zobaczyć.

Tak jak mówiłem nadzieja umiera ostatnia. Żona już lepiej.
Hmm a moze zarodek sie podzielil i jeden sie ewakuowal stad chwilowy spadek. A jaka byla ostatnia beta ?

Przez telefon powiedzieli że mamy czekać na telefon od lekarza który za 10 min zadzwoni. Sami powiedzieli że zadzwoni. Zadzwonił za 1,5 godziny i nie wysłuchując co ma żona do powiedzenia oznajmił że zapisać się na wizytę i w połowie zdania żony odłożył słuchawkę. Ale to już nieważne. Szkoda tracić czas na roztrząsanie tego.

Bardzo Wam współczuję, co przeżywacie. Ale skoro lekarz daje silniejsze lekarstwa to widzi światełko i pewnie miał takie przypadki.
Trzymam kciuki, żeby się to wszytki rozhulało.

woooow taka zwierzyna mówisz i to w Wawie... suuuper.
Ja sie wychowałam na jelonkach. Lazurowa i te rejony. po drugiej stronie lazurowej pola uprawne były. pamietam ze mama kazałaisc kupic kapuste czy cos a ja z kolezanka na pole i wykopywałysmy a piniążek do kieszeni hahaha teraz blok na bloku. Kurdę Koniczyna i LAseczki z Wawy np. @Oczekiwanie2017 , ,@labelladurmiente ,@Margit2018 @walczaca o szczescie i kto tam jeszcze zorganizujmy spotkanie w Wawie! Trochę nas jednak jest! Kto jest za?:) @PaulinkaP kiedyś mówiłas ze jak coś to przyjedziesz też. Chętna? :)
No jeszcze ja :D co prawda nie jestem z Wawy ale bardzo często tam jestem ( mam tam doktor prowadząca ciążę) więc ja jak najbardziej jestem na tak ❤

@missis88 dziekuje, ze pytasz. Jestem po wizycie. Jak jechałam to dostałam krwotoku czerwonego, podpaska przesiąkła, jak wpadłam do przychodni to do łazienki a tam porostu jakby ktos kran odkręcił!!! I wypadły 2 duże brązowe skrzepy. Weszłam do lekarza i jak mu powiedziałam to stwierdził „patrzymy...”. Dziecko ma sie świetnie.. 3,3 cm, tętno 160, 10 tydzien 2 doba, okazuje, sie ze dziecko wypchnęło 3/4 krwiaka... co ja przeżyłam. Teraz dalej leżenie i czekanie aż sie reszta opróżni.... mój przykład pokazuje ze wszystko moze sie dziać ...
Jejku jak dobrze ze z malenstwem ok. Wypoczywaj Kochana, lez i dbaj o siebie a wszystko bedzie dobrze[emoji8] [emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana,
Ta czarna skóra to też objaw cukrzycy podobno. Chyba masz rację, u mnie wszyscy sercowcy i cukrzycy i na serce u mnie się umiera, nie ma u nas rakowych historii.
Ja też mam to szczęście, że sobie ślepego wzięłam i mam ogromne wsparcie. ;))
Ja cZytałam kiedyś na jakiejś brytyjskiej stronie teorie, że pco jest następstwem złych nawyków żywieniowych dzieciaka, i ze w tak młodym wieku rozwalony metabolizm nawet jak dzieci są szczupłe już nie jest naprawialny i ze wlasnie skutkuje to u dziewczynek pco. I ze jednak pco jest skutkiem, a nie przyczyna. Jak Bóg da to moja corka będzie jadła sałatę a jak syna to będzie jadł marchewki. ;)))

Tylko, że ja uchowana na swojskim domowym jedzeniu, żadnych fast foodów u mnie na wsi nie widzieli. Jedzenie zdrowe, bez chemii. Mama nas pilnowała, nie pozwalała się obżerać. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że za dzieciaka często chorowałam i wpychali we mnie jakieś gówniane leki, po których tyłam. Z nowotworów to obie babcie miały raka jelita grubego. Ta od strony mamy się wylizała i żyje, z tym, że bez jelita grubego bo ma je wycięte (ale normalnie funkcjonuje, śmiga jak 18stka), a ta od taty miała tą stomię (czy jak to się nazywa), potem przerzuty i ją wykończyło.

Do góry