reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej.. powiedzcie mi proszę, bo coś wcześniej czytałam o Relanium, kiedy najlepiej jest go brać? U mnie jutro punkcja, trochę się stresuję... a powiedzcie mi jeszcze czy mogę pozwolić sobie na delikatny makijaż jutro? ;)..bo ogólnie nie wychodzę z domu bez niego :D ..i jeszcze jedno pytanie..jeśli zostaną mrozaczki to płacę za ich przechowywanie?
ja brałam relanium przez trzy dni od transfer i wzięłam dwa razy na uspokojenie, gdy dostałam krwawienia po pozytywnej becie. Miałam delikatny makijaż, ale podobnie jak @misis188 nie używałam perfum :-) i tak, płacisz za przechowywanie, stawka jest ustalona indywidualnie w każdej klinice

reklama
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
Hej mam pytanko. W sobotę wypada crio transfer a w niedzielę mamy chrzciny w rodzinie czy mogę na nie iść ?czy lepiej pRzełożyć crio na kolejny miesiąc?
Jak było u Was lezalyscie czy chodzilyscie do pracy? Wcześniejsze 3 transfery leżałam i nic tego nie wyszło?
Nie przekładaj :) ja dzień po transferze poszłam do pracy, a pracuje fizycznie ;) i udało się :) a na chrzcinach się raczej nie przemeczysz :) trzymam kciuki :)

dziewczyny...podzielcie się wiedzą na temat długiego i krótkiego protokołu do stymulacji. Który lepszy?macie w tym jakiejś doświadczenie?pozdrawiam

Witam was dziewczyny... w koncu udało mi sie dogadac z zagraniczna zbiórka niestety prawdopodobnie bede musiała odprowadzic podatek od tej kwoty... do tego ciagle przychodza jakies rachunki do zapłaty i faktury .. powoli zaczyna mnie to dobijac ... ledwo żyje po pogrzebie a urzedy i lekarze mają to gdziesz... ciągle płacze nie radze sobie z tym wszystkim bo tak naprawde zaden urząd nic nam nie pomógł ale do kasy to pierwsi ... straciłam już całkowicie chęć do życia... powiem wam że myśle tez o zniszczeniu zarodów itd. bo mnie na przechowywanie poprostu chyba nie stac... jestem zdruzgotana.. i chyba nie podniose sie z tej rozpaczy ... straszne to jest...:(
@asinka89 potrzebujesz czasu, jja wierze ze jeszcze będziesz szczesliwa, ja po Smierci taty nie mogłam znaleźć sobie miejsca, nic mnie nie cieszylo, nawet pozytywny test najpierw wywolal uśmiech a potem myśl : i po co to wszystko, przeciez to on za kazdym razem pytal: czy doczeka wnuka,ale z czasem jest już lepiej, już kazde wpomnienie o nim nie wywoluje lez za każdym razem , choć czasem budze się nadal w nocy i placze, a mija 1,5 roku.Moja mama nadal na kazde wpomnienie taty ma lzy w oczach, ale jest coraz lepiej, daj sobie czas, zobaczysz wszysto się poukłada , wiem ze cierpisz okrutnie i zycie nie ma sensu dla Cibie teraz , ale zobaczysz wszysto się ulozy. Sciskam Cie mocno i myślami jestem z Toba. A jeśli chdzi o zarodki, czy Ty możesz je jeszcze wykorzystać?

Witajcie dziewuszki :) mam pytanie dotyczące badań prenatalnych - badanie jak wiedzie mam 21.03 i juz dopada mnie stres ale do rzeczy... pani w recepcji powiedziała mi ze składa sie z pobrania krwi i badanie usg. Czytałam ze to badanie jest bardzo dokładne i długie ok 30 min, ale Pani mi powiedziała ze trwa 15 min. Nie za krótko? Czy da sie zobaczyć wszystko przez ten czas? A i odnośnie krwi - kiedy poznam całościowy wynik? Usg od razu ale krew? Długo sie czeka? Czytałam wczoraj o tej przeziernosci karkowej i juz sie boje i martwie...:(
U nas trwalo ok15-20 min i wprawne oko zobaczy co trzeba a na wynik z krwi i ocene ryzyka czekalam ok 2,5tyg

Czy sa tu jakies dziewczyny ktore znają sie na pitach? Najlepiej z urzedu skarbowego albo ksiegowe?? Do tej pory rozliczalam sie razem z mezem ale w tym roku jak rozliczylibysmy sie osobno to maz mialby zwrot, jak wrzuce do tego moje dochody to zwrotu nie mamy a to ponad 5 stow jest. Jsk rozlicze sie sama to tez nie mam nic do zaplaty wiec nie rozumiem dlaczego ta kasa ucieka jak dochodza moje dochody:/ ktos cos wie?? Nie mamy rozdzielnosci i od kiedy jestesmy malzenstwem to rozliczamy sie wspolnie ale teraz chcialabym osobno tylko nie wiem czy moge...
Z doświadczenia wiem, że lepiej rozliczyć się razem bo wtedy Wasz dochód rozdziela się na dwie osoby i może być zwrot. Nie wiem dlaczego u Ciebie wychodzi inaczej. Zawsze możecie rozliczyć się osobno, nie potrzeba do tego rozdzielności.

Hej.. powiedzcie mi proszę, bo coś wcześniej czytałam o Relanium, kiedy najlepiej jest go brać? U mnie jutro punkcja, trochę się stresuję... a powiedzcie mi jeszcze czy mogę pozwolić sobie na delikatny makijaż jutro? ;)..bo ogólnie nie wychodzę z domu bez niego :D ..i jeszcze jedno pytanie..jeśli zostaną mrozaczki to płacę za ich przechowywanie?

Relanium bierze się na 2h przed transferem, potem można profilaktycznie 1-2 x dziennie, lub doraźnie przy skurczach.Co do makijażu to nie wiem, ja do punkcji nie robiłam bo nie lubię spać z makijażem:) za mrożaczki i ewentualne mrożenie oocytów się płaci. Ile? To zależy od kliniki.

reklama
Z doświadczenia wiem, że lepiej rozliczyć się razem bo wtedy Wasz dochód rozdziela się na dwie osoby i może być zwrot. Nie wiem dlaczego u Ciebie wychodzi inaczej. Zawsze możecie rozliczyć się osobno, nie potrzeba do tego rozdzielności.
Bo moj mozg w ciazy chyba nie pracuje:) juz sie kapnelam gdzie zrobilam błąd:) dalam ze rozliczamy sir wspolnie i wyszedl nizszy dochod na 2 osoby a jak doszla moja kasa to 0:) to byl moj blad

Do góry