reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam, wychodzi na to, że w tym samym dniu, razem z Twoją żoną miałyśmy zarówno punkcję jak i transfer. Ja też leczę się w Novum u dr Taszyckiej. Moja beta z 12 dpt wynosiła 88,9, natomiast z 14 dpt 225. Ja robiłam w jednym laboratorium. W poniedziałek idę powtórzyć żeby mieć jasny obraz sprawy. Czy żona czuła, że coś jest nie tak?
Nasze zarodki też zostały zamrożone w 2 dobie - u nas zostały tylko 2. Kojarzę chyba żonę, wchodziła jako „3” na zabieg punkcji. Przykro mi, że po czasie całej stymulacji, dojazdów, wizyt, czekania i nerwów taki wynik ☹️ jest to bardzo niesprawiedliwe. Życzę wszystkiego dobrego i wytrwałości [emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ciężko powiedzieć. Byliśmy podekscytowani tak więc świata dookoła nie widzieliśmy.

Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego.

reklama
Czy sa tu jakies dziewczyny ktore znają sie na pitach? Najlepiej z urzedu skarbowego albo ksiegowe?? Do tej pory rozliczalam sie razem z mezem ale w tym roku jak rozliczylibysmy sie osobno to maz mialby zwrot, jak wrzuce do tego moje dochody to zwrotu nie mamy a to ponad 5 stow jest. Jsk rozlicze sie sama to tez nie mam nic do zaplaty wiec nie rozumiem dlaczego ta kasa ucieka jak dochodza moje dochody:/ ktos cos wie?? Nie mamy rozdzielnosci i od kiedy jestesmy malzenstwem to rozliczamy sie wspolnie ale teraz chcialabym osobno tylko nie wiem czy moge...

Zawsze możecie się osobno rozliczyć. Jak się razem rozliczacie to macie wyższy dochód i dlatego nie macie zwrotu. Jeśli w sumie przekroczyliście 82 tysiące to nie przysługuje wam żaden zwrot, chyba że jedno z was nie przekroczyło 11 tysięcy.

Ostatnia edycja:
:szok::szok: jak mieso tzn?
Zawsze mozna zmienic klinike chyba ze zostaly wam mrozaki

Mrożonki zostały.

Co do zmiany kliniki to pomimo wszystkich emocji są to specjaliści a my jesteśmy już na zaawansowanym etapie i nie wskazane byłoby zmieniać w tym momencie nawet pomimo tego że tej soboty zostaliśmy potraktowani przedmiotowo.

Maleńka,
Nie rób, czekaj spokojnie na usg. Mi lekarz invitro kazał nie robic i czekać, ale nakręcona po czytaniu forum zrobiłam w tym tygodniu i w piątek wzrost wyszedł mały. Nakręciłam się, nastresowałam i pojechałam do zwykłego ginekologa. Powiedział, że powoli lekarze zaczynają odchodzić od tej bety w późniejszym okresie niŻ super wczesna ciąża bo później te wzrosty są osobnicze po 1000 jednostek i budzi to niepotrzebne stresy. Oczywiście wszystko może być, ale lepiej się nie nakręcać.
Oczywiście biję się z myślami czy znowu nie iść jutro, ale to chyba niepotrzebny stres...
Pozdrawiam cieplutko ;)))

Nam też doktor wyznaczył termin USG na 24.03 i powiedział ze nie musimy robić wcześniej BHCG chyba że chcemy no i zrobiliśmy i teraz mamy stresa.

Hej, dziewczyny, które leczą się w Novum w Warszawie. Podpowiedzcie jak lekarze reagują na leczenie immunologiczne?
Dr Paśnik zlecił nam szczepienia limfocytami męża, 19.04 pierwsze szczepienie. Wstępnie zdecydowaliśmy się na Invictę, ale mamy jeszcze czas, więc dla spokoju ducha chyba jeszcze wybierzemy się na konsultacje do Novum.

ja tez leczę się w novum u właściciela.Mi bez problemu podano 2 zarodki. Co do powiadomienia powinniście dac znak co do wyniku bety - taką informację macie też na kartce którą dostaliscie po transferze.

Wszystko zrobiliśmy zgodnie z wytycznymi Novum. Najpierw test z moczu i dwie kreski.
Następnego dnia czyli 12.03 BHCG i tel do novum z informacją i umówienie wizyty na 15.03. z ponownym BHCG + progesteron + wizta u lekarza prowadzącego.

Wyznaczono nam termin na USG na 24.03 ale dodatkowo usłyszeliśmy że możemy powtórzyć BHCG w dniu 17.03 i tak też zrobiliśmy.
Niestety w tym momencie pojawił się problem bo BHCG spadła przez dwa dniu z 256 na 214.

Czy sa tu jakies dziewczyny ktore znają sie na pitach? Najlepiej z urzedu skarbowego albo ksiegowe?? Do tej pory rozliczalam sie razem z mezem ale w tym roku jak rozliczylibysmy sie osobno to maz mialby zwrot, jak wrzuce do tego moje dochody to zwrotu nie mamy a to ponad 5 stow jest. Jsk rozlicze sie sama to tez nie mam nic do zaplaty wiec nie rozumiem dlaczego ta kasa ucieka jak dochodza moje dochody:/ ktos cos wie?? Nie mamy rozdzielnosci i od kiedy jestesmy malzenstwem to rozliczamy sie wspolnie ale teraz chcialabym osobno tylko nie wiem czy moge...

Musisz zrobić sądownie rozdzielczość, bo na razie macie status wspólnoty. Moja znajoma to załatwiała kilka lat temu, ale to dla bezpieczeństwa bo firma męża nie hulala wtedy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczyny :-) Ja idę dziś na protest pod archidiecezją warszawską.Mam dość wtrącania się kk w trmaty dotyczące kobiet aborcji, rozrodczości.Któraś z Was tez się może wybiera?

Krzycz tam ile sił w płucach. Jakbym była z W-wy to bym tam poszła z wodą święconą, żeby z tych czarnych klechów diabła wypędzić.

Do góry