Misis a co Ci wyszło nie halo w immunologii? bo nie pamiętamJa jestem obecnie w 5 m-cu ciazy ake troche przeszlam. Mam za soba 5 pelnym procedur. Najgorzej przezylismy z mężem pierwsza ujemna betę. Przeciez in vitro to pewniak, jak moglo sie nie udac. No kozwa sie nie udało. Oprocz niedroznych jajowodow wszystkie badania dobre. Druga procedura i ciaza biochemiczna. Przed 4 procedura moj gin, swietny specjalista ktorego polecam kazdemu choc nie każdemu spasuje bo jest soecyficzny, malomowny, wysłał mnie do immumologa i bez naprawionej immunologi nie chcial mnie widziec ze tak powiem. Doglebna diagnostyka i wiadomo bylo o co chodzi. Niestety nie wybralam od razu doc. Paśnika tylko wybralam Kraków i dr Sache i to byl moj błąd bo.moze na 4 procedurze by sie skonczylo. Całe szczescie ze moja klinika zwraca uwage na immumologie, u nas przyjmuje immunolog. Przeszlam szczepienia z limfocytow meza, mialam.wlewy z ibtralipidu i się udalo
reklama
Witajcie dziewuszki mam pytanie dotyczące badań prenatalnych - badanie jak wiedzie mam 21.03 i juz dopada mnie stres ale do rzeczy... pani w recepcji powiedziała mi ze składa sie z pobrania krwi i badanie usg. Czytałam ze to badanie jest bardzo dokładne i długie ok 30 min, ale Pani mi powiedziała ze trwa 15 min. Nie za krótko? Czy da sie zobaczyć wszystko przez ten czas? A i odnośnie krwi - kiedy poznam całościowy wynik? Usg od razu ale krew? Długo sie czeka? Czytałam wczoraj o tej przeziernosci karkowej i juz sie boje i martwie...
Moje trwało raczej krócej niż 30 minut. Jak Bejbik się dobrze ułoży to badanie idzie szybko. Po tygodniu miałam do odbioru wyniki z krwi, ale że usg wyszło dobrze to odebrałam dopiero na wizycie u dr po 2 tyg
Ja to przed prenatalnym najbardziej się stresowałam tym, czy ściągać majty do badania tak głupio by było pokazać piśkę a tu badanie przez brzuch
Netiaskitchen
Fanka BB :)
Witajcie Dziewczyny :-) Ja idę dziś na protest pod archidiecezją warszawską.Mam dość wtrącania się kk w trmaty dotyczące kobiet aborcji, rozrodczości.Któraś z Was tez się może wybiera?
Agatulus181
Zaangażowana w BB
Dziewczyny , które zarodki są silniejsze dwu ,trzy czy pięciodniowe ?
misis188
Niskie allo mlry i troche za wysokie NK.Misis a co Ci wyszło nie halo w immunologii? bo nie pamiętam
Ivetta-Pia
Początkująca w BB
Czyli nie hodowano tych pozostałych zarodkow do 5 doby i nie jest to pierwszy transfer u nich wiec nie powinno być większego problemu z podaniem obydwu.
Co do telefonu. Są w Novum dyżury telefoniczne. Możesz spokojnie dzwonic i się pytac osoby prowadzącej dyżur - odpowie na podstawowe pytania oraz umówić się na konsultacje telefoniczna z konkretnym lekarzem (terminy konsultacji danych lekarzy na stronie Novum). Wtedy ty dzwonisz o umówionej godzinie a lekarz czeka i ma przyniesiona twoja kartę.
Co do bety to przepraszam ale powiem wprost.. ja bym na waszym miejscu chyba chciała żeby ona już nie skakała tylko spadała spokojnie. Bo z tego skakania potem same smutki.
Owszem wiem. że są dyżury telefoniczne i tak też zrobiliśmy czyli zadzwoniliśmy. Po ok. 1,5 godziny oczekiwania, nerwów i płaczu nikt nie zadzwonił.
Zdecydowaliśmy się pojechać do przychodni i czekając pod gabinetem Pani Doktor najpierw chodziła po korytarzu a po 30 min zadzwoniła i jak żona powiedziała że jest pod gabinetem to powiedziała że mamy się zarejestrować i odłożyła słuchawkę nie czekając na odpowiedź.
A na konsultacji to już pisałem że szybko szybko i następny a z kartą nie była zapoznana i pytała się czy mamy ze sobą badania które notabene były robione w Novum dwa dni wcześniej i były już na kartotece online.
Ja rozumiem że podchodzimy do tego emocjonalnie i dla nas jest to najważniejsza sprawa na chwilę obecna ale ja przynajmniej oczekuję że z racji tego że jest to przychodnia która specjalizuje się w leczeniu niepłodności to okażą trochę więcej empatii np. Pani dyrektor Korbasińska Dagmara. Jest to złota kobieta. Jak rozmawiała z żoną to żona się popłakała ze szczęścia choć była to tylko rozmowa przygotowawcza do całego procesu IV. Później jak nas widziała to za każdym razem podchodziła i chwilkę porozmawiała. To jest własnie osoba która rozumie i chce pomóc - choćby rozmową a to wiele daje.
misis188
@zylwia tak.ostatnio biedna miala i sie stresowala ale badanie nifty wykluczylo to co wyszlo w tescie pappa. Usg piekne a te idioty ja straszyly trisomiaHeheh czyli jeśli dobrze rozumiem to usg jest ważniejsze? Jeśli usg jest Ok to krew tez? Czy może być tak ze usg Ok a w krwi ODPUKAĆ coś nie tak? Aaa i Prenatalne to pierwsze przez brzuch? No nie wiem czy kopyta golić
A do kogo z Krakowa chodzilas?Z własnego doświadczenia wiem że szkoda czasu na innych immunologów, tylko Paśnik z Łodzi. My też najpierw zdecydowaliśmy się na wizytę na miejscu a immunolog przyjeżdżał z Krakowa ale były to wyrzucone pieniądze i były by dalej gdybyśmy nie zdecydowali się na konsultacje w Łodzi. Obecnie jestem na początku 4 miesiąca ciąży [emoji6]
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
JupiJa też raczej dopiero lipiec ...
Ależ Ekipa
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Agnieś191
Może być tak, że usg ok a krew nie. @zylwia tak miała. Najadła się strachu, a okazało się, że jest wszystko dobrze. Teoretycznie przez brzuch ale ja miałam dopochwowo, poza tym na koniec lekarz sprawdzał usg długość szyjki i położenie łożyska.Heheh czyli jeśli dobrze rozumiem to usg jest ważniejsze? Jeśli usg jest Ok to krew tez? Czy może być tak ze usg Ok a w krwi ODPUKAĆ coś nie tak? Aaa i Prenatalne to pierwsze przez brzuch? No nie wiem czy kopyta golić
reklama
misis188
A i ogol kopyta bo u mnie robila przez brzuch a ze maluszek byl leniwy po mamusi ktora caly czas lezala to nie chcial wspolpracowac i trza bylo majty sciagnacHeheh czyli jeśli dobrze rozumiem to usg jest ważniejsze? Jeśli usg jest Ok to krew tez? Czy może być tak ze usg Ok a w krwi ODPUKAĆ coś nie tak? Aaa i Prenatalne to pierwsze przez brzuch? No nie wiem czy kopyta golić
Podziel się: