reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jeśli dobrze rozumiem pytanie o wskazania i chodzi co zdiagnozowali to zdiagnozowali nieznany czynnik.
Nasienie jest bardzo dobre (tak mówią) i poza tylnoskrętem macicy nic anomalnego nie widzą. Były dwie inseminacje ale bez skutku.
Stymulacja przebiegała początkowo słabo ale po zwiększeniu dawki zastrzyków uzyskali 8 komórek z czego trzy się dobrze podzieliły (tzn jedna na 5 a dwie na cztery) i podali jedna najlepszą.

Teraz mam kolejne pytanie - bardziej do Waszego doświadczenia. Teoretycznie mamy wizytę na 22.03 gdzie ma odbyć się USG. W poniedziałek zrobimy BHCG pod domem i do Novum nie będziemy jechać. W tym wypadku chyba wypada po uzyskaniu wyniku zadzwonić do Novum i szybko się skonsultować czy nie odstawić leków? Dobrze rozumuję czy nie?

Co do dwóch komórek to jest to prawdą że niechętnie podają dwie ale mojej żonie się nie odmawia :)
Czyli nie hodowano tych pozostałych zarodkow do 5 doby i nie jest to pierwszy transfer u nich wiec nie powinno być większego problemu z podaniem obydwu.

Co do telefonu. Są w Novum dyżury telefoniczne. Możesz spokojnie dzwonic i się pytac osoby prowadzącej dyżur - odpowie na podstawowe pytania oraz umówić się na konsultacje telefoniczna z konkretnym lekarzem (terminy konsultacji danych lekarzy na stronie Novum). Wtedy ty dzwonisz o umówionej godzinie a lekarz czeka i ma przyniesiona twoja kartę.

Co do bety to przepraszam ale powiem wprost.. ja bym na waszym miejscu chyba chciała żeby ona już nie skakała tylko spadała spokojnie. Bo z tego skakania potem same smutki.

reklama
Fachowo nazywa się to Łuszczycowe zapalenie stawów. Niestety w walce z tym cholerstwem był epizod z Meotrexatem który jest zły dla ciąży ale innego wyjścia nie było. (oczywiście było to już ponad rok temu tak więc wypłukał się z organizmu) Jutro szukam immunologa w okolicy a jak będzie zły to jadę do łodzi.
Nie ma w Polsce wielu specjalistów immunologow zajmujących się niepłodnością. Sama jestem z Warszawy, siedzę w temacie od poltora roku i szczerze nie spotkałam się z dobra opinia o kimś z Warszawy. Łodż i Kraków... w Łodzi jest 2 znanych, poza Paśniakiem niejaki Malinowski. Ale my chyba tutaj wszystkie polecamy Pasniaka. Nie bierze duzo, 150 za wizyte. I do tego badania- minimum 1000 wcale nie po zawyżonych cenach. Ale tez nie wymaga żeby były w tamtym laboratorium. I odpowiada na maile. Jeśli żona ma reumatologa to on może cześć skierowań jej napisać.
Do Paśnika są terminy miesiąc do przodu wiec radzę się zapisać szybko, jak zmienicie zdanie można przecież odwołać.

Nie byłam od lat, odkąd 20 lat temu zmarła babcia. Ale korzenie mamy podobne :)
Uwielbiam ludzi z Pomorza[emoji173] uwazam ze macie super mentalnosc, duzo bardziej liberalne i takie zdroworozsadkowe podejscie do zycia niz wiekszosci spoleczenstwa z poludnia Pl [emoji6] mialam etap gdy chcialam sie na stale przeniesc do Szczecina, ale moj M za bardzo zakochany w Krakowie, nie chce nawet slyszec

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem taka szczęśliwa. Odebrałam dzisiaj wyniki badań. Wprawdzie to tylko Amh, i markery nowotworowe ale AMH w ciągu 2 lat urósł mi z 1.84 na 3.24!
Dziś przed ostatnia tabletka antyku.
W poniedziałek dzwonię umówić się na wizytę[emoji173]
Niech coś się ruszy w końcu konkretnego!

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Super wiesci! [emoji173] Bardzo sie ciesze![emoji7][emoji5] Trzymam mocno kciuki za dalsza walke! [emoji110] [emoji110]

Cześć,
Proszę was o poradę.
28.02.2018 żona miała transfer jednego dwudniowego zarodka.
10.03.2018 test aptekowy wyszedł pozytywnie.
12.03 BHCG 131
Drugie BHCG 15.03 wynik 256.
Trzecie BHCG dziś czyli 17.03 i wynik 214. Aby potwierdzić czy się nie pomylili jeszcze jedno badanie dziś w szpitalu i BHCG 201,2.

Żona strasznie cierpi. Robię co mogę i sam mam jeszcze nadzieję, że będzie dobrze.

Jest jeszcze nadzieja czy już absolutnie nie?
Niestety wyniki wskazuja, ze tym razem sie nie udalo. Ale badzcie dobrej mysli, nie poddawajcie sie i walczcie dalej!
A z mojej strony (jako kobiety) moge Ci tylko poradzic, zebys byl przy zonie non stop. Rada z dobrego serca i z wlasnego doswiadczenia. Bardzo mi na tym zalezalo i duzo dla mnie znaczyly obecnosc i wsparcie mojego meza w tych trudnych chwilach.
Trzymamy za Was kciuki! @Dzoasia dobrze napisala, podaj zonie namiary na to forum, wiekszosc z nas przeszla choc raz nieudany transfer/ciaze biochemiczna/poronienie itp, rozumiemy co zona czuje, rozmowa z nami moze byc pomocna

Kochana, najważniejsze, że spada. Jak spadnie do 0 to wtedy dopiero wystąpi znów krwawienie. Trzeba cierpliwości :(

Sprawdzać za kilka dni czy dalej spada ? Boje się żeby się coś tam nie wydarzyło i ze w razie w za późno zgłoszę się do szpitala

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]Ja bym to skonsultowala z lekarzem. Jesli Twoj prowadzacy z kliniki bedzie za tydzien, to zaczekaj. A jesli masz jakiegos zaufanego dobrego gina u siebie to podejdz do niego.
Mi moj gin kazal sprawdzic bete po 2 tyg od zabiegu. Ale zabieg to calkiem cos innego niz poronienie samoistne.
Trzymam kciuki[emoji173]

Kochana u mnie 2 tygodnie po poronieniu były widoczne 2 pęcherzyki ciążowe w macicy (wcześniej przed poronieniem dr z kliniki widział jeden). Historia bardzo długa, opisywałam już kilka razy, więc nie będę zanudzać ;) Moja wersja jest taka, że jeden mógł się podzielić, jeden z nich się ewakuował i stąd ogromny sadek bety, a potem za wcześnie odstawiłam leki i doopa. Ale tego już się nie dowiem, zresztą już nie chcę tego wiedzieć.
[emoji11] [emoji11]

Jeśli dobrze rozumiem pytanie o wskazania i chodzi co zdiagnozowali to zdiagnozowali nieznany czynnik.
Nasienie jest bardzo dobre (tak mówią) i poza tylnoskrętem macicy nic anomalnego nie widzą. Były dwie inseminacje ale bez skutku.
Stymulacja przebiegała początkowo słabo ale po zwiększeniu dawki zastrzyków uzyskali 8 komórek z czego trzy się dobrze podzieliły (tzn jedna na 5 a dwie na cztery) i podali jedna najlepszą.

Teraz mam kolejne pytanie - bardziej do Waszego doświadczenia. Teoretycznie mamy wizytę na 22.03 gdzie ma odbyć się USG. W poniedziałek zrobimy BHCG pod domem i do Novum nie będziemy jechać. W tym wypadku chyba wypada po uzyskaniu wyniku zadzwonić do Novum i szybko się skonsultować czy nie odstawić leków? Dobrze rozumuję czy nie?

Co do dwóch komórek to jest to prawdą że niechętnie podają dwie ale mojej żonie się nie odmawia :)
Tak, najlepiej byloby ich poinformowac. Nie wiem jak jest z Wasza Pania Doktor, ale ja zawsze dzwonie rano na konsultacje medyczna, tlumacze osobie dyzurujacej o co chodzi, ze chce porozmawiac z moim lekarzem w takiej i takiej sprawie i zapisuja mnie na popoludniowa rozmowe z moim Dr. U nas jest to sporym udogodnieniem. Mieszkamy pod Krk a leczymy sie w Novum [emoji5]

reklama
Do góry