reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam, wychodzi na to, że w tym samym dniu, razem z Twoją żoną miałyśmy zarówno punkcję jak i transfer. Ja też leczę się w Novum u dr Taszyckiej. Moja beta z 12 dpt wynosiła 88,9, natomiast z 14 dpt 225. Ja robiłam w jednym laboratorium. W poniedziałek idę powtórzyć żeby mieć jasny obraz sprawy. Czy żona czuła, że coś jest nie tak?
Nasze zarodki też zostały zamrożone w 2 dobie - u nas zostały tylko 2. Kojarzę chyba żonę, wchodziła jako „3” na zabieg punkcji. Przykro mi, że po czasie całej stymulacji, dojazdów, wizyt, czekania i nerwów taki wynik ☹️ jest to bardzo niesprawiedliwe. Życzę wszystkiego dobrego i wytrwałości [emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maleńka,
Nie rób, czekaj spokojnie na usg. Mi lekarz invitro kazał nie robic i czekać, ale nakręcona po czytaniu forum zrobiłam w tym tygodniu i w piątek wzrost wyszedł mały. Nakręciłam się, nastresowałam i pojechałam do zwykłego ginekologa. Powiedział, że powoli lekarze zaczynają odchodzić od tej bety w późniejszym okresie niŻ super wczesna ciąża bo później te wzrosty są osobnicze po 1000 jednostek i budzi to niepotrzebne stresy. Oczywiście wszystko może być, ale lepiej się nie nakręcać.
Oczywiście biję się z myślami czy znowu nie iść jutro, ale to chyba niepotrzebny stres...
Pozdrawiam cieplutko ;)))

Fachowo nazywa się to Łuszczycowe zapalenie stawów. Niestety w walce z tym cholerstwem był epizod z Meotrexatem który jest zły dla ciąży ale innego wyjścia nie było. (oczywiście było to już ponad rok temu tak więc wypłukał się z organizmu) Jutro szukam immunologa w okolicy a jak będzie zły to jadę do łodzi.
Nie szukaj w okolicy tylko od razu do doc Pasnika do Lodzi
Chociaz podobno w niektore soboty przyjmuje w ktorejs z Warszawskich klinik nieplodnosci. Ale wizyta 300 zl w Lodzi 150 zl plus badania tez pewnie duzo drozsze niz w Lodzi bo klinika musiala sobie naliczyc %

Nie szukaj w okolicy tylko od razu do doc Pasnika do Lodzi
Chociaz podobno w niektore soboty przyjmuje w ktorejs z Warszawskich klinik nieplodnosci. Ale wizyta 300 zl w Lodzi 150 zl plus badania tez pewnie duzo drozsze niz w Lodzi bo klinika musiala sobie naliczyc %

Kochane,
Jestem z Wami krótko i w procesie też, bo dopiero zaczęłam walkę. O co chodzi z tą immunologią? Chodzi o to, że organizm może odrzucać zarodek z DNa partnera? Czy jakieś inne czynniki immmunologiczne odrzucają ciąże?
Miłej niedzieli!!!!!

Fachowo nazywa się to Łuszczycowe zapalenie stawów. Niestety w walce z tym cholerstwem był epizod z Meotrexatem który jest zły dla ciąży ale innego wyjścia nie było. (oczywiście było to już ponad rok temu tak więc wypłukał się z organizmu) Jutro szukam immunologa w okolicy a jak będzie zły to jadę do łodzi.
Jedzcie do Pasnika. Szkoda czasu i nerwow na szukanie lekarza po omacku.

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

No no, sama prawda o mnie i o moim mężu [emoji23] [emoji106]

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
No mowie Ci:) ja kiedyś nie miałam o tym zielonego pojęcia. Maz chyba tez w to srednio wierzyl i pierwsze poczytal o nas i co? Oczywiscie wszystko sie zgadzalo. Wiec wybralismy kilka imion i czytalismy-smialismy sie jak glupki przy tym bo.kazde imie po kolei odpadalo z listy:)

reklama
Do góry