reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Marzec to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-03-16 Iskra_82 podglądanie maluszka <3
2018-03-16 Oczekiwanie2017 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-03-16 Mama151116 2 weryfikacja bety !!

2018-03-19 anuska130 scretching !!
2018-03-19 dżoasia wizyta przed crio :)
2018-03-19 malena100 wizyta pęcherzykowa :)
2018-03-20 JoannaRak wizyta u nowego lekarza :)
2018-03-22 Agatulus181 beta !!
2018-03-22 Czarnula34 beta !!
2018-03-23 Koniczyna82
Druga wizyta w Łodzi u P. i... buszowanie w okolicznych sklepach z materiałami
2018-03-23 Oczekiwanie2017 podglądanie maluszka <3
2018-03-23 Bombisz Transfer dwóch pięciodniowych mrożaków
2018-03-27 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka <3
2018-03-27 Maryanka podglądanie maluszka <3
2018-03-28 shaggy badania prenatalne I trymestru
2018-03-30 marg88 wizyta przed rozpoczęciem stymulacji
2018-03-30 szarykot wizyta przed transferem
2018-04-03 Doris30:-) podglądanie maluszka <3
2018-04-03 Summer88 badania prenatalne I trymestru
2018-04-04 Zylwia USG połówkowe, badania prenatalne
2018-04-06 Zylwia podglądanie maluszka <3
2018-04-08 shaggy podglądanie maluszka <3
2018-04-09 oczekująca2790 termin porodu
2018-04-09 misis188 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-04-12 Barburka podglądanie maluszka <3
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-04-19 jasani usg 3 trymestru
2018-04-24 hope322 Usg 3. trymestru :)
2018-05-07 RedHotChiliPepper28 badania prenatalne II trymestru
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 termin porodu
2018-07-16 hope322 termin porodu
2018-08-02 Oczekiwanie2017 termin porodu
2018-08-04 Weronika63 termin porodu
2018-08-11 walczaca o szczescie termin porodu
2018-08-16 aga06 termin porodu
2018-08-19 misis188 termin porodu
2018-08-21 Zylwia termin porodu
2018-08-27 encka86 termin porodu
2018-09-08 Iskra_82 termin porodu
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-29 Barburka termin porodu
2018-09-30 shaggy termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

reklama
No nie, tego o mojej teściowej powiedzieć się nie da. Jest niesamowicie pracowita, sama by zapytała czy nie przyjechać posprzątać i jeszcze. By pewne okna umyła jak bym jej pozwoliła u mnie sprzątać ;). Co telefon to mnie wypytuje czy mąż grzeczny a jemu dzwoni ze ma mi goździki kupić na walentynki ;) ;) Tyle ze niesamowita gaduła, w dodatku bardzo za PISem... i wierzy we wszystko co przeczyta w tych pismach prawicowych, czy TVPis. I mamy polityczne spięcia :D

Nie licząc tego PISiurstwa, to taka teściowa to skarb. Jak ja bym chciała żeby mi ktoś okna pomył:rolleyes:

Dziewczyny jesteście większą skarbnicą wiedzy niż wujek google...
Powiedzcie mi czy PCOS może mieć wpływ na przebieg transferu na sztucznym cyklu... bo naturalny chyba nie wchodzi w grę w takim przypadku.
Jestem 4 miesiące po pełnej stumulacji. Przed całą procedurą miałam zawsze cykle owulacyjne, z jednym pęcherzykiem, który pękał książkowo. Nigdy nie miałam problemu z wyliczeniem dni płodnych itd. Miesiączki co do dnia.
Od czasu punkcji nie mam owulacji, pęcherzyków rośnie mi kilka na jednym i drugim jajniku ale są one mizerne więc zastanawiam się co jest....

Nie licząc tego PISiurstwa, to taka teściowa to skarb. Jak ja bym chciała żeby mi ktoś okna pomył:rolleyes:

Ja nawet nie śnie o myciu okien przez teściowa , dla mnie było by dużo gdyby chociaż raz zaprosiła nas na niedzielny obiad albo żeby choć herbate zrobiła jak przyjedziemy . A za każdym razem jeży tylko „ o Jezu ale mnie wszystko boli „ musiałabym posprzątać bo lekarza na domowa przyjedzie „ „ nie mam siły” a co by się nie pojechało to siedzi w fotelu przed tv .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie No nigdy nie pozwoliłam, krzyczę ze jak jest u mnie to ma siedziec i się gościć :D Ona sprząta zawodowo, pracuje za granicą, lubi to ale jak jest w Warszawie to ma urlop, ma swoje lata wiec ma odpoczywać.

Ale faktycznie niesamowita jest. Zagłaskała by mnie ;)

Ostatnia edycja:
Ja nawet nie śnie o myciu okien przez teściowa , dla mnie było by dużo gdyby chociaż raz zaprosiła nas na niedzielny obiad albo żeby choć herbate zrobiła jak przyjedziemy . A za każdym razem jeży tylko „ o Jezu ale mnie wszystko boli „ musiałabym posprzątać bo lekarza na domowa przyjedzie „ „ nie mam siły” a co by się nie pojechało to siedzi w fotelu przed tv .

To jak teściowa mojej przyjaciółki. Mieszkają w jednym domu - tzn osobne mieszkania - teście na parterze a oni na pietrze. Osobne wszystko kuchnia, łazienka. Jak moja Przyjaciółka zaszła w ciąże i powiedzieli w czerwcu po prenatalnych to usłyszeli ze „oj, w grudniu termin? Szkoda bo s grudniu to ja na pewno będę podziebiona wiec na pewno nic nie będę mogła pomóc” :D
Jak mała miała 2 latka to pierwszy raz została z nią na chwile. Dosłownie chwile bo mąż koleżankę na wieczor panieński odwoził i wracał. Umówili się na godzinie. Po 20 minutach telefon kiedy on wróci. On mówi mamo, ja dopiero dojechałem jeszcze wrócić muszę a co się dzieje. Płacze? - Nie nie płacze ale nie śpi. Przecież miała spać a nie śpi tylko patrzy z łóżeczka i mówi ;) ;) ;)

To jak teściowa mojej przyjaciółki. Mieszkają w jednym domu - tzn osobne mieszkania - teście na parterze a oni na pietrze. Osobne wszystko kuchnia, łazienka. Jak moja Przyjaciółka zaszła w ciąże i powiedzieli w czerwcu po prenatalnych to usłyszeli ze „oj, w grudniu termin? Szkoda bo s grudniu to ja na pewno będę podziebiona wiec na pewno nic nie będę mogła pomóc” :D
Jak mała miała 2 latka to pierwszy raz została z nią na chwile. Dosłownie chwile bo mąż koleżankę na wieczor panieński odwoził i wracał. Umówili się na godzinie. Po 20 minutach telefon kiedy on wróci. On mówi mamo, ja dopiero dojechałem jeszcze wrócić muszę a co się dzieje. Płacze? - Nie nie płacze ale nie śpi. Przecież miała spać a nie śpi tylko patrzy z łóżeczka i mówi ;) ;) ;)

Do mojej teściowej jak przyjadą wnuki to po godzinie chodzi i mruczy pod nosem „ kiedy oni już pojadą ?” Za głośno jej bo nauczona ciszy jak ogląda „policjantki „ czy jak tam się zwie ten program

reklama
Na sernik używam normalnego twarogu - nie tych gówienek z wiadereczek, trzeba zmielić 3 razy z dodatkiem takiego prawdziwego maseła, do tego duużo żółtek utartych "na puch" z cukrem, trochę mąki, jakiś budyń np śmietankowy i ubita piana z białek. Dokładnego przepisu ci nie podam, bo po pierwsze robię "z głowy", a po drugie mega rzadko. Jak robię ciasta to jakieś wymyślane z głowy - idę na zakupy i tam pomysł ewoluuje ;) Najczęściej robię jeden taki przekładany różnymi kremami. A najgorsze to to, że tego nie zapisuję i za cholere nie pamiętam co dawałam - ostatnio na BN wyszedł mi zajebiaszczy krem cytrynowy ale choćbyś mnie zabiła to nie pamiętam z czego :p Za dużo wina :huh: oprócz tego makowce bo łatwo przewieźć :D

Asia, mam ślinotok!!! Ja chcę mieć taką żonę!!!

Do góry