reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Chodzilas po punkcja do pracy czy byłaś na urlopie/zwolnieniu?

@Agatulus181
Daj znać jak się czułas po punkcji.
Pierwsza miałam w czwartek, więc wzięłam tylko na ten dzień i piątek wolne, więc miałam cztery dni, żeby dojść do siebie i w sumie mogłam iść od razu do pracy na następny dzień, praca biurowa :-) druga miałam w piątek i średnio się czułam, więc dobrze, że długi weekend. Ja bym na wszelki wypadek wzięła wolne, bo tak jak już Ci wspominałam, każda z Nas inaczej przechodzi, nawet każda punkcja to inne odczucia :-)

Hej,
Ja się lecze w invimed we Wrocławiu. Ja szłam krótkim protokołem, więc nie powiem Ci wiele o lekach. Jeśli chodzi o samą punkcję i transfer to było ok, nie ma potrzeby się stresować, wszystkim zajmie się lekarz i położne. Mój transfer niestety się nie powiódł, mam wizytę 21.03 i planujemy co dalej

Obie MTHFR hetero i PAI homo. Przy tych mutacja to heparyna w ciazy bo jest ryzyko poronienia. I często też Acard. Ale to dużo zależy od lekarza. Trzeba znalesc takiego który ogarnia chociaż trochę temat i tego nie bedzie ignorowal, a z tym ciężko.
Badalas homocysteine i poziom kwasu foliowego oraz wit b12?
Trzeba przyjmować metylowane witaminy B.

Metylowane Wit. B biorę od dzisiaj . Homocysteina wyszła mi prawie 13 więc kwalifikuje się do zbicia. Jestem umówiona w przyszłym tygodniu do genetyka więc zobaczę co mi powie. Zastanawiam się też nad hematologiem. Do tej pory brałam tylko acard.

A jak u Was wyglada transfer lezycie cos po w klinice czy od razu do domku?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W mojej klinice leżysz 10-15 min na łóżku ginekologicznym zaraz po i do domu :-) ale prawda jest podobno, że można od razu wstać i nie ma to wpływu na zarodek i jego implantacje, bardziej spokój psychiczny :-)

:) sprawdzaj sprawdzaj bo pewno za chwile ceny poleca w górę. W zeszlym roku sie mi pomylili, zamawialam mniejsza a przyslali ta po 8 kg wiec wziela ja moja kokezanka i id razu zamowilam nowa i już chyba 10 zł poszlo w gore
Mój mąż już tam szaleje :-D obroża, smakołyki, czekolady itd :p wszystko co najlepsze dla Naszego Skarba! :-)

Metylowane Wit. B biorę od dzisiaj . Homocysteina wyszła mi prawie 13 więc kwalifikuje się do zbicia. Jestem umówiona w przyszłym tygodniu do genetyka więc zobaczę co mi powie. Zastanawiam się też nad hematologiem. Do tej pory brałam tylko acard.

A z jakiego miasta jesteś? Na fb jest grupa MTHFR polska i tam dziewczyny mają ogromną wiedzę. Można znalesc przydatne informacje. Namiary na lekarzy którzy ogarniaja temat. Jeszcze ważny jest poziom wit d3.

B222A131-07AC-4A03-B24C-D6EBD18A694D.png
Dzień dobry,
Dziewczyny obcykane w immunologii @dżoasia @annemarie @misis188
A może ktoś jeszcze się mądry znajdzie :) Podpowiecie mi co widzicie w moich wynikach immuno od Paśniaka? Bo kolejna wizyta 23 marzec dopiero a trochę rzeczy mnie zastanawia. Generalnie ja widzę ze Th1 mega obniżone, (ten interferon gamma to mnie wmurował w ziemie trochę, prawie go nie mam...Spotkalyscie się z czymś takim? TNF obniżone, IL 2 lekko podwyższona). Th2 w normie/ na granicy normy. Tylewidze ale niewiem co w związku z tym.

ANA wyszło dodatnie, 1:160 czyli dokładnie na granicy tej dodatnosci o ile dobrze rozumiem, Gosia radzi od razu rozszerzyć o ANA 2 i 3 żeby mieć na wizyte. A to co miałam robione to na pewno jest 1? Bo nie znam się na tych testach a nie ma numerka

Załączniki

• B222A131-07AC-4A03-B24C-D6EBD18A694D.png
    B222A131-07AC-4A03-B24C-D6EBD18A694D.png
    133,6 KB · Wyświetleń: 501
reklama
Do góry