reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Chodzilas po punkcja do pracy czy byłaś na urlopie/zwolnieniu?

@Agatulus181
Daj znać jak się czułas po punkcji.
Pierwsza miałam w czwartek, więc wzięłam tylko na ten dzień i piątek wolne, więc miałam cztery dni, żeby dojść do siebie i w sumie mogłam iść od razu do pracy na następny dzień, praca biurowa :-) druga miałam w piątek i średnio się czułam, więc dobrze, że długi weekend. Ja bym na wszelki wypadek wzięła wolne, bo tak jak już Ci wspominałam, każda z Nas inaczej przechodzi, nawet każda punkcja to inne odczucia :-)

Hej,
Ja się lecze w invimed we Wrocławiu. Ja szłam krótkim protokołem, więc nie powiem Ci wiele o lekach. Jeśli chodzi o samą punkcję i transfer to było ok, nie ma potrzeby się stresować, wszystkim zajmie się lekarz i położne. Mój transfer niestety się nie powiódł, mam wizytę 21.03 i planujemy co dalej

Obie MTHFR hetero i PAI homo. Przy tych mutacja to heparyna w ciazy bo jest ryzyko poronienia. I często też Acard. Ale to dużo zależy od lekarza. Trzeba znalesc takiego który ogarnia chociaż trochę temat i tego nie bedzie ignorowal, a z tym ciężko.
Badalas homocysteine i poziom kwasu foliowego oraz wit b12?
Trzeba przyjmować metylowane witaminy B.

Metylowane Wit. B biorę od dzisiaj . Homocysteina wyszła mi prawie 13 więc kwalifikuje się do zbicia. Jestem umówiona w przyszłym tygodniu do genetyka więc zobaczę co mi powie. Zastanawiam się też nad hematologiem. Do tej pory brałam tylko acard.

A jak u Was wyglada transfer lezycie cos po w klinice czy od razu do domku?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W mojej klinice leżysz 10-15 min na łóżku ginekologicznym zaraz po i do domu :-) ale prawda jest podobno, że można od razu wstać i nie ma to wpływu na zarodek i jego implantacje, bardziej spokój psychiczny :-)

:) sprawdzaj sprawdzaj bo pewno za chwile ceny poleca w górę. W zeszlym roku sie mi pomylili, zamawialam mniejsza a przyslali ta po 8 kg wiec wziela ja moja kokezanka i id razu zamowilam nowa i już chyba 10 zł poszlo w gore
Mój mąż już tam szaleje :-D obroża, smakołyki, czekolady itd :p wszystko co najlepsze dla Naszego Skarba! :-)

Metylowane Wit. B biorę od dzisiaj . Homocysteina wyszła mi prawie 13 więc kwalifikuje się do zbicia. Jestem umówiona w przyszłym tygodniu do genetyka więc zobaczę co mi powie. Zastanawiam się też nad hematologiem. Do tej pory brałam tylko acard.

A z jakiego miasta jesteś? Na fb jest grupa MTHFR polska i tam dziewczyny mają ogromną wiedzę. Można znalesc przydatne informacje. Namiary na lekarzy którzy ogarniaja temat. Jeszcze ważny jest poziom wit d3.

B222A131-07AC-4A03-B24C-D6EBD18A694D.png
Dzień dobry,
Dziewczyny obcykane w immunologii @dżoasia @annemarie @misis188
A może ktoś jeszcze się mądry znajdzie :) Podpowiecie mi co widzicie w moich wynikach immuno od Paśniaka? Bo kolejna wizyta 23 marzec dopiero a trochę rzeczy mnie zastanawia. Generalnie ja widzę ze Th1 mega obniżone, (ten interferon gamma to mnie wmurował w ziemie trochę, prawie go nie mam...Spotkalyscie się z czymś takim? TNF obniżone, IL 2 lekko podwyższona). Th2 w normie/ na granicy normy. Tylewidze ale niewiem co w związku z tym.

ANA wyszło dodatnie, 1:160 czyli dokładnie na granicy tej dodatnosci o ile dobrze rozumiem, Gosia radzi od razu rozszerzyć o ANA 2 i 3 żeby mieć na wizyte. A to co miałam robione to na pewno jest 1? Bo nie znam się na tych testach a nie ma numerka

Załączniki

• B222A131-07AC-4A03-B24C-D6EBD18A694D.png
    B222A131-07AC-4A03-B24C-D6EBD18A694D.png
    133,6 KB · Wyświetleń: 491
reklama
Do góry