reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja juz myslalam o obrozy pd 3 lat ale balam sie smrodu i tego ze moze uczulac te nasz male delikatne skrzaty:) a Twoja sie nie srupie pod obroza? nie ma alergi tak ? skora nie jest zaczerwieniona?
Nic sie jej nie dzieje. Raz tylko mialam przygode z alergia jak kupiłam jej szampon.dla shih tzu a wczesniej miala dla szczeniąt shih tzu. I w tedy biedna sie tak drapala, miala czerwone strupy. Dostala leki i spokoj. Od tego czasu tylko szampon.dla szczeniat jej kupuje i z tej jednej firmy a po obrozy nic jej nie ma

reklama
Jeszcze nie dzwonilam. Jutro bede dzwonic. Na razie na ich stronie w cenniku znalazlam wiele z wypisanych badan o polowe taniej niz w klinice. Tylko stricte immunofenotypu nie bylo wiec musze dopytac.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No oni maja duzo taniej. A u nad pobieraja i tam wysylaja wiec tak jedno labolatorium to wykonuje

Witaj maluszku:) ja 25 dpt mialam pierwsza wizyte na ktorej bylo widac zarodek i bijace serduszko ale go nie slyszalam ani dr nic nie liczyl bo bylo za wczesnie. Kolejna wizyta chyba 2 tygodnie pozniej i juz walilo jak dzwon:)
Ja jestem 22 dpt 3 dniowego zarodka. Dziękuję musi być dobrze nie może być inaczej trzymajcie za nas kciuki

Nic sie jej nie dzieje. Raz tylko mialam przygode z alergia jak kupiłam jej szampon.dla shih tzu a wczesniej miala dla szczeniąt shih tzu. I w tedy biedna sie tak drapala, miala czerwone strupy. Dostala leki i spokoj. Od tego czasu tylko szampon.dla szczeniat jej kupuje i z tej jednej firmy a po obrozy nic jej nie ma
a jaki masz szampon ? champion? czy jaki?

Miałam dwie punkcje i obie przeszłam zupełnie inaczej, a była podobna ilość jajeczek 13 i 14, szybko zasnęłam, obudziłam się już w łóżku i czekałam aż zejdzie kroplówka z przeciwbólowymi :-) za pierwszym razem trochę brzuch bolał, był wzdęty, ale na następny dzień już w miarę normalnie funkcjonowałam. Za drugim bolało bardziej i aż do transferu miałam tkliwy brzuch i czułam jajniki. Każda z Nas przechodzi inaczej, ale nie bój się :-) to gorzej brzmi niż jest w rzeczywistości, dasz radę! :-)
Miałam dwie punkcje i obie przeszłam zupełnie inaczej, a była podobna ilość jajeczek 13 i 14, szybko zasnęłam, obudziłam się już w łóżku i czekałam aż zejdzie kroplówka z przeciwbólowymi :-) za pierwszym razem trochę brzuch bolał, był wzdęty, ale na następny dzień już w miarę normalnie funkcjonowałam. Za drugim bolało bardziej i aż do transferu miałam tkliwy brzuch i czułam jajniki. Każda z Nas przechodzi inaczej, ale nie bój się :-) to gorzej brzmi niż jest w rzeczywistości, dasz radę! :-)

Chodzilas po punkcja do pracy czy byłaś na urlopie/zwolnieniu?

@Agatulus181
Daj znać jak się czułas po punkcji.

Ja jestem 22 dpt 3 dniowego zarodka. Dziękuję musi być dobrze nie może być inaczej trzymajcie za nas kciuki
To tak ladnie ze juz zarodek bylo widac❤ jak ja mialam wczesniej wizyte z uwagi na plamienis to pytalam pania dr czy te 25 dpr bedzie widac zarodek to ts ze raczej na to za wczesnie a tam taka niespodzianka:) a mialam transfer dwudniowych maluszków

Jodzia a MTHFR masz homo czy hetero ? Bo ja właśnie się dowiedziałam że mam MTHFR C677T homo (to podobno ta gorsza wersja) i PAI w wersji hetero. Jestem po dwóch poronieniach.

Obie MTHFR hetero i PAI homo. Przy tych mutacja to heparyna w ciazy bo jest ryzyko poronienia. I często też Acard. Ale to dużo zależy od lekarza. Trzeba znalesc takiego który ogarnia chociaż trochę temat i tego nie bedzie ignorowal, a z tym ciężko.
Badalas homocysteine i poziom kwasu foliowego oraz wit b12?
Trzeba przyjmować metylowane witaminy B.

Ale których nie miałaś? Nie robilas wymazow na mycoplasme, ueroplasme i chlamydie?? Luteina, lutinus chyba tez sprzyja infekcjom intymnym bo mnie zawsze panie w aptece pytaly czy chce jakis probiotyk do tego. A i swego czasu używałam plyn do hig. Int. Z provagu i jeszcze zel ktory stosowalam po myciu

W sensie, że tych bakterii nie wykryli w wymazie :biggrin2: ja używam Lactacydu, ale może pora sięgnąć po coś aptecznego...

Kotku stosuje się do zalecen dziewczynej i odpukać trochę lepiej. Od lekarza na grzybka miałam czopki gyno pevaryl ( 3 sztuki)maść pimafukort. No i...zero cukru, żurawina sok z apteki, provag invag, w kolejnym miesiącu gyno pevaryl 6 sztuk, 3 tabletki flukonazol co drugi dzień, tylko prysznic, papierowe ręczniki itp.

Tą maść też kiedyś miałam. Najgorzej to z tym cukrem u mnie :(

Dostałam na 5 dni antybiotyk, później robię wymaz, oby było ok...

Hej Dziewczyny . Jutro o 8:40 będę miała punkcję ,wczoraj miałam jeszcze USG i jest trochę tych pęcherzyków ,a doktor mówił że wszystkie będzie brała i te małe i te większe . Boje się tej narkozy najbardziej ,a Wy jak to przechodziliscie?

Nie bój się narkozy, to jest jedyny przyjemny element tego wszystkiego :biggrin2: ja uwielbiam, mogłabym dostawać codziennie do snu :-D

reklama
To tak ladnie ze juz zarodek bylo widac[emoji173] jak ja mialam wczesniej wizyte z uwagi na plamienis to pytalam pania dr czy te 25 dpr bedzie widac zarodek to ts ze raczej na to za wczesnie a tam taka niespodzianka:) a mialam transfer dwudniowych maluszków
A no widzisz to co mówisz że nie mamy co się martwić na zapas ? Ja żadnych plamień nie mam tylko ból piersi i takie skurcze raz z lewej strony raz z prawej ciągnące do pachwin no i mdłości bez wymiotów poprostu mi nie dobrze się robi

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry