reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja juz myslalam o obrozy pd 3 lat ale balam sie smrodu i tego ze moze uczulac te nasz male delikatne skrzaty:) a Twoja sie nie srupie pod obroza? nie ma alergi tak ? skora nie jest zaczerwieniona?
Nic sie jej nie dzieje. Raz tylko mialam przygode z alergia jak kupiłam jej szampon.dla shih tzu a wczesniej miala dla szczeniąt shih tzu. I w tedy biedna sie tak drapala, miala czerwone strupy. Dostala leki i spokoj. Od tego czasu tylko szampon.dla szczeniat jej kupuje i z tej jednej firmy a po obrozy nic jej nie ma

reklama
Jeszcze nie dzwonilam. Jutro bede dzwonic. Na razie na ich stronie w cenniku znalazlam wiele z wypisanych badan o polowe taniej niz w klinice. Tylko stricte immunofenotypu nie bylo wiec musze dopytac.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No oni maja duzo taniej. A u nad pobieraja i tam wysylaja wiec tak jedno labolatorium to wykonuje

Witaj maluszku:) ja 25 dpt mialam pierwsza wizyte na ktorej bylo widac zarodek i bijace serduszko ale go nie slyszalam ani dr nic nie liczyl bo bylo za wczesnie. Kolejna wizyta chyba 2 tygodnie pozniej i juz walilo jak dzwon:)
Ja jestem 22 dpt 3 dniowego zarodka. Dziękuję musi być dobrze nie może być inaczej trzymajcie za nas kciuki

Nic sie jej nie dzieje. Raz tylko mialam przygode z alergia jak kupiłam jej szampon.dla shih tzu a wczesniej miala dla szczeniąt shih tzu. I w tedy biedna sie tak drapala, miala czerwone strupy. Dostala leki i spokoj. Od tego czasu tylko szampon.dla szczeniat jej kupuje i z tej jednej firmy a po obrozy nic jej nie ma
a jaki masz szampon ? champion? czy jaki?

Miałam dwie punkcje i obie przeszłam zupełnie inaczej, a była podobna ilość jajeczek 13 i 14, szybko zasnęłam, obudziłam się już w łóżku i czekałam aż zejdzie kroplówka z przeciwbólowymi :-) za pierwszym razem trochę brzuch bolał, był wzdęty, ale na następny dzień już w miarę normalnie funkcjonowałam. Za drugim bolało bardziej i aż do transferu miałam tkliwy brzuch i czułam jajniki. Każda z Nas przechodzi inaczej, ale nie bój się :-) to gorzej brzmi niż jest w rzeczywistości, dasz radę! :-)
Miałam dwie punkcje i obie przeszłam zupełnie inaczej, a była podobna ilość jajeczek 13 i 14, szybko zasnęłam, obudziłam się już w łóżku i czekałam aż zejdzie kroplówka z przeciwbólowymi :-) za pierwszym razem trochę brzuch bolał, był wzdęty, ale na następny dzień już w miarę normalnie funkcjonowałam. Za drugim bolało bardziej i aż do transferu miałam tkliwy brzuch i czułam jajniki. Każda z Nas przechodzi inaczej, ale nie bój się :-) to gorzej brzmi niż jest w rzeczywistości, dasz radę! :-)

Chodzilas po punkcja do pracy czy byłaś na urlopie/zwolnieniu?

@Agatulus181
Daj znać jak się czułas po punkcji.

Ja jestem 22 dpt 3 dniowego zarodka. Dziękuję musi być dobrze nie może być inaczej trzymajcie za nas kciuki
To tak ladnie ze juz zarodek bylo widac❤ jak ja mialam wczesniej wizyte z uwagi na plamienis to pytalam pania dr czy te 25 dpr bedzie widac zarodek to ts ze raczej na to za wczesnie a tam taka niespodzianka:) a mialam transfer dwudniowych maluszków

Jodzia a MTHFR masz homo czy hetero ? Bo ja właśnie się dowiedziałam że mam MTHFR C677T homo (to podobno ta gorsza wersja) i PAI w wersji hetero. Jestem po dwóch poronieniach.

Obie MTHFR hetero i PAI homo. Przy tych mutacja to heparyna w ciazy bo jest ryzyko poronienia. I często też Acard. Ale to dużo zależy od lekarza. Trzeba znalesc takiego który ogarnia chociaż trochę temat i tego nie bedzie ignorowal, a z tym ciężko.
Badalas homocysteine i poziom kwasu foliowego oraz wit b12?
Trzeba przyjmować metylowane witaminy B.

Ale których nie miałaś? Nie robilas wymazow na mycoplasme, ueroplasme i chlamydie?? Luteina, lutinus chyba tez sprzyja infekcjom intymnym bo mnie zawsze panie w aptece pytaly czy chce jakis probiotyk do tego. A i swego czasu używałam plyn do hig. Int. Z provagu i jeszcze zel ktory stosowalam po myciu

W sensie, że tych bakterii nie wykryli w wymazie :biggrin2: ja używam Lactacydu, ale może pora sięgnąć po coś aptecznego...

Kotku stosuje się do zalecen dziewczynej i odpukać trochę lepiej. Od lekarza na grzybka miałam czopki gyno pevaryl ( 3 sztuki)maść pimafukort. No i...zero cukru, żurawina sok z apteki, provag invag, w kolejnym miesiącu gyno pevaryl 6 sztuk, 3 tabletki flukonazol co drugi dzień, tylko prysznic, papierowe ręczniki itp.

Tą maść też kiedyś miałam. Najgorzej to z tym cukrem u mnie :(

Dostałam na 5 dni antybiotyk, później robię wymaz, oby było ok...

Hej Dziewczyny . Jutro o 8:40 będę miała punkcję ,wczoraj miałam jeszcze USG i jest trochę tych pęcherzyków ,a doktor mówił że wszystkie będzie brała i te małe i te większe . Boje się tej narkozy najbardziej ,a Wy jak to przechodziliscie?

Nie bój się narkozy, to jest jedyny przyjemny element tego wszystkiego :biggrin2: ja uwielbiam, mogłabym dostawać codziennie do snu :-D

reklama
To tak ladnie ze juz zarodek bylo widac[emoji173] jak ja mialam wczesniej wizyte z uwagi na plamienis to pytalam pania dr czy te 25 dpr bedzie widac zarodek to ts ze raczej na to za wczesnie a tam taka niespodzianka:) a mialam transfer dwudniowych maluszków
A no widzisz to co mówisz że nie mamy co się martwić na zapas ? Ja żadnych plamień nie mam tylko ból piersi i takie skurcze raz z lewej strony raz z prawej ciągnące do pachwin no i mdłości bez wymiotów poprostu mi nie dobrze się robi

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry