reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, które mają endometriozę. Czy któraś z Was szła krótkim protokołem? Bo na wizycie po nieudanym transferze doktor mi mówił, że następnym razem może pójdę krótkim... A myślałam że z endomendą to zawsze długi i zgłupiałam.
Kurcia ja szłam krótkim protokołem. Byłam w ciąży, ale niestety okazało się puste jajo. Właśnie kończę poronienie... za pierwszym razem miałam długi protokół, ale były tylko 2 dojrzałe jajeczka z czego przetrwało tylko 1, podane w 5 dobie - brak ciazy.

Nadal się zastanawiam jaki jest sens przy słabym nasieniu gdzie z zapłodnionych 6 zarodków podano mi dwa jeden został zamrożony i póki co został tylko ten jeden mrozak, czy jest sens wracać po niego czy historia się nie powtórzy i zapładniac kolejne tym samym nasieniem :/ może to egoistycznie zabrzmi ale czy nie szkoda czasu i nerwów :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana wierz w swojego kropka. U nas też bardzo słabe nasienie na 6 zaplodnionych komórek 3 zarodki. Pierwszy transfer jednego zarodka nieudany. Drugi transfer dwóch mrozakow udany.! 13.03 skończą trzy miesiące. Niekiedy ivf to loteria ale nigdy nie wolno tracić wiary!

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy zawsze musi być plamienie implantacyjne?? Czy zdarzyło się jednak, że obeszło się bez a mimo to doszło do upragnionej ciąży? Na kartce która dostałam z kliniki jest napisane, ze plamienie między 6 a 11 dniem po transferze zwiastuje ciąże. Czyli jeżeli ja takiego plamienia mieć nie będę to lipa?? [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja nie miałam plamienia

Kochana wierz w swojego kropka. U nas też bardzo słabe nasienie na 6 zaplodnionych komórek 3 zarodki. Pierwszy transfer jednego zarodka nieudany. Drugi transfer dwóch mrozakow udany.! 13.03 skończą trzy miesiące. Niekiedy ivf to loteria ale nigdy nie wolno tracić wiary!

To odwrotna sytuacja do mojej :) został jeden specjalnie żeby wrócić po niego i nie mieć wyrzutów :) nie chce mieć rodzeństwa skubaniec jeden :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To odwrotna sytuacja do mojej :) został jeden specjalnie żeby wrócić po niego i nie mieć wyrzutów :) nie chce mieć rodzeństwa skubaniec jeden :)

Otóż to [emoji4] my jak podchodzilismy do drugiego transferu to mieliśmy dylemat podać jeden czy dwa... Mąż nie chciał podjąć decyzji, na mnie to padło zdecydowałam że obydwa i wiedziałam że to nasza ostatnia szansa... Co będzie gdy się nie uda... Ta myśl cały czas chodziła mi po głowie... Ale jak w 9dpt odebrałam wyniki bety i dzwoniłam do M to nie umiałam słowa z siebie wydusic tak płakałam do słuchawki ale bylo warto!!!! A to moje prawie 3 miesięczne szczęścia! [emoji173]
1520286206-d34afb53c898491d-aaaaaa.jpeg
1520286221-5883a99c9fb1fd12-aaaaaa.jpeg

Otóż to [emoji4] my jak podchodzilismy do drugiego transferu to mieliśmy dylemat podać jeden czy dwa... Mąż nie chciał podjąć decyzji, na mnie to padło zdecydowałam że obydwa i wiedziałam że to nasza ostatnia szansa... Co będzie gdy się nie uda... Ta myśl cały czas chodziła mi po głowie... Ale jak w 9dpt odebrałam wyniki bety i dzwoniłam do M to nie umiałam słowa z siebie wydusic tak płakałam do słuchawki ale bylo warto!!!! A to moje prawie 3 miesięczne szczęścia! [emoji173]

Jeszcze parka [emoji173]️[emoji173]️ ale super :) tak jak wcześniej pisałam ciąża to cud i widać to na załączonych zdjęciach [emoji173]️[emoji173]️

Śliczności [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji173]️[emoji173]️[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Tak, na szczęście mam, wszystko oznaczone ++ więc chyba średnia liczebność. Ja biorę codziennie po 2 provagi. Zwalczyłaś to jakoś raz na zawsze?

Escherichia coli i enterococcus faecalis. :(

Dzięki kochana, no bardzo mam taką nadzieję, czekam co moja ginka odpisze :sad:
Szczerze.. to jak zwalczylam to to przypetalo sie jeszcze wieksze g...o. i tak 8 m-cy sie leczylam zanim mialam jalowy posiew i moglam miec laparoskopie. Wzielismy w tedy niezliczone ilosci antybiotykow. Dobrze ze masz lactobaciliusy. A ten posiew masz z pochwy czy szyjki? Wydaje mi sie ze jego wynik nie bedzie przeszkoda do transferu. Ja teraz pewno tez mam jakies dziady ale nawet nie robie badania

Do góry