reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane pisze dopiero dzisiaj , bo musiałam dojść do siebie...
Jednak transferu znowu nie będzie...
Tym razem poszło coś nie tak z lh... za wysokie... Dodatkowo przez leki które brałam ( estrofem i divigel ) stworZyłam idealne endometrium pod kolejne polisy...
Wszystko odroczone O minimum 3 miesiące...
Już nie mam sił dłużej czekać...
Miało być tak pięknie to miał być prezent urodzinowy męża...
A znowu jest porażka...
Ja jestem za słaba na to wszystko...
Nie daje już rady...

Kiedy cos podadzą do jedzienia?
Z tego co zrozumialam lekarzy przy obchodzie i pozniej na badaniach, to po sniadaniu juz do zabiegu nalezy nie jesc. Prof. powiedzial ze gdybym zaczela mocno krwawic beda robic zabieg na cito, wiec wychodzi na to, ze chca miec mnie na czczo w razie czego.
Glowa wszystko rozumie, ale i tak mam nerwa przez glod [emoji6] ze mna troche jak z dzieckiem

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny,ponawiam pytanie. W jakim celu po punkcji przepisano mi duphaston? Zeby przyspieszyć okres i szybciej doprowadzić do transferu? 2 dni po punkcji zaczelam plamic i nie wiem czy tak po prostu jest po punkcji czy to juz na okres mi się ma? Podpowiedzcie cos,proszę...

Kochana na jąderka ;) nie wycinaj niech całe klei;) mój to ich nosić nie może bo strasznie go szczypie:mad::mad:8-)
Mój wczoraj też nie mógł tego nosić ale dzisiaj już założył więc jest nadzieja ze będzie nosił. Jeden plaser podzielił na pół i jest wystarcZający;) bo i tak komicznie z tym wygląda :pnarazie kupiłam jedno opakowanie 32 szt. A w razie gdybyśmy potrzebowali więcej to się odezwę do Ciebie :happy:

Dziewczyny,ponawiam pytanie. W jakim celu po punkcji przepisano mi duphaston? Zeby przyspieszyć okres i szybciej doprowadzić do transferu? 2 dni po punkcji zaczelam plamic i nie wiem czy tak po prostu jest po punkcji czy to juz na okres mi się ma? Podpowiedzcie cos,proszę...
Ja miałam w celu wchłoniecia ewentualnych torbieli, a gdy jest transfer po punkcji to też dają progresteron aby dzidzia chętniej została :-D

Leze juz 5h po 2tabl cytoteca i zadnego krwawienia. Ale bol jest wiekszy niz sie spodziewalam. Poszla juz jedna kroplowka z paracetamolem.
Najgorsze ze od sniadania nie moge jesc w razie zabiegu no i kurde jestem glodna jak wilk [emoji52]

To dobrze ze zaczęło szybciej bolec, szybciej pójdzie. U mnie dopiero po 4/5 aplikacji coś ruszyło...co 3 godziny każda.
A nie pozwalają już jesc ani pic żeby mogli cię znieczulić do łyżeczkowania po poronieniu. 6h musi być bo inaczej anastyzjolog może się nie zgodzić. To to znieczulenie co przy punkcji, szybko się budzisz.

A może jeśli dawno nie mialas tego badania albo coś cię niepokoi uda ci się namówić lekarzy na histeroskopie zamiast łyżeczkowania tak na ślepo? Bo mogą zrobić. U mnie zrobili łyżeczkowanie koło północy, rano usg, wyszło ze coś tam zostało to musiałam poczekac 6h(zjadłam coś) żeby doczyścić histeroskopią.

To dobrze ze zaczęło szybciej bolec, szybciej pójdzie. U mnie dopiero po 4/5 aplikacji coś ruszyło...co 3 godziny każda.
A nie pozwalają już jesc ani pic żeby mogli cię znieczulić do łyżeczkowania po poronieniu. 6h musi być bo inaczej anastyzjolog może się nie zgodzić. To to znieczulenie co przy punkcji, szybko się budzisz.

A może jeśli dawno nie mialas tego badania albo coś cię niepokoi uda ci się namówić lekarzy na histeroskopie zamiast łyżeczkowania tak na ślepo? Bo mogą zrobić. U mnie zrobili łyżeczkowanie koło północy, rano usg, wyszło ze coś tam zostało to musiałam poczekac 6h(zjadłam coś) żeby doczyścić histeroskopią.
Nigdy nie mialam histeroskopii. I nawet nie wiem na czym dokladnie to badanie polega [emoji6] Choc czesto wspominacie o tym tu na forum [emoji4]

reklama
Nigdy nie mialam histeroskopii. I nawet nie wiem na czym dokladnie to badanie polega [emoji6] Choc czesto wspominacie o tym tu na forum [emoji4]

Generalnie w takim samym znieczuleniu jak łyżeczkowanie wsadzają ci mikrokamerę do macicy. I mogą se wyogladac wszystko. Czy polipów nie ma. Czy resztek nie ma. Mogą oczyścić te resztki nie na ślepo machając tą łyżką tylko pod podglądem.

Standardowo robi się po prostu łyżeczkowanie. Ale może uda ci się wyprosić. Ze leczysz niepłodność od dawna i nie miałaś nigdy. I ze się boisz łyżeczkowania żeby cie nie poorali i nie było problemów z implantacją w przyszłości bo i tak masz problem i nie chcesz dokładać...

Spróbuj, co ci szkodzi, może zrobią?

Do góry