reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Niestety tak jest ja tez tak mialam lekki posilek dzien wczesniej do 18 jeden caly dzien w szpitalu przed zabiegiem tylko woda po zabiegu na 3 dzien dostalam suchy chleb z maslem hehe wiec sie spytalam czemu mi zaiwanili szynke ;)
Mojej babci jak po jakims zabiegu dali samo bialjo z jajka to tez scigala pielegniarki o zoltko huehue ;)

reklama
Nie wiem teraz co mam dokładanie robić, czy odstawiać leki czy czekać na wizytę w środę i badać dalej poziom bety

Czekaj na wizyte ja zanim mi sie rozlala ciaza pozamaciczna o ktorej wtedy nie wiedzialam tyle bo bylam zielona w tym temacie minely 3 - tygodnie moze nawet i dluzej nawet miesiaczke mialam normalnie takze spokonie. Czekaj do wizyty i sluchaj lekarza. Fakt faktem pamietaj by beta jakby sie cos nie udalo spadla ci do mniej zniz 5 u mnie lekarz to zbagatelizowal powiedzial cytuje jak dostaniesz miesiaczke to oznacza ze samo sie oczyscilo i bedzie to ciaza biochemiczna. Miesiaczke dostalam i to obfita i nie monitorowalam juz bety i okazalo sie ze byla to pozamaciczna mimo miesiaczki. Takze lekarza prywatnego z dobrej kliniki konowała olałam i nigdy juz tam nie pojde !!! Lekarz z doswiadczeniem konowal jeden wystarczylo powoedziec prosze monitorowac beta by spadla i ja mialabym jajowod.

Tu sie nie zgodze do konca. Przy pozamacicznej beta moze tez przyrastac tak samo jak w normalnej ciazy. Slabe przyrosty moga swiadczyc bardziej o pustym jaju niz o cp. Ale kontrolowac oczywiscie trzeba :)

Takie bardzo male przyrosty swiadcza o ciazy pozamacicznej. Ale rownie dobrze jak pdstawi leki moze okazac sie ze to byla biochemiczna moze tez okazac sie puste jajo. Wazne by sie monitorowac bo to troche w kazdym przypadku nie bezpieczne

Takie bardzo male przyrosty swiadcza o ciazy pozamacicznej. Ale rownie dobrze jak pdstawi leki moze okazac sie ze to byla biochemiczna moze tez okazac sie puste jajo. Wazne by sie monitorowac bo to troche w kazdym przypadku nie bezpieczne
Tez mialam malutkie przyrosty ale byly 2 puste jaja, bez cp (w ciagu 48h np z 1160 na 1240).

Tez mialam malutkie przyrosty ale byly 2 puste jaja, bez cp (w ciagu 48h np z 1160 na 1240).

A ona ma chyba 173 jak sie nie pomyliłam a nie powyzej 10 tys. Powyzej 10 tys widac juz pecherzyk. Chodzilo mi o takie malutkie przyrosty jak 120, 170. Faktycznie jak powyzej 10 tys i wolno rosnie to pusty pecherzyk. A jak 120, 170 i wolno rosnie to albo biochemiczna albo pozamaciczna albo cud sie okaze i bedzie dzidzia wszystko moze sie wydarzyc ;)) nawet byly przypadki gdzie beta rosla mega dobrze ksiazkowo a nawet lepiej i tez byl pusty pecherzyk jak widac organizm ludzki moze czynic cuda ;)

Skoro wizytę masz w środę to ja bym pewnie do tej środy wytrzymała. Odstawiac leków bez porozumienia z lekarzem się boję. Zbadaj może jeszcze we wtorek betę żeby na środę mieć wynik. Przy takich wartościach to lekarz może mieć problem z zobaczeniem pęcherzyka a w środę może już coś konkretnego będzie mógł powiedzieć. A pisałaś w ogóle do lekarza teraz po tym wyniku?
Nie ma kontaktu mailowego do lekarza, telefonu bezpośredniego też nie.
To było tak, we wtorek dzwonił do mnie lekarz i pytał się o wyniki bety, wynik z poniedziałku był 49,5. Kazał zrobić w środę i jak nie będzie wyniku około 100 to miałam się umawiać na wizytę po nieudanym transferze. Wynik ze środy to 78,8. Za radą formułowiczek nie odstawiłam leków i zrobiłam sobie dzisiaj betę i wyszło jak wyszło. Teraz jestem zielona, telefonu bezpośredniego nie mam do lekarza a z infolinii nie połączą.
Zrobię tak: w przyszłym tygodniu zrobię sobie jeszcze raz betę i do wizyty będę brała leki, raczej chyba mi nie zaszkodzi ich branie. I dobrze myślę? Jeżeli nie to proszę mnie poprawić.

A ona ma chyba 173 jak sie nie pomyliłam a nie powyzej 10 tys. Powyzej 10 tys widac juz pecherzyk. Chodzilo mi o takie malutkie przyrosty jak 120, 170. Faktycznie jak powyzej 10 tys i wolno rosnie to pusty pecherzyk. A jak 120, 170 i wolno rosnie to albo biochemiczna albo pozamaciczna albo cud sie okaze i bedzie dzidzia wszystko moze sie wydarzyc ;)) nawet byly przypadki gdzie beta rosla mega dobrze ksiazkowo a nawet lepiej i tez byl pusty pecherzyk jak widac organizm ludzki moze czynic cuda ;)
Kochaniutka przy 10tys to już zaczyna bić serduszko :) pęcherzyk widać od ok 1000, ale u mnie np był widoczny przy 850, a u @Iskra_82 przy pustym jaju przy becie ok 150 też był widoczny. Myślę, że nie ma co gdybać, w środę się rozjaśni ;)

jeśli chodzi o Msze to reszte kasy która zostanie wolalabym Asince przeslac żeby do pomnika dolozyla, po pogrzebie taty chyba z 20 Mszy było zamówionych przez uczestnikow u księdza chama, na 7 rano bo tata nie nalezal już do tej parafii, tylko pochodzil z tej parafii i tam chcial byc pochowany, nawet na jednej nie byliśmy, mysle ze bardziej praktyczniejsze będzie jak w pomniku tez będzie czastka od nas, bo koszt nie jest maly

Jestem za. Asia i jej bliscy pewnie i tak na kazdej takiej mszy nie zdołają byc. A ona bedzie wiedziała jak ewntualna nadwyżkę wykorzystać. Moze za jakis czas kupi od nas światełko na grób... Ja oczywiście tez chce sie włączyć w to i juz pisze na priv po nr konta.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma kontaktu mailowego do lekarza, telefonu bezpośredniego też nie.
To było tak, we wtorek dzwonił do mnie lekarz i pytał się o wyniki bety, wynik z poniedziałku był 49,5. Kazał zrobić w środę i jak nie będzie wyniku około 100 to miałam się umawiać na wizytę po nieudanym transferze. Wynik ze środy to 78,8. Za radą formułowiczek nie odstawiłam leków i zrobiłam sobie dzisiaj betę i wyszło jak wyszło. Teraz jestem zielona, telefonu bezpośredniego nie mam do lekarza a z infolinii nie połączą.
Zrobię tak: w przyszłym tygodniu zrobię sobie jeszcze raz betę i do wizyty będę brała leki, raczej chyba mi nie zaszkodzi ich branie. I dobrze myślę? Jeżeli nie to proszę mnie poprawić.
Róża, moim zdaniem nic dobrego z tego nie będzie. Jeśli chcesz to do pon bierz leki, ale jeśli beta nadal nie rośnie dobrze to już raczej nadziei brak. Moja gin ostatnio mówiła, że przy takim utrzymywaniu "na siłę" ciąży patologicznej (źle się rozwijającej) może być potem problem z poronieniem samoistnym i częściej trzeba łyżeczkować. Wiadomo, że każda z nas po cichu wierzy w cud, ale jeśli lekarz już dużo wcześniej kazał odstawić leki, a mimo to za naszą namową dałaś sobie jeszcze czas, to myślę, że możesz teraz powiedzieć, że zrobiłaś naprawdę wszystko co mogłaś.

reklama
Dziewczyny mam pytanie Jestem w 33 dpt udanym jak narazie ale jak robie siusiu to mocz jest jakis inny taki zolty jakby nie wiem moze za duzo lekow i piecze przy oddawaniu moczu. Czy to moze byc od zapalenia pecherza ? Od lekow ? Jak to teraz leczyc ?

Żółty mocz może być po wit B. Ale jak piecze to już może być stan zapalny. Zrób badanie moczu z posiewem, pij dużo wody żeby przpłukiwać pęcherz, jedz żurawinę i zapytaj w aptece a coś na problemy z pęcherzem dla kobiet w ciąży.

Do góry