Oczekiwanie2017
Fanka BB :)
A kiedy będzie wiadomo że to ciąża pozamaciczna?
Przy takich wynikach Twojej bety niestety nie wygląda to dobrze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A kiedy będzie wiadomo że to ciąża pozamaciczna?
Nie wiem teraz co mam dokładanie robić, czy odstawiać leki czy czekać na wizytę w środę i badać dalej poziom betyPrzy takich wynikach Twojej bety niestety nie wygląda to dobrze. Może to być biochemiczna ciaza albo pozamaciczna albo puste jajo plodowe. Jeśli chodzi o ciążę pozamaciczna to ogólnie pecherzyk w macicy jest dosyć dobrze widoczny przy becie ok.1000 (oczywiście są od tego odstępstwa). Przyznam, że jak miałam w zeszłym roku wątpliwości to robiłam betę kilkukrotnie co dwa dni i w końcu poszłam do lekarza po skierowanie do szpitala. Nie był przekonany, że warto bazować na becie i tak wczesnym USG ale wymusilam to na nim i dosyć szybko w szpitalu mogli zareagować (bo rzeczywiście była to pozamaciczna). Ale u Ciebie wcale tak nie musi być i może się okazać, że wszystko samo się rozwiąże. Dużo siły Ci życzę, bo takie trwanie w niepewności jest najgorsze.
Niestety tak jest ja tez tak mialam lekki posilek dzien wczesniej do 18 jeden caly dzien w szpitalu przed zabiegiem tylko woda po zabiegu na 3 dzien dostalam suchy chleb z maslem hehe wiec sie spytalam czemu mi zaiwanili szynkeNie znam sie, ale zeby byl konieczny az tak dlugi czas bez jedzenia? Wspolczuje [emoji52] to musialo byc okropne..
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Pomidor? Serio?? taki rarytas??? Ja po laparo dostalam jakas ni to kaszke ni to co to, ale smakowalo jak kawiorA wszystko po to, żeby pacjent był zadowolony, jak potem na kolację dostanie 2kromki chleba, 1g margaryny i pół pomidorapo takiej głodówce nikt nie śmiał by wybrzydzać
![]()
Tak to zazwyczaj jest ze pozostala obstawa kazdego oddzialu bardziej jest dla pacjenta otwarta dlatego tez pacjenci wola pogadac z pania ktora sprzata czy z sekretarkaNo ja ze szpitala też najlepiej wspominam Panią od sprzątania. Miała sto razy więcej empatii niż niejeden lekarz czy piguła![]()
Kochana piekny wynik oby wszystkie byly dojrzale trzymam mocno kciuki za piekne blastkkWczoraj gdzieś nie miałam sily pisac,tak mnie bolal brzuch. Ale miałam punkcje,pobrano 20 komórek. No i teraz czekanie ile wytrwa do 5 doby. Tak czy siak transfer odroczony. W międzyczasie szykuje się jeszcze na histeroskopie.
Dzis znow jakos wiary mi brakuje. Zwłaszcza,ze w tym tygodniu same porażki na forum bylyWiec czemu mi mialoby sie udac...No i jeszcze martwie sie jak w tym wszystkim ogarnac prace. W tym tygodniu jezdzilismy co 2-dzien. Teraz jeszcze ta histeroskopia...A jak Wy to mowilyscie...skoro estrofem bede brala od 3dc to cykl jest naturalny czy sztuczny? Duzo znowu wizyt będzie,zeby podgladac endometrium?
Hehe prawdaPomidor? Serio?? taki rarytas??? Ja po laparo dostalam jakas ni to kaszke ni to co to, ale smakowalo jak kawior![]()
Tu sie nie zgodze do konca. Przy pozamacicznej beta moze tez przyrastac tak samo jak w normalnej ciazy. Slabe przyrosty moga swiadczyc bardziej o pustym jaju niz o cp. Ale kontrolowac oczywiscie trzebaJak po odstawieniu lekow beta bedzie dalej rosla w malych wartosciach zly przyrost bety ale przyrost swiadczy o ciazy pozamacicznej. Jezeli odstawisz leki to beta powinna spadac i musi spasc do 0 do mniej niz 5. Wtedy bedziesz spokojna. Takze uwazaj bo ja nie uwazalam i potem mialam niespodzianke i to nie przyjemna bo mi sie jajowod rozlał bo byla ciaza jajowodowa
Herbata z rumianku do podmywania i kefir do smarowania podwoziaAj badanie to ja zrobie ale dopierow poniedzialek zanim wynik to juz wtorek bedzie a teraz mamy sobote ide do apteki po zurawine i cytryny
Nie wiem teraz co mam dokładanie robić, czy odstawiać leki czy czekać na wizytę w środę i badać dalej poziom bety