reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kochaniutka przy 10tys to już zaczyna bić serduszko :) pęcherzyk widać od ok 1000, ale u mnie np był widoczny przy 850, a u @Iskra_82 przy pustym jaju przy becie ok 150 też był widoczny. Myślę, że nie ma co gdybać, w środę się rozjaśni ;)

Uj widzisz to tylko statystyki u manie pecherzyl byl widoczny dopiero przy becie 867 tyle mialam a zarodek z tentnem hym 25 -30 tysiecy ? Jak mialam okolo 16tys byl sam pecherzyk. Takze co organizm to roznica

reklama
Dziewczyny, mam nieco inne pytanie, jakie jest Wasze podejście do badania chromatyny plemnikowej. Spotykam sie z różnymi opiniami, od takich, ze to badanie bardzo ważne kończąc na takich, ze nie mw znaczenia przy in vitro. Z jakimi opiniami sie spotkaliście?

Dziewczyny, mam nieco inne pytanie, jakie jest Wasze podejście do badania chromatyny plemnikowej. Spotykam sie z różnymi opiniami, od takich, ze to badanie bardzo ważne kończąc na takich, ze nie mw znaczenia przy in vitro. Z jakimi opiniami sie spotkaliście?
Ma ogromne znaczenie przy in vitro bo jesli wyjdzie powyzej 15 to jest to wskazanie do zastosowania macs czyli magnetycznej separacji nasienia to metoda w ktorej plemniki sa wybierane przy pomocy magnetycznego przyciagania tylko tych plemnikow ktore sa zdolne do zaplodnienia i maja potencjal rozwojowy to tak lopatologicznie wyjasniona procedura ;)
W zaleznosci od kliniki macs to koszt 1000-1500 zl dodatkowo do procedury

Ma ogromne znaczenie przy in vitro bo jesli wyjdzie powyzej 15 to jest to wskazanie do zastosowania macs czyli magnetycznej separacji nasienia to metoda w ktorej plemniki sa wybierane przy pomocy magnetycznego przyciagania tylko tych plemnikow ktore sa zdolne do zaplodnienia i maja potencjal rozwojowy to tak lopatologicznie wyjasniona procedura ;)
W zaleznosci od kliniki macs to koszt 1000-1500 zl dodatkowo do procedury
No wlasnie tak i mój doktor mowi, maz ma 28% zlecili mu wszytskie metody wlasnie ta separacje, imsi, famsi(powiększenia do 600 razy ) oraz sprawdzanie morfologii. Tyle, ze ta separacja mmsi powyżej 10 mln moze byc a maz miał 1,5 mln. Wiec nam tego nie zrobili. Mimo tego były x 6 jajek 2 blastki. Jedna sie zaimplanotowala i od tego czasu mój lekarz pow. Ze największe ma to znaczenie przy implantacji. Nie wiem liczę ze bedzie ok.

No wlasnie tak i mój doktor mowi, maz ma 28% zlecili mu wszytskie metody wlasnie ta separacje, imsi, famsi(powiększenia do 600 razy ) oraz sprawdzanie morfologii. Tyle, ze ta separacja mmsi powyżej 10 mln moze byc a maz miał 1,5 mln. Wiec nam tego nie zrobili. Mimo tego były x 6 jajek 2 blastki. Jedna sie zaimplanotowala i od tego czasu mój lekarz pow. Ze największe ma to znaczenie przy implantacji. Nie wiem liczę ze bedzie ok.
My tez mielismy to wykupione ale nie mogli zrobic bo byl zbyt maly % ruchu ale jesli wszystkie parametry pozwalaja na wykonanie tej procedury to ja uwazam ze warto

reklama
Do góry