Trzymam kciuki zeby było dobrze. Pappa to tylko statystyka , 93 % jakiejs pewnosci. nifty 98%. ale powiem ci ze mojej kolezance w zeszlym roku wyszlo tez podwyzszone ryzyko z pappa przy idealnym usg i po zrobieniu nifty nie potwierdzilo sie . Wiem ze to trudne ale sprobuj ne myslec za duzo w czarnych kolorach bo to jeszcze nic nie znaczy. Teraz rozumiem mojego lekarza z pierwszej ciazy , ktory odradzal pappa i od razu radzil dla wykluczenia chorob amniopunkcje. Po zastanowieniu zrobilam bo czekalo mnie samotne rodzicielstwo u najlepszego specjalisty od amnio w warszawie dr, Roszkowski . wszystko bylo ok. czeka sie tylko ok 3-4 tyg. tutaj znow nerwy sa zw. z tym pappa i chyba o to chodzi z ta amnio ze daje prawie 100% wynik . bez gdybania . Ja na razie nie robilam amnio ale sie zastanawiam nad panorama , ma rozszerzone badanie wad.Ale dalej to jest tylko bad. statystyczne . w usg , mam tez na razie jedna zagwostke bo lekarka dojrzala jakis kregozmyk ale sama nie wie czy to rzeczywiscie jest bo maly jest jeszcze bardzo malutki i znow czekanie tez mam do nast. usg u lekarza specjalisty i male nerwy . Bedzie dobrze !!!!Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa.. bardzo źle spałam i z samego rana ciężko mi powstrzymać łzy.. A
Ogólnie wyszło nam podwyższone ryzyko trisomi 21.. wiecie, gdyby nie test Pappa to z USG moja kruszynka ma idealne wymiary , przeziernosc karkowa i w ogóle.. wczoraj taka szczęśliwa w brzuszku była i tak się wiercila ❤
Ktoś napisał czemu nie zrobimy amniopinkcji .. dlatego bo wiem jakie jest ryzyko i odrazu nie chcieliśmy i Pani doktor też była za testami NIFTY ..
Nie wiem jak przeżyje następne dni..
reklama
Piekna wiadomosc gratuluje❤❤❤❤ teraz nie mozesz sie martwic tylko odpoczywac i glaskac brzuszek. Plamilas i nic sie zlego nie wydarzylo wiec dalej tez sie nie wydarzy. Odsun juz czarne mysli i ciesz sie wkoncuTak juz po wizycie jest dzidzia
Moje kondolencje Asia Trudno cokolwiek powiedziec w takich chwilach osobom najblizszym bo nic nie ukoi bolu po stracie . Jedynie swiadomosc tego , ze juz nie cierpi koi bol ale na chwile .Damian odszedl ale bedzie juz zawsze blisko ciebie , w Twojej pamieci . Sciskam równiez i trzymaj sie !!!dziś rano o 4.40 Dami odszedł ... w domu tak jak chciał...kochane ostatnim życzeniem było Damiego pogrzeb w Polsce... bedzie około końca tygodnia ..jeśli ktoraś z was chciała by go porzegnać zapraszam... ja jestem załama i zdruzgotana...
To napewno nadinterpretacja wynikow. Skoro nie ma sladu ze cos jest nie tak to jestem przekonana ze bedzie wszystko okDziękuję dziewczyny za wszystkie słowa.. bardzo źle spałam i z samego rana ciężko mi powstrzymać łzy.. A
Ogólnie wyszło nam podwyższone ryzyko trisomi 21.. wiecie, gdyby nie test Pappa to z USG moja kruszynka ma idealne wymiary , przeziernosc karkowa i w ogóle.. wczoraj taka szczęśliwa w brzuszku była i tak się wiercila ❤
Ktoś napisał czemu nie zrobimy amniopinkcji .. dlatego bo wiem jakie jest ryzyko i odrazu nie chcieliśmy i Pani doktor też była za testami NIFTY ..
Tak bardzo mi przykro...dziś rano o 4.40 Dami odszedł ... w domu tak jak chciał...kochane ostatnim życzeniem było Damiego pogrzeb w Polsce... bedzie około końca tygodnia ..jeśli ktoraś z was chciała by go porzegnać zapraszam... ja jestem załama i zdruzgotana...
Ryzyko to od 0.5 do 1% przy amnio. w zasadzie podwyzszone ryzyko z badan prenatalnych jest wskazaniem do amnio. Tyle tylko ze ze to kobieta decyduje czy chce czy nie chce. Jesli Nifty sa w stanie oszacowac ryzyko to swietnieAle amniopunkcja jest zdecydowanie bardziej inwazyjna! Podwyższone ryzyko jeszcze nie powinno być podowodem do amniopunkcji!
zawsze o wiele lepiej z krwi niz inwazyjnie. No i czas oczekiwania jest o wiele krotszy.
Raspberry88
Fanka BB :)
Super! [emoji4]Juz po wizycie na fotelu myslalam ze ucha wyzione- huraaa jest zarodek jest dzidzia i jest serduszko. Fakt ze moj gin jest malo wylewny ale najlepszy w tej klinice w ktorej sie lecze. Powiedzial tak cytuje- ciaza rozwija sie prawidlowo serce jest zarodek tez. Przyjsc za 2 tygodnie. I nawet fotke trzasna dla dzidzi ;D ale za to nie powiedzial ile mm jakie tentno nic a ja z emocji nie zapytalam. Zapytalam tylko o te plamienia i krwawienia- a on na to zeby sie nie przejmowac jest maly krwiaczek ale nic wielkiego. Dzis cudowny dzien bo jest jednak ta dzidzia a tyle nerwow przez 2 tyg bylo oh. Tylko ciesze sie i martwie. Wczoraj tez plamienie krwia bylo zawsze na wieczor sie pojawia a ja przeciez ciagle.lerze- te plamienia i czasem bole sa niepokojace dlatego ciagle myslalam o najgorszym. Nie wiem co robic jak juz jest serduszko i juz o tym wiem i jak zobacze ta krew wieczorem to zeschizuje i na pogotowie pojade :/ nie wiem.co robic. A lekarz na to wszytko zeby sie nie przejmowac - a wez tu sie nie przejmuj. Ale sie rozpisalam... bez ladu i skladu nadodatek ;p
@Faluś - u mnie 16 lutego był krwiak (czerwona żywa krew, dość sporo), a jednak usłyszałam serduszka. Kontrolną wizytę miałam teraz w poniedziałek - 9 tyg., maluszki urosły o 0,5 cm A plamienie nadal jest. Lekarz kazał żyć oszczędnie (mąż się czepia, że bardziej oszczędzam kaskę niż zdrowie, ale to nieprawda ), jak najmniej się denerwować (co nieco kłóci się z moją naturą) - staram się!
Kolejna wizyta 08.03.2018.
A ja mam taki malutki ten pecherzyk i zarodeczek a ty fajnie juz takie duze ;D
Ja te plamienie na pocztaku mialam od 7dpt a od 12dpt zaczely sie takie czerwone co drugi dzien lub zawsze wieczorem niedy w dzien (zastanawiajace to) czasem bole i to dosc mocne. I nadal tak jest falt ze ta krew plamienie jest ale tego nie duzo poleci troche i tyle. Jakby hym pekla zylka. Oj 3 mam.kciuki za na dwie i inne kobitki i ich dzidzie
reklama
Raspberry88
Fanka BB :)
Wierzę, że z Twoim dziusiem jest wszystko w porządku [emoji8] [emoji256]Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa.. bardzo źle spałam i z samego rana ciężko mi powstrzymać łzy.. A
Ogólnie wyszło nam podwyższone ryzyko trisomi 21.. wiecie, gdyby nie test Pappa to z USG moja kruszynka ma idealne wymiary , przeziernosc karkowa i w ogóle.. wczoraj taka szczęśliwa w brzuszku była i tak się wiercila [emoji173]
Podziel się: