reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jeszcze takie pytanie... jeśli się okaZe ze u mnie tez jest puste jajo lub cpm to mam jeszcze jeden zamrożony zarodek, jak będę chciała po niego wrócić znów procedura wyglada tak samo odnośnie stymulacji? Zastrzyki itd? Myślicie ze jest sens brać ten jeden zarodek skoro teraz miałam podane dwa - czynnik męski i faktycznie może z tego nic nie wyjść ? Mam zamrożone swoje jajka 14 szt przy nasieniu dawcy będzie ok jak moje będą mrożone ? Czy lepsze swiezaki ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana zakladajac naczarnieszy scenariusz to oczywiście wracajcie po ten jeden zarodek. W tedy w zależności czy pojdziesz cyklem sztucznym czy naturalnym to bedziesz od okreslonego dc brac leki ( przy cyklu sztucznym) a przy naturalnym jezdzic na monitoring i kilka dni po owulacji transfer. Ja mialam teraz zapladniane mrozone oocyty i jyz wiem dlaczego moj dr nie jest zwolennikien zapladniania mrozonych oocytow. Bardzo kiepsko sie zaplodnily wiec ja proponowalabym Ci podejsc po nowej procedury. Jesli masz jeszcze leki refundowane to koszt znacznie wyzszy nie bedzie

reklama
Część babeczki przyjmiecie do swojego grona? Do tej pory byłam na wątku IUI ale nadszedł czas na kolejny krok i w kwietniu będe podchodzić do swojego 1 in vitro i chciałabym się przygotować do niego jak najlepiej, mam wiele pytań i wątpliwości, czy powinnam zmienić dietę (coś ograniczyć, coś zacząć jeść regularniej), jakie witaminki przyjmować poza kwasem foliowym, co sprawdzić poza podstawowymi badaniami (hormony, amh, wirusologia, cytologia - to już mam zrobione), na co jeszcze zwrócić uwagę?
Witaj [emoji4] gdzie sie leczysz? Jakie wskazania do ivf?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym wracała po tego jedynego który został... :)nie jest powiedziane że tylko dziewczyny zachodzą w ciążę co mają podane po dwa zarodki..

Wyobraziłam sobie to... jak tam wchodzę po niego.. :) zaczyna mi już chyba odbijać od natłoku tych informacji i od tych zmartwień. Żeby jeszcze lekarz był tak wylewny jak Wy i wszystko wyjaśniał jak krowie na rowie [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana zakladajac naczarnieszy scenariusz to oczywiście wracajcie po ten jeden zarodek. W tedy w zależności czy pojdziesz cyklem sztucznym czy naturalnym to bedziesz od okreslonego dc brac leki ( przy cyklu sztucznym) a przy naturalnym jezdzic na monitoring i kilka dni po owulacji transfer. Ja mialam teraz zapladniane mrozone oocyty i jyz wiem dlaczego moj dr nie jest zwolennikien zapladniania mrozonych oocytow. Bardzo kiepsko sie zaplodnily wiec ja proponowalabym Ci podejsc po nowej procedury. Jesli masz jeszcze leki refundowane to koszt znacznie wyzszy nie bedzie

No właśnie i dlatego zastanawia mnie po co je mrozić ... skoro moje świeże ze słabym nasieniem nie są chyba ok a moje mrożone z nasieniem dawcy tez mogą być do D... :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj [emoji4] gdzie sie leczysz? Jakie wskazania do ivf?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

ja tez co 2gi dzień biorę feminovit + DHA a co drugi sam kwas foliowy ale widzę że muszę jeszcze zacząć brac magnez i wapń i koenzym q10 bo tego feminovit nie ma w składzie. Małża faszeruję Androvit'em i Rekarnival'em. A co do wskazań to staramy się od 3 lat, 2 leczymy się. Najpierw mieliśmy słabe żołnierze u Małża, ale dietą + witaminami podgoniliśmy i jest lepiej bez szału ale w normach. Ja miałam niedrożne jajowody, które udrożniono podczas laparo. Mamy za sobą 3 IUI niestety nie udane. W marcu bedę badać jeszcze raz hormony to dorzucę witaminę D i kwas do zbadania. Leczę się w Białymstoku w Artemidzie.

Hej.. ja narazie muszę opuścić forum ... odebralismy wyniki testu Pappa i nie jest dobrze .. dziś dodatkowo musieliśmy zrobić testy NIFTY.. proszę Was o modlitwe... trzymajcie się i każdej z osobna kibicuje ! ❤✊

Hej,witajcie:-) jestem tu nowa.Jestem w 8dpt i 2 dni temu w badaniach bety nie było ani śladu.To nasz pierwszy transfer,dwie blastocysty,niby duże i ładne. Już przestałam rozpaczać,czytając forum poczułam,że nas, starających się jest naprawdę bardzo dużo.I że nie zawsze wszystko przychodzi łatwo...To poczucie daje siłę do dalszej walki.W sobotę mam trzecią weryfikację,ale nie liczę już na cud.Już psychicznie przygotowuję się do kolejnego tym razem pojedynczego transferu.Wiecie może ile czasu będę musiała odczekać?

reklama
Hej.. ja narazie muszę opuścić forum ... odebralismy wyniki testu Pappa i nie jest dobrze .. dziś dodatkowo musieliśmy zrobić testy NIFTY.. proszę Was o modlitwe... trzymajcie się i każdej z osobna kibicuje ! ❤✊
kuuuuu ....a mać!!!:realmad::realmad::realmad::realmad::realmad:
@zylwia będziemy z Tobą duchem i zdrowaska w waszej intencji z mojej strony macie zagwarantowana.
Jak już będziesz na siłach to napisz co i jak...
Buziaki przesyłamy!!!!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
3majcie się i walczcie. Może okaże się to tylko błąd w badaniu... z czego życzę Wam z całego serducha!!!!

Do góry