reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki głupie pytanie...Przed ivf zalecane jest u meza min.2 dni bez seksu...A u nas ta przerwa byla znacznie...znacznie dłuższa...I wydaje mi się,ze to niedobrze. Bo skoro tyle czasu nic nie bylo to moze te jego plemniki jakies zbzikowane po takiej abstynencji...Czy sadzicie,ze to zaden problem?
Maks przerwa z tego co pamietam to chyba 7 dni

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Szybciutko zagoń męża do roboty! Na stare nasienie może być złej jakości. Najlepiej mieć tak 3-4dni przerwy.
Dokładnie tak jesto_O na początku naszych staram mąż oddawał nasienie po dość długiej przerwie po stosunku wtedy nie mieliśmy nigdy żadnych mrozaczkow:mad: teraz mąż oddaje nasienie po 2-3 dniach i zawsze mamy po 3-4 mrozaczki wiec nasienie naszym zdaniem jest lepsze jak odda się pare dni od stosunkuo_O

Kochana u mnie cisza na morzu, a poza tym pracuję od świtu do nocy więc nadrabiam Was dopiero wieczorami :* Ale zawsze jest trzeba szukać plusów - czas mi szybciej leci :D
Dużo pracujesz to dużo zarabiasz a ze późno wracasz do domu to nie masz kiedy pieniążków wydać i skarbonka staje się grubsza a więc sama plusy :D

Dokładnie tak jesto_O na początku naszych staram mąż oddawał nasienie po dość długiej przerwie po stosunku wtedy nie mieliśmy nigdy żadnych mrozaczkow:mad: teraz mąż oddaje nasienie po 2-3 dniach i zawsze mamy po 3-4 mrozaczki wiec nasienie naszym zdaniem jest lepsze jak odda się pare dni od stosunkuo_O
Naukowo jest udowodnione ze za krótką przerwa to źle bo mała armia jest a za długa to robaczkom kierunki miga sie pomieszac :D znowu trzeba będzie się udać do pokoiku zwierzeń w klinice....ehhh zabiera on cala intymność Ale przyjemność dalej zostaje :oops::p

Dużo pracujesz to dużo zarabiasz a ze późno wracasz do domu to nie masz kiedy pieniążków wydać i skarbonka staje się grubsza a więc sama plusy :D
Haha, żeby to tak działało :p Niestety mam stałą pensję, więc zostaje tylko ta druga część - nie mam kiedy wydawać :D Ale i tu można znaleźć plusy, bo w sezonie wakacyjnym (urlopowym) mamy mniejszy ruch w interesie i czasem kończymy pracę po 5-6h i tez tyle samo zarabiam ;) Tylko szkoda, że trzeba to teraz odrabiać :p

reklama
Naukowo jest udowodnione ze za krótką przerwa to źle bo mała armia jest a za długa to robaczkom kierunki miga sie pomieszac :D znowu trzeba będzie się udać do pokoiku zwierzeń w klinice....ehhh zabiera on cala intymność :oops:
Szczerze? To jak ja sie rozkraczam co pare dni przed coraz to nowym lekarzem, ktos mi grzebie, przekluwa jajniki i w ogole, to jakos mi tych panów naszych zupelnie nie zal ze musza isc sami do pokoiku i trafic do kubeczka.
IVF i tak odziera wszystko z intymnosci.

Do góry