reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki głupie pytanie...Przed ivf zalecane jest u meza min.2 dni bez seksu...A u nas ta przerwa byla znacznie...znacznie dłuższa...I wydaje mi się,ze to niedobrze. Bo skoro tyle czasu nic nie bylo to moze te jego plemniki jakies zbzikowane po takiej abstynencji...Czy sadzicie,ze to zaden problem?

Jest jakiś przedział od do... za długo to na pewno niedobrze. No niestety, po punkcji seksu niet to trzeba sobie jakoś inaczej radzić :-D:-D:-D

reklama
Dziewczynki głupie pytanie...Przed ivf zalecane jest u meza min.2 dni bez seksu...A u nas ta przerwa byla znacznie...znacznie dłuższa...I wydaje mi się,ze to niedobrze. Bo skoro tyle czasu nic nie bylo to moze te jego plemniki jakies zbzikowane po takiej abstynencji...Czy sadzicie,ze to zaden problem?

Nie sądzę -ja też miałam dłuższą-na wszelki wypadek :D Zaplodnilo się 9 przetrwało 6 -całkiem przyzwoicie ;)

U Nas zawsze mówili, że najlepiej 2-4 dni, nie więcej niż 5 szczególnie przy słabej jakości nasieniu. Podobno dobrze, jak jest stała produkcja nowych i usuwanie starych żołnierzyków :-D myśmy przed szaleli, teraz się śmieje, że ponownie staje się dziewicą :p

Abstynencja musi być 2-5 dni. Jak jest mniejsza to mogą być niedojrzałe, jak większa mogą się defragmentować i są mniej ruchliwe. Dlatego trzeba przestrzegać tych terminów.

Nie sądzę -ja też miałam dłuższą-na wszelki wypadek :D Zaplodnilo się 9 przetrwało 6 -całkiem przyzwoicie ;)
Wstyd się przyznać,ale u nas ta przerwa to ponad 2 miesiace...:szok: Takze wariaty same moze miec! Punkcja w piątek to moze dzis ostatnia szansa? Czy to juz za pozno?

Nam abstynencje zalecali min 2dni a max 7dni

Wstyd się przyznać,ale u nas ta przerwa to ponad 2 miesiace...:szok: Takze wariaty same moze miec! Punkcja w piątek to moze dzis ostatnia szansa? Czy to juz za pozno?
Ile ?? A co Ty m na koniec świata wysłałaś ze taki długi post...czy biedaczek tak nagrzeszył?:p Stanowczo za długo...moim.zdaniem musicie koniecznie dac upust dzisiaj emocjom :p bedzie niby tylko dwa dni ale przez te dwa miesiące napewno ma spore zapasy:D

reklama
Gosia to umów się tuż przed okresem. Jak będzie wszystko ok to powinien ci rozpisać leki i będziesz brać od 2-3dc, bez wizyty już. Ja przed drugim transferem tak właśnie miałam - wiz w 21 dc i potem już nie musiałam, bo leki mi rozpisał. Poszłam dopiero w 9dc na podgląd endo
I tak zrobie ;*

Do góry