reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja mam transfer jutro o 12:30 :):)

Takze sezon mrozaczkowy rozpoczęty :):):):)

Dziewczyny, ktore dzisiaj mają transfer---> POWODZENIA!!! Trzymam kciukasy za Was i za zarodeczki:)

Juz jestem niecierpliwa, oby tylko sie rozmroziły, ale wiem że są silne i że dadzą radę:):):) Buziaki dla wszystkich:)

reklama
Matram - nie przejmuj się tym poziomem proklaktyny, bo 29 to jest całkiem normalnie. Ja miałam nawet ponad 30 i lekarze, z którymi to konsultowałam stwierdzili, że jest to w normie ( m.in. z 2 lekarzami z klinik różnych, w tym dr Gizlerem oraz jeszcze moim lekarzem prowadzącym dodatkowo). Po prostu dzisiejsze czasy są stresujące, a stres podwyższa poziom prolaktyny. Jak powiedział mi dr G poziom prolaktyny w obecnych czasach powinien być ustalony na poziomie 40 co najmniej. Więc skoro konsultowałam wynik z tyloma lekarzami to im wierzę. Jak chcesz to sprawdź sobie dodatkowo poziom prolaktyny po MCP - jeżeli nie zwiększy się do więcej niż 6 razy ( maks do 200 około) to znaczy, że jest wszystko na 100% w normie.

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za wszystkie transferujące teraz &&&&&&& Powodzenia dziewczyny :tak:

Memories - kciuki zaciśnięte też za powodzenie rozmrażania się komóreczek.... super masz.

Onlyone - ekstra z tymi dwoma chłopaczkami.

Zosia_K - cieszę się, że wszystko w porządku i trzymam kciuki za kolejne ładne usg :)

A ja walczę z chorobami całej rodzinki no i swoją. Już się oswoiłam z myślą, że muszę przesunąć IVF przez te swoje antybiotyki. No cóż, czasami tak bywa. Mam nadzieję, że nie pojawią się inne komplikacje w między czasie. Bardzo chciałabym już zacząć się stymulować ( nie wierzyłam, że to powiem, bo nie cierpię zastrzyków). No, ale jeszcze z 2 miesiące i mam nadzieję, że będę. W planie mam szczepionkę przeciwgrypową. Tak na wszelki wypadek. Co by już nie było jakiś atrakcji innych.

Memories, tak mi wlasnie brakowalas w naszej kolejce do crio. Juz mialam pisac,ze Ty masz jutro i gdzies nam zniknelas ;-)Na szczescei sie znalazlas ;-)
O jej, jej, jej trzymam MOCNOOOOOOOOO kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

Madzielanek, brawo!!!! Wszsytko ok i crio w srode. Super!!!!

A jak nasze dziewczynki po dzisiejszym transferze? Jak sie miewacie???

Elala, pamietam co sobie postanowilysmy :tak: ale wiesz w poniedzialek stresik bedzie mimo wszytko.....tego nie opanuje. To wszystko dlatego,ze nam tak bardzo, bardzo mocno zalezy na tym ,zeby wszystko sie ladnie potoczylo i ,zeby maluszki z nami zostaly.
A co do TWojego wyciszania hihihi Twoj mezus troche ma racji hihihi Pamietam,jak ja bylam wyciszana.Wszystko mnie irytowalo i potrafilam wybuchnac z powodu blachostki. Dobrze ,ze nie jestem taka na codzien hihihi

Witam Was Dziewczyny. Ja juz po transferze :-). Jak Wam wczesniej pisałam 5 komóreczek się zapłodniło i cały czas ładnie się dzieliło. Dziś były 8-komórkowe. Z tych pięciu 3 były w klasie A a 2 w klasie B. Podano mi 2 zarodeczki - jeden w klasie A a drugi B. 3 poszły do mrożenia :-) Cieszę się, że tyle są dobrej jakości. Z moim niskim Amh ostrzegano mnie, że jakość komórek może byc mizerna. Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy i kciuki! Teraz najbardziej długa droga - czekiwanie na betę.

Memories, Agapl, Madzielanek trzymam za WAs - obyśmy na teście podziwiały dwie kreseczki!!!!!

WITAJCIE KOBITKI :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Dawno mnie tu nie było a tyle się "porobiło" ;)))))
Cieszę się przeogromnie,że tyle w Was wiary i nadziei....... że tyle pozytywnych emocji nad sobą roztaczacie :tak::tak::tak:

Niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości ale cały czas sercem jestem z WAMI!!!!! i nieustająco trzymam za Was kciuki.

Onlyone
- gratuluję dwóch potomków :))) Niech chłopaki rosną zdrowo

Gienek - cieszę się,że u WAS wszystko w jak najlepszym porządku - zresztą nie wyobrażam sobie żeby miało być inaczej :)). W końcu pracowałam w swoich myślach na to ;)))) hihi Dużo zdrówka i uśmiechu życzę.

Memories - 12:30 - moje piąstki będą zaciśnięte - masz to jak w banku ;))) Rozmrożą się na milion % i pięknie zagnieżdżą :)))

agapl i elala - chyba nie muszę Wam pisać jak bardzo Wam kibicuję i czekam na Wasze II tłuste krechy na teście :))) Nawet wtedy,kiedy tu nie zaglądam,myślami jestem z Wami. Moje dzielne babeczki :))

Zosiu - :)))) wspaniale,że wszystko u Ciebie przebiega w należytym porządku.
Czas szybko leci.... brzuszek zacznie rosnąć i dzidziuś zacznie dawać znaki,że jest!!!! :)))) - na to czeka chyba każda z nas :) Ściskam Was mocno (no,może nie aż tak bardzo ;))),żeby Wam nie zaszkodzić).

madzialenak - witaj gdynianko ;))) Jak twoje samopoczucie? Na jakim obecnie jesteś etapie?

aniołeczek -pobieżnie dziś bardzo czytałam wiadomości ale i o twoją udało mi zahaczyć :) Ciesze się,że u Ciebie i maleństwa wszystko dobrze :) Widać,ciąża Ci służy :)) i oby tak do końca 9 miesiąca :)

Pozdrawiam oczywiście całą RESZTĘ FORUMEK
- za Wasze punkcje,transfery no i wreszcie dwie upragnione kreski mocno trzymam &&&&&&&&&&&&& oraz przesyłam WIELKI WOREK POZYTYWNYCH WIBRACJI ;-);-);-);-);-);-)

reklama
Do góry