reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, napiszcie prosze, jakie miałyście zalecenia po transferze. Mi powiedziano tylko, że mam prowadzić oszczędzający tryb zycia i zazywać przepisane leki.

reklama
madzialenak, agapl13 - ja jutro a Wy następne bedziecie w kolejnosci:) dziekuje Wam bardzo, najgorsza nerwówka bedzie chyba jednak jutro, ale jak wezme Relanium (mam zalecone) to bedę troszkę na "haju więc chyb bedzie oki:)

elala - dziękuję:) och jakże bym pragnęła tego wysypu naszych dzieciaczków:):):):) i pewnie tak bedzie:) wierze w to:) w koncu sile babeczki z nas:)

eevlee - ciesze sie ze juz jestes po:):):) dbaj o siebie i oby zarodeczki się pieknie przyjęły i zamieszkały na 9 m-cy z Tobą:):):) jutro moja kolej:)

last time - dziękuję, wierzę ze sie ładnie rozmrożą obydwa:)

A tak w ogóle to chciałabym juz byc po transferze w domku i odpoczywac sobie:) to juz jutro, dziekuję za wszystkie kciuki dziewczyny &&&&&&&&&&&&&&&& :D

Kinga_1 - dziekuję:) Trzymaj się i nie poddawaj chorobie, wykurujesz sie i będzie git:) wtedy będziesz mogła na spokojnie podejśc do programu:)

hej dziewczyny - czy przy IVF tez warto pić Castagnus? mialam wcześniej podwyższoną prolaktynę, teraz podwyższone TSH za 1.5 tygodnia zaczynam stymulacje.. myslicie ze warto zaczac brac ten castagnus:zawstydzona/y:?

Dziewczyny, napiszcie prosze, jakie miałyście zalecenia po transferze. Mi powiedziano tylko, że mam prowadzić oszczędzający tryb zycia i zazywać przepisane leki.

Witaj :) - ja nie miałam żadnych zaleceń -czyli żyć jak przed transferem ;) No oczywiście musiałam ściśle przestrzegać brania leków,które miałam zapisane i to tyle :) Najważniejsze,to myśleć pozytywnie :)))

eevlee, no super!!!! Kochana, uwielbiam takie wiadomosci. Piekne zarodeczki!!! Gratuluje!!! Teraz niech sie ladnie dziela bobaski i zagniezdzaja w mamusi gniazdku ;-).
Mnie ostatnio lekarz mowil tyko,zeby przez 5 dni po transferze prowadzic oszczedny tryb zycia. Nie uprawiac sportu, nie dzwigac , nie robic zakupow, duzo odpoczywac. Pozniej prowadzic juz normalny tryb zycia.
Masz racje, teraz najgorszy czas. Czekanie. Kiedy masz bete?

A Lucy???? Jak TWoj transferek????

Last time, dzieki kochana. Nic jednak nie piszesz co u Ciebie. Jak sie czujesz?

hej dziewczyny - czy przy IVF tez warto pić Castagnus? mialam wcześniej podwyższoną prolaktynę, teraz podwyższone TSH za 1.5 tygodnia zaczynam stymulacje.. myslicie ze warto zaczac brac ten castagnus:zawstydzona/y:?

Aduś - ja również borykałam się z wysoką prolaktyną (po obciążeniu wzrosła x6 o ile dobrze pamiętam) plus za wysokie TSH ale poza tabletkami (dostinex na prolaktynę który brałam do memntu zajścia w ciążę plus euthyroxu który biorę codziennie nic mi więcej nie zalecono a mimo to się udało :) czego i Tobie mocno życzę!:-):tak:

agapl - :))) Kochana u mnie na całe moje szczęście wszystko przebiega pomyślnie i wierzę,że tak już pozostanie. Wczoraj miałam wizytę ale bez usg i tak się tym zesmuciałam (że nie zobaczę swojego bąbelka) ale uprosiliśmy dr mówiąc,że myśleliśmy,że poznamy płeć naszego smyka i po krótkiej chwili uznał,że dla nas zrobi wyjątek :))))) Ależ byłam PRZE - szczęśliwa.

gieniek nie nie mam żadnych przeczuć co do płci. Mój m. za to chce córkę:)
Cieszę się, że u ciebie w koncu wszystko w porządku. Tyle musiałaś na początku przejść biedaku...

elala a ja dziękuję bardzo czuję sie raczej ok. wiadomo mam słabsze dni, ale jest ok.

zosia ale trafiłaś na konowała... no masakra jakaś. obyś juz nie musiała mieć z nim "przyjemności"

madzialenak, agapi, memories za wszystkie 3 mam kciuki mocno i nie puiszczam aż do bety!!!

last time wróciłaś:) hehe a już myślałam, że cie nie ma bo pytałam nawet o ciebie:) I co poznałaś już płeć? A na kiedy w ogóle masz termin?

Ja dzis robiłam badania bo we wtorek wizyta... doczekać sie nie mogę:)

reklama
Kinga - 29 miałam w listopadzie, teraz mam 41,2 bo właśnie odebrałam wyniki, spróbuję tego castagnusa i za miesiąc sprawdzę, czy może spadnie.
Przyznam Ci się, że ja wczoraj też zatęskniłam za zastrzykami :tak:, których bałam się najbardziej, a teraz marzę o tym by znów je robić!!!Najprawdopodobniej też zacznę za 2 miesiące, to mniej więcej w tym samym czasie będziemy podchodzić. Mam nadzieję, że do tego czasu już wszystko u Ciebie będzie ok i nic niespodziewanego się już nie zdarzy.
agapl - z tym wyciszaniem to miałam tak samo, najgorsze, że nie można wtedy nad sobą zapanować. Nic złego się nie działo, a ja płakałam nawet raz mi się zdarzyło podczas przytulanek M był przerażony - teraz już będziemy wiedzieli co nas czeka.
Trzymam mocno kciuki, żeby w poniedziałek się udało i żebyś wreszcie mogła cieszyć się ciążą i macierzyństwem.
Madzialenak, Memories za Was również trzymam kciuki!
Eevlee - życzę Ci przede wszystkim cierpliwości w oczekiwaniu na betę i jak najmniej stresu bo od dzisiaj już nie dbasz tylko o siebie.

Do góry