reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
hej dziewczyny mam pytanko jestem po transferze 16 dni po beta wynosila 2034,44 dziś powtorzylam tzn 18 dnia i jest tylko 2992,11 progesteron 64,2 ng/ml biore estrofem 2mg 3*1 , luteina 3*2 i lutinus 3*1 co to może oznaczac ?

Robienie bety na tym etapie moim zdaniem tylko niepotrzebnie stresuje. Beta nie rośnie już tak szybko jak na początku i więcej powie teraz USG. Spróbuj umówić się do lekarza, zobaczy już czy pecherzyk jest w macicy, jakie ma wymiary, itp. Trzymam kciuki :)

Czy któraś z Was ma do czynienia z przegrodą macicy bądź macicą dwurożną ??
Wczoraj moja doktorka zaczęła mówić o plastyce macicy ale kurde nie.jestem co.do tego przekonana , po pierwsze nie daje mi to żadnej gwarancji a po drugie to też jest mega kosztowne A z tego co czytałam już w Internecie to macica z przegrodą lub dwurożna ( u mnie nie stwierdzone na 100% ) to nie.jest bezpośrednia przyczyna niepłodności . Obecnie całą winę za nie powodzenie zrzucilosmy na polipy w.macicy .
A wy co uważacie ??? Warto próbować czy lepiej zrobić plastykę macicy i wtedy próbować ???

Wczoraj moja doktorka zaczęła mówić o plastyce macicy ale kurde nie.jestem co.do tego przekonana , po pierwsze nie daje mi to żadnej gwarancji a po drugie to też jest mega kosztowne A z tego co czytałam już w Internecie to macica z przegrodą lub dwurożna ( u mnie nie stwierdzone na 100% ) to nie.jest bezpośrednia przyczyna niepłodności . Obecnie całą winę za nie powodzenie zrzucilosmy na polipy w.macicy .
A wy co uważacie ??? Warto próbować czy lepiej zrobić plastykę macicy i wtedy próbować ???
Ja bym przezla sie jeszcze do innego specjalisty albo do dwoch i wtedy latwiej podjac decyzje, narazie to opinnia jednego lekarza.

My tak mamy z kotami, jeden starszy Stefanek to mój synuś najkochańszy :D
No to świętowaliście dzień kota :-D mój Nero może WSZYSTKO (w granicach rozsądku, bo to grzeczny pies na moje szczęście)! :p szczególnie, że adoptowalismy go ze schroniska, taki biedny, chudy Skarb :-( więc bardzo go rozpieszczałam, gdy już się u Nas pojawił

Mam znajoma z macica z przegroda i owszem nie jest to powod niepłodności bo w ciaze zachodzila bez problemu ale 2razy poronila w 6-7tyg bo zarodek nie mial miejsca dopiero po usunięciu przegrody udalo sie jej donosic ciaze

reklama
Do góry